Barista demonstratie

Barista tools

Om een uitstekende koffie te bereiden, heeft u de juiste spullen nodig. Bij Fleur de Cafe vindt u alle Barista Tools die u nodig heeft om een perfect kopje koffie te creëren, zoals melkkannen, afklopbakken en tampers. 
Bovendien bieden we een volledig assortiment aan koffie, apparaten en accessoires. Maal uw bonen met behulp van een van onze volautomatische koffiemolens. Bereid vervolgens je koffie in prachtige pistonmachine van CBC Royal, Expobar of BFC.

En heeft u hulp nodig met uw machine, dan bieden wij ook de mogelijkheid om een training te volgen. Zo leert u binnen twee uur hoe de machine werkt en hoe u de verschillende koffievarianten kunt bereiden. 

De perfect gezette koffie

De perfect gezette koffie

Hoe zet je een lekker kopje koffie? De juiste maling is noodzakelijk maar niet genoeg. Er komt meer bij kijken.... Lees meer

Koffiemolen afstellen

Koffiemolen afstellen

Het afstellen van uw koffiemolen is een nauwkeurig werkje waar u tijd voor moet nemen. De maalstand voor espresso is goed wanneer deze aanvoelt tussen suiker en zout. Wilt u meer weten over hoe u dit het beste kunt doen? Lees meer

Koffie tampen

Koffie tampen

Het aanstampen van het koffiemaalsel wordt over het algemeen 'tamping' genoemd. Dit gebeurt door met een tamper het koffiemaalsel in het filterbakje aan te stampen. Doordat de koffie samengeperst wordt ontstaat een egaal laagje. Lees meer

De oorsprong van de koffiebonen

De oorsprong van de koffiebonen

Voor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud. Er bestaat echter een mooi verhaal uit Jemen over de geschiedenis van koffie. Lees meer

Bekijk onze barista tool assortiment
Wij geven u graag advies

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Andere bloggen over koffiezetwijze

14.09.2020

Latte art uit een printer: Ericoffee koffie printer

Met de Ericoffee koffieprinter maakt u van elke cappuccino een feestje voor uw klant. Met een app kan de klant zelf een foto of tekst op het schuim laten printen. Bovendien kan de Ericoffee ook fullcolour op brood, cupcakes of bier printen. Ook perfect voor events.
Lees meer
14.09.2020

Latte art

Met latte art geeft u uw kopje koffie net wat extra liefde mee. Laat uw gasten glimlachen dankzij de perfecte café latte met de bonen van Fleur de Café.
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
18.07.2019

Mokkapot, dé ideale koffiemaker

Als ik op vakantie ga, belandt de mokkapot standaard in mijn bagage. Het koffieapparaatje is namelijk lekker makkelijk om mee te nemen en bovendien ben ik dan ook op de camping verzekerd van prima koffie. Het is dan wel officieel geen espresso, maar de koffie die je met een mokkapot zet is heerlijk van smaak. En bovendien pure romantiek. Op je knieën voor je gasstel, in de buitenlucht, het gepruttel, de geur. Op en top vakantiegevoel wat mij betreft.
Lees meer
07.03.2018

Hoe maak ik de lekkerste koffie? Vier criteria.

De lekkerste koffie maak je met een espressobereiding in een espressomachine vinden wij. Lees over de vier criteria voor het maken van de lekkerste espresso.
Lees meer
26.01.2017

Cappuccino, latte macchiato lekker door goed melkschuim

Dit is waarom lattiz een goede melkopschuimer is voor de horeca en het perfecte, romige melkschuim geeft.
Lees meer