Barista

Filters weergeven
08.03.2024

Dit heb je nodig om de lekkerste koffie te maken

Een perfecte kop koffie zetten willen we allemaal wel. Hoe zet je een echt lekker ‘bakje pleur’? Als koffiedrinker weet je dat er grote verschillen zijn in kwaliteit. Wat heb je nou echt nodig om tot de lekkerste koffie te komen? In dit blogartikel lees jij welke criteria er zijn voor het maken van de lekkerste koffie of espresso. Dit is een razendsnelle barista cursus!
Lees meer
21.10.2023

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Het goed afstellen van jouw koffiemolen of koffiemaler is van essentieel belang voor het maken van de perfecte koffie. Met onze tips willen wij ervoor zorgen dat jouw molen of maler alleen het perfecte doet. Want te grof of te fijn gemalen koffie geven beide niet de ideale koffie.
Lees meer
12.07.2023

Echte koffie

Thuis zo'n lekkere cappuccino maken, zoals je hem in je favoriete tent drinkt? Kies dan voor de kwaliteit in koffie van Fleur de Café.
Lees meer
17.04.2023

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wil je jezelf als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan bieden onze verschillende koffiesmaken, gebrand met behulp van onze moderne koffiebrander, je de mogelijkheid om dit te bereiken. Dor te kiezen voor onze koffiebonen kan je een unieke smaakbeleving aan jouw klanten bieden. Wij helpen je graag om de beste koffie ervaring te creëren voor jouw klanten.
Lees meer
27.03.2023

Verhuur voor koffie of thee evenementen

Soms sta je onverwachts voor een uitdaging. Een grote groep gasten, een evenement, deelnemen aan een braderie. Voor die enkele keren dat je extra capaciteit nodig hebt, is het handig om dit te kunnen huren. Voor onze vaste klanten bieden wij deze service. Zodat je je kansen kan benutten en vrij eenvoudig extra koffie en thee kunt schenken.
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
02.09.2020

Tampen van koffiemaalsel met een tamper

Het aanstampen van het koffiemaalsel wordt over het algemeen 'tamping' genoemd. Dit gebeurt door met een tamper het koffiemaalsel in het filterbakje aan te stampen. Doordat de koffie samengeperst wordt ontstaat een egaal laagje. Vervolgens wordt de filterdrager in de zetgroep gedraaid en kan de espressomachine zijn gang gaan.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer