Welke thee drink je in het najaar?

In het najaar is je smaak anders dan in andere seizoenen. In het najaar wordt het weer kouder en natter. Ook wordt het langzamerhand weer donkerder. Je verlangt daardoor naar meer warmte. Daarom kiezen veel mensen voor kruidenmelanges. Dat is niet gek aangezien veel mensen niet al te dol zijn op de koudere dagen. Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of wil je opwarmen tijdens de herfstachtige dagen? Dan warm je erg goed op met een warme kop kruidenthee

Kruidenthee geeft je lichaam warmte en een boost. De kruiden in je thee hebben namelijk positieve effecten. Elke kruid heeft weer andere gezonde eigenschappen. Het is daarom goed om uit te zoeken welke losse thee je lekker vindt maar ook welke positieve eigenschappen de kruiden hebben. Zo heeft kamille thee een rustgevende werking. De thee kan je helpen beter te slapen. Ook zijn er andere kruidentheëen met gezondheidsvoordelen.

Mensen voelen zich in de herfst en winter een beetje lusteloos. Een kopje thee kan je hier bij helpen.  De meeste theeën bevatten net als koffie cafeïne, maar dan wel in mindere mate. Drink gerust een paar kopjes thee gedurende de dag: je krijgt er net dat beetje extra energie van en je voelt je stukken alerter! Ben je bang dat je niet kan slapen door de cafeïne? Sluit de dag dan af met Rooibosthee, dit is namelijk een thee zonder cafeïne.

Weerstandbooster

Onze aanraders voor in het najaar

Een kruidenthee in het najaar is niet alleen lekker maar heeft ook nog een positieve werking. Kruidenthee werkt verwarmend voor het lichaam en verzachtend voor de keel. Bovendien is een najaars thee gewoon heel gezond en lekker. Zoekt u een losse seizoensthee die speciaal geschikt is om te drinken op een herfstdag dan hebben wij hieronder een selectie voor juu gemaakt.

Naast de kruidenthee verkopen we de ingrediënten ook los. Zo kan je bijvoorbeeld extra kaneel toevoegen aan een theemelange. Kaneel heeft namelijk veel positieve eigenschappen. Het heeft een krachtige werking als antioxidant, helpt bij het bestrijden van ontstekingen en verlaagt aantoonbaar het cholesterolgehalte en triglyceriden in het bloed.

Thee aanraders voor in het najaar

Vreugdevuur 250 gram

wfo1 Vernieuwd Meest populair

Zorgeloos 250 gram

Mellow blossom 250 gram

Weerstand Booster 250 gram

Het Magic tea filter ook in in het najaar gebruiken

Serveert u tijdens de zomermaanden onze ijsthee in de bijbehorende Magic tea filters? Gebruik deze MagicTeafilters dan ook gewoon in de herfst en winter. Met het thee concept is het voor de horeca mogelijk om de theebeleving van uw gasten een boost te geven. Niet alleen voor de horeca maar ook voor u thuis is het theezetten met het Magic tea filter heel makkelijk, eenvoudig en leuk. Het maken van de warme najaarsthee gaat als volgt:

  • Voeg 3 schepjes (a 2 gram) losse thee toe aan de Magic Teafilter.

  • Plaats deze onder de espressomachine en vul met heet theewater (ongeveer 0,3l). Laat even trekken.

  • Voeg nu 2 pompjes Routin siroop toe in de smaak die past bij uw theesoort.

  • Roer met een lepel even door de thee zodat de siroop goed opgenomen is.

  • Voeg eventueel nog verse ingrediënten toe, zoals kaneelstokjessteranijs, kruidnagel of sinaasappelschijfjes.

  • Serveer de Magic Teafilter met een theeglas.

U en uw gast kunnen ongeveer 2 glazen warme najaarsthee uit de theekan halen.

Magic tea filter

Magic tea filter

Fleur de Café Magic tea filter

Tea for Two 1 Winter

Pakket Winterthee met magic teafilter

Chai latte zelf maken

Drink Chai in het najaar

Een ander typisch drankje voor in het najaar is Chai thee. Deze drank komt oorspronkelijk uit India en is inmiddels niet in de Nederlandse horeca weg te denken. Dit komt door de heerlijke kruidige boost die je ervaart als je deze drank drinkt. De basis van chai thee bestaat uit zwarte thee met kruiden als kaneel, kardemom, gember, steranijs, nootmuskaat, saffraan en venkel. Lees hier meer over Chai thee en de heerlijke producten die je bij ons kunt kopen om thuis van Chai te genieten.

Chai latte startpakket

Met het Chai latte startpakket heb je direct alles in huis om chai latte te maken en om deze te serveren. Bovendien bevat het startpakket ook een flesje routin 1881 Chai siroop, waarmee je je chai latte nog een extra smaak boost kunt geven. Bestel het startpakket makkelijk en snel in onze webshop en je kunt direct aan de slag om een heerlijke chai latte te maken.

Chai artikelen

wfo1 Bio

Black Spicy Bombay Chai Bio 250 gram

Red Chai 250 gram

wfo1 Nieuw!

Chai latte poeder Bondi 250 gram

wfo1 Meest populair

Green Chai 250 gram

Routin 1883 Chai 25cl

Chai Latte pakket

Theepakket Chai

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

15.03.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer