Sluiten
horeca-thee
Afklopbak | Fleur de Café | Koffie en thee voor fijnproevers

Kies de afklopbak die bij u past

Op het moment dat u uw koffie gezet heeft, houdt u in de filterdrager een koek van koffiedik over. Dit kunt u het best direct na het zetten weggooien in een daarvoor bestemde bak. Om het koekje uit de filterdrager te krijgen, moet vaak met enige kracht de filterdrager ergens op getikt worden zodat het koekje loslaat. Er zijn verschillende bakken op de markt die hier speciaal voor zijn gemaakt. Een vereiste voor al deze bakken is een afklopstang die een beschermende siliconen laag heeft of een stang van hout. De filterdrager mag in geen geval tegen metaal geklopt worden, omdat er dan kleine deukjes ontstaan in het filterbakje. Bij het indraaien in de zetgroep kan het geheel dan niet meer goed sluiten.

We laten graag de mogelijkheden zien en bespreken de voor en nadelen.

Krome inbouw afklopbak

Knockbox

Onder een knockbox verstaan we een lostaand open bakje waar de afklopstaaf of stang zichtbaar is en waar ook het koffiedik te zien is. De knockbox is makkelijk te legen in de groene container en ook goed en makkelijk schoon te maken. Door het handzame formaat is de knockbox niet groot en daardoor vrij snel vol. Een knockbox is daardoor vooral handig voor thuisgebruik of wanneer u erg weinig ruimte heeft. Let er bij de aanschaf van een knockbox op dat de bak stroef is aan de onderkant, zodat deze niet wegglijdt tijdens het afkloppen.

JoeFrex afkloplade DXSlim exclusive

Afkloplade 

Een afkloplade is een afgesloten bak van rvs met een lade. Handig aan een afkloplade is de mogelijkheid om uw koffiemolen op de lade te plaatsen. Dit scheelt ruimte en gemorst koffiemaalsel kan direct in de lade geveegd worden. In de lade zit een metalen stang afgedekt met een siliconen laag. De stang is uitneembaar en ook de lade is uitneembaar waardoor deze beide goed schoon te houden zijn. De afkloplade is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van de behoefte. Deze lades zijn zeer geschikt voor gebruik in Horeca. Het nadeel van een afkloplade is de ruimte die deze inneemt op het werkblad. De afklopstang is in de meeste gevallen te vervangen handig wanneer de stang per ongeluk weggegooid wordt of versleten raakt.

Priolinox afkloplade inbouw

Inbouw uitklopbak

Naast losstaande afklopbakken, zijn er ook inbouw varianten verkrijgbaar. Deze inbouw uitkopbak heeft dezelfde voordelen als een losstaande afkloplade. Het grote voordeel van een inbouwvariant is de ruimtebesparing op het werkblad en het staat opgeruimd.  Een inbouw uitklopbak is vooral geschikt voor gebruik in een horeca gelegenheid. Nadeel kan zijn dat de indeling van het koffiegedeelte op het werkblad niet makkelijk kan worden veranderd, de inbouwlade zit namelijk vast.

 

Pro-Fondi afklopsysteem

Pro-fondi afklopsysteem

Een bijzonder innovatieve manier om je koffiekoek uit je filterdrager te krijgen biedt de Pro-fondi. Bij dit systeem hoef je je filterhouder niet met kracht uit te kloppen, maar wrijven een aantal veertjes roterend de koek uit de filterdrager. De Pro-fondi wordt gemonteerd in het werkblad. Er is dan een open verbinding naar beneden, waar een zak of bak onder gehangen kan worden om het koffiedik op te vangen. Een heel mooi stil, snel en ergonomisch systeem geschikt voor gebruik in een horeca. Neemt heel weinig plek in op het werkblad. Daarentegen is de Pro-fondi vrij prijzig ten opzichte van de andere afklop mogelijkheden.

Interesse in onze afklopbak?

Wij geven graag advies !

Andere pagina's

Koffiemolen afstellen

Koffiemolen afstellen ?Na de aankoop van een nieuwe grinder is het noodzakelijk deze goed af te stellen. Dit is een nauwkeurig werkje waar u tijd voor moet nemen. Wilt u meer weten over hoe u dit het beste kunt doen?

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Afstellen koffiemolenMisschien overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must. Koffie blijft namelijk in de vorm van bonen langer houdbaar dan gemalen koffie. Daardoor schenk je altijd lekkere verse koffie.

De oorsprong van de koffiebonen

oorsprong van de koffiebonenVoor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud.Er bestaat echter een mooi verhaal uit Jemen over de geschiedenis van koffie...

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox.