Fleur de Café espresso

Caffè-espresso of een espresso?

Een espresso is een klein kopje koffie van ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt.

Het woord espresso komt van het Italiaanse ‘caffè-espresso’. Het houdt in dat deze manier van koffie bereiden niet zo zeer snel, maar vooral vers gebeurt. Bij het bereiden van koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen worden. De smaak van koffie met een espresso bereiding is daardoor vele malen intensiever dan van filterkoffie.

In Italië bestelt men een caffè, dat wat wij in Nederland een espresso noemen. Daarnaast kennen wij als 'gewone' koffie de lungo of americano. Een espressomachine maakt bij een lungo eigenlijk een lange espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar met twee keer zoveel water.

Een americano daarentegen is een espresso waar een gelijk deel heet water aan toegevoegd wordt. Daarnaast kunnen met een espresso ook melkvarianten gemaakt worden zoals cappuccino en latte machiatto.

De espressobereiding van koffie is een Italiaanse ontdekking gedaan rond 1900. Hoewel dus een oude methode zijn nog steeds dezelfde factoren bepalend voor een goede espresso.

Tips om uw bonen vers te houden

Vers gebrande koffiebonen bestellen is één, de koffiebonen vers houden is een tweede. Wij snappen dat u uw koffiebonen niet binnen 2 dagen op heeft. Daarom is het belangrijk om uw vers gebrande koffiebonen zo goed mogelijk te conserveren. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat uw koffiebonen zo lang mogelijk zo vers mogelijk blijven:

  • Bewaar de koffiebonen op een koele, droge, luchtdichte en donkere plek.
  • Bewaar uw vers gebrande koffiebonen vooral niet in de koelkast of vriezer. Door condens wordt de koffiesmaak beïnvloed.
  • Vermijd sterk ruikende producten. Koffiebonen nemen geuren uit de omgeving op. Dit heeft effect op de geur en de smaak van de koffie.

Espresso bonen van Fleur de Café

Fleur de Café Espresso Grand Cru 1 kg

wfo1 Meest populair

Espresso Magnifique Decaf 1 kg

wfo1 Meest populair

Espresso Classic 1 kg

Espresso Lumino 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Blogs over koffiebonen

20.03.2024

Arabica versus Robusta: welke koffie is de beste?

Je wil de beste koffie en staat voor de keuze. Kies je voor Arabica- of Robustabonen? Dit blog helpt jou op weg. In grote lijnen is arabica de meest gebruikte van de twee. De Robustaboon pakt de tweede plek. Maar is dat terecht? We duiken er in dit artikel dieper in. Zo kan jij ontdekken welke koffieboon het beste bij jou past.
Lees meer
13.03.2023

Onderhoud jouw espressomachine voor betere koffie

Regelmatig onderhoud aan jouw espressomachine voorkomt storingen en resulteert tot lekker koffie voor jouw klant en gasten. Wij adviseren om jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven aan jouw machine.
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
07.09.2020

De oorsprong van de koffiebonen

Meer weten over de geschiedenis en oorsprong van koffie? Koffie is niet meer weg te denken en bestaat al sinds het begin van onze jaartelling. De oorsprong ligt in Ethiopië en Jemen.
Lees meer
13.07.2020

Vers Gebrande Koffiebonen

Wilt u de allerlekkerste koffie zetten? Dan zijn vers gebrande koffiebonen onmisbaar. Fleur de Café biedt veel verschillende soort vers gebrande koffiebonen aan, zodat u de lekkerste koffie kunt zetten. Voorzie uzelf, uw collega's en uw klanten van de beste koffie met de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.