Biologische koffieboer

Voordelen van biologische koffie

Dankzij deze natuurlijke landbouwmethode, worden de arbeiders niet blootgesteld aan chemische middelen. Bovendien vindt u – als drinker van biologische koffie – geen chemische resten in uw koffie. Eigenlijk weten we het al heel lang: residuen van deze giftige stoffen kunnen zich ophopen in het menselijk lichaam, met alle ongemakken van dien. Sterke koffieplanten die veel weerstand hebben opgebouwd, kunnen beter tegen een stootje. Hierdoor is chemische bestrijding minder urgent. Als een torretje een hapje uit zo’n koffieblad neemt, kan dat nauwelijks kwaad voor de plant. Het beestje loopt wel weer weg, maar landbouwgif niet. Biologisch geteelde koffieplanten krijgen extra zorg voor een natuurlijke groei. En dat proeft u in je kopje bio-espresso.

Stichting Skal logo

Wel of niet biologische koffie?

Stichting Skal houdt toezicht op de biologische productie in Nederland en is daartoe aangewezen door het ministerie van Economische Zaken. Er staan een paar duizend bedrijven onder toezicht van Skal, waaronder landbouwbedrijven, levensmiddelenfabrikanten, importeurs en handels- en opslagbedrijven. Ook Fleur de Café beschikt over een Skal-keurmerk. Lees hier meer over het toezicht van Skal  op onze biologische koffie.

Landbouwuniversiteit Wageningen

Meer koffie van biologische teelt

Buiten deze Skal-gecontroleerde biologische koffie, zijn nog meer van onze koffiebonen afkomstig te zijn van biologische teelt. De Landbouwuniversiteit Wageningen heeft een methode ontwikkeld om langs wetenschappelijke weg vast te stellen of een koffie al dan niet biologisch is. Lees hier meer over deze methode.

Fairtrade koffie

Fairtrade koffie versus biologische koffie

Bij Fairtrade koffie is de gebruiker er zeker van dat de koffieboer een ‘eerlijke’ prijs krijgt voor zijn koffie. Dat staat dus niet gelijk aan biologische koffie, waarbij het gaat om koffie, die verbouwd is zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Toch kunnen fairtrade en biologisch prima in één blend samenkomen. Omdat biologische koffie telen een arbeidsintensief proces is, is de prijs van een pak bio-koffie wel iets hoger. Maar daar heeft u dan ook een heerlijk kopje koffie voor: pure biologische koffie en niks anders. Vaak wat notig van smaak met een prettig zuurtje. Bij Fleur de cafe verkopen wij Deventer koffie. Deze Deventer koffie is een direct trade koffie. Dit betekent dat wij de koffie direct bij de boer in Oeganda inkopen voor een eerlijke prijs.

Biologische koffiebonen

wfo1 Bio

Peru Premium Bio 500 gram

Interesse in onze koffie
Wij geven uw graag advies

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over duurzaamheid

12.06.2023

Biologische thee en koffie

Waarom zou je biologische thee en koffie kopen en drinken? Wat heb je nodig om biologische producten te mogen verkopen? En wat is het verschil tussen biologisch en fair trade? Het belangrijkste om te weten is dat biologische thee en koffie op milieuvriendelijke manieren worden verbouwd.
Lees meer
30.05.2023

Geniet jij al van eerlijke en duurzame koffie van Fleur de Café?

Ontdek hoe jouw keuze voor duurzame koffie bij Fleur de Café bijdraagt aan een betere toekomst! Wereldwijd is koffie de meest geliefde warme drank, maar er is nog steeds armoede onder koffieboeren en klimaatverandering treft hen zwaar. Bij Fleur de Café zetten we ons in voor een groenere toekomst met zonne-energie en bieden we direct trade koffie aan. Ontdek onze toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel en lever ook jouw positieve bijdrage aan een schonere wereld.
Lees meer
22.03.2023

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Regelmatig wordt Fleur de Café benadert met de vraag of we mee willen werken aan een goed doel, een benefietactie of ander fair trade initiatief. Zoals Deventer Koffie, een project waar we trots op zijn om aan mee te werken.
Lees meer
20.05.2022

Duurzaamheid bij Fleur de Café

Fleur de Café heeft 252 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Fleur de Café is voortdurend bezig met het verduurzamen.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
08.02.2019

Hergebruik van koffievliezen, jute koffiezakken en dozen

Ook wij dragen graag ons steentje bij aan de circulaire economie. Wij hebben een aantal reststoffen waarvoor we een bijzondere hergebruik functie hebben gevonden: onze jute koffiezakken, koffievliezen en kartonnen dozen. Deze reststoffen verwerken wij graag op maatschappelijk verantwoorde manier.
Lees meer
07.12.2017

Deventer Koffie na 1 jaar groot succes

Een jaar na de lancering van Deventer Koffie kan koffiebranderij Fleur de Café een bedrag van 10.000 euro overhandigen aan initiatiefnemer Ruud Boon. Daarmee is de verkoop van Deventer Koffie een jaar na de introductie een groot succes te noemen.
Lees meer