Sluiten
horeca-thee
Deventer Koffie Steunt Oeganda met fair trade koffiebonen | Fleur de Café

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Deventer Koffie Deventer Koffie

Regelmatig wordt Fleur de Café benadert met de vraag of we mee willen werken aan een goed doel, een benefietactie of ander fair trade initiatief. Soms mondt dit uit in een gezamenlijke actie. Zoals Deventer Koffie, een project waar we trots op zijn om aan mee te werken. Deventer Koffie betekent een directe koffielijn tussen koffieboeren in Kibinge in Oeganda en bedrijven/organisaties en publiek in Deventer.

 

Fair trade koffiebonen
Kibinge is een provincie in Oeganda. Een arm plattelandsgebied waar 80% van de bevolking moet rondkomen van de inkomsten van hun kleine bedrijfjes met koffie, bananen, mais e.d. De coöperatie van koffieboeren is een belangrijke factor om deze boeren verder te helpen. Zij krijgen daardoor een eerlijke prijs voor hun koffie. Sinds kort is men ook gestart met het zelf branden van koffiebonen en daarvoor een lokale koffiemarkt op te zetten. De coöperatie heeft de Fair Trade Award ontvangen voor hun wijze van werken met de boeren en de gemeenschappen. Met de Deventer Koffie krijgen de koffieboeren van Kibinge een extra steun in de rug doordat de koffiebonen direct bij hen gekocht worden.

deventer-koffie2 Koffiebonen uit Kibinge Oeganda

Koffiebedrijf
De opbrengst van Deventer Koffie wordt ingezet om jongeren te trainen, zodat zij hun eigen koffiebedrijfje kunnen starten in Oeganda. Dat geeft jongeren kansen voor het opbouwen van een eigen bestaan in het arme plattelandsgebied van Kibinge. Ook krijgen zij zo de kans om te oefenen in het starten van eigen bedrijfjes.

Koffiemelange Deventer Koffie
Een mooi sociaal initiatief waar wij als koffiebranderij in Deventer graag een bijdrage aan willen leveren. Zo hebben wij geholpen om een mooie melange samen te stellen die voor een breed publiek toegankelijk is.  Daarnaast zijn wij de brander van de melange en zorgen wij voor de verpakking en distributie.

Voor meer informatie over de stichting achter het initiatief Deventer Koffie zie http://www.deventerkoffie.nl/