Gene Cafe koffiebrander zwart

De koffiebrander voor thuis

Houdt u van koffie en bent u nog opzoek naar een leuke hobby? Maak dan van koffie branden de nieuwe thuis hobby! Met onze tips en speciale koffiebrander voor thuis kunt u gemakkelijk en snel aan de slag gaan.

Met de Gene Cafe heeft u de perfecte koffiebrander voor thuis! Het is de geschikte thuisbrander voor de beginnende als ervaren thuisbrander. De handige bediening van tijd en temperatuur en een volledig glazen brandkamer maken het eenvoudig om meteen te beginnen met de eerste koffiebranding. Als je wat meer ervaren raakt zul je al snel je eigen draai aan de brandingen geven en een brandprofiel samenstellen.

Technische specificaties van de Gene Cafe:

De Gene Cafe heeft een maximale capaciteit van 250 á 300 gram. De brandijd welke de Gene Cafe nodig heeft voor 250 á 300 gram is 13 tot 17 minuten. De Gene Cafe heeft een temperatuurcontrole van 0 tot 250 graden. Het materiaal van de Gene Cafe is hittebestendig gehard glas (Pyrex). 

Gene Cafe koffiebrander voor thuis

Gene Cafe coffee roaster CBR-101 Zwart

Gene Cafe coffee roaster CBR-101 Rood

Gene Cafe koffieroaster voor thuis

Gene Cafe thuisbrander

Onze tips om met de Gene Cafe koffiebrander thuis aan de slag te gaan

  • Blijf tijdens het branden altijd bij de brander in verband met de brandveiligheid en om de 1e en/of 2e crack tijdens het branden te horen. 
  • Als u de koffie gebrandt heeft, adviseren wij u om de koffie 2 dagen te laten rusten in een afgesloten verpakking. 
  • Gebruik onder de Gene Cafe onder een afzuigkap of bij een open raam in verbrand met rookontwikkeling. 
  • Gebruik 250 gram ongebrande koffiebonen per batch. Als je minder gebruikt zal de brandtijd korter zijn, als je meer gebruikt zal de brandtijd langer zijn. Houd hier altijd rekening mee als je een brandprofiel probeert te herhalen. 
  • Als de tijdsduur van branden verlopen is en de koeling start, dan blijft de koffie nagaren, de temperatuur loopt langzaam terug. Als u dus brandt totdat u de juiste kleur ziet, dan zal de koffie donkerder worden dan u denkt. Onze tip is om gebruik te gaan maken van de de King Bean Coffee Cooler, hieronder vertellen we u graag meer. 
  • We hebben een ruim assortiment aan ongebrande koffiebonen waar je mee kunt experimenteren. Bekijk hier het ruime assortiment.
Groene, ongebrande koffiebonen

Ongebrande koffiebonen voor de Gene Cafe koffiethuisbrander

Groene, ongebrande koffiebonen zijn bonen die u zelf thuis nog dient te branden voor gebruik. Van de groene ongebrande koffiebonen is het namelijk niet mogelijk om koffie van te zetten. Binnen de categorie ongebrande koffiebonen bieden we verschillende soorten koffiebonen aan. Denk bijvoorbeeld aan Arabica en Robsuta koffiebonen, maar ook biologische en Decafé koffiebonen. Als het gaat om het uitkiezen van groene koffiebonen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur betreft smaak. Zo zijn er ongebrande koffiebonen met bijvoorbeeld chocolade smaak, mocca smaak of vanille smaak. 

Bekijk hier ons assortiment met groene, ongebrande koffiebonen.

King coffee Bean Cooler

King Coffee Bean Cooler

Deze 500 grams koffiebonen koeler is ontwikkeld om koffiebonen na het branden snel af te koelen. Het laatste koelproces na het branden is een zeer belangrijke stap. Als de bonen niet snel worden afgekoeld tot kamertemperatuur, kan het brandproces door de stralingswarmte tussen de bonen doorgaan. 

Het ontwerp van de King Coffee Bean Cooler met geminimaliseerd geluid zorgt ervoor dat gebruikers niet geïrriteerd raken door geluiden wanneer gebrande koffiebonen worden gekoeld. De toepassing van de motor met hoog luchtvolume van 3000 tpm maakt het mogelijk om gebrande koffiebonen op de hoogste snelheid te koelen.

King Coffee Bean Cooler

King Coffee Bean Cooler

Gene Cafe koffiebrander voor thuis pakketten

Voor de beginnende thuisbranders hebben wij pakketten samengesteld waarmee u gelijk aan de slag kan gaan. In dit pakket zit de koffiebrander, de koeler voor de koffiebonen (King Coffee Bean Cooler) en lege zakjes kraft van 250 gram waar u de vers gebrandde koffiebonen in kan bewaren.

U heeft keuze uit de Gene Cafe coffee roaster in de kleur rood of in de kleur zwart. In het pakket krijgt u 4 soorten koffie. 

  • 500 gram Brasil Yellow Bourbon ongebrande koffiebonen
  • 500 gram Ethiopië Sidamo ongebrande koffiebonen
  • 500 gram Indonesië Sulawesi Kalossi
  • 500 gram Colombia Supremo

 

Gene Cafe koffiebrander voor thuis pakketten

Gene Cafe coffee roaster zwart pakket

Gene Cafe coffee roaster rood pakket

De thuis barista

De nieuwe thuis barista

Met een koffiethuisbrander bent u er nog niet. Naast het zelf branden van de koffie is het ook van belang dat u op de juiste manier de koffie kan zetten. Om de lekkerste barista koffie thuis te kunnen bereiden, heeft u de juiste spullen nodig. Bij Fleur de Cafe vindt u alle Barista Tools die u nodig heeft om een perfect kopje koffie te creëren, zoals melkkannen, afklopbakken en tampers.   

Thuis barista accessoires

wfo1 Op = Op

Op=Op Barista box Elegance hout

barista tools set

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

ANDERE BLOGGEN VOOR DE KOFFIETHUISBRANDER

05.04.2023

Ongebrande koffie in alle soorten en maten

Koffiebonen zijn voor velen herkenbaar, maar wist je dat er enorme verschillen bestaan tussen de vele varianten? Koffiebonen kunnen variëren in vorm, kleur en smaak, wat hen uniek maakt. Het is opmerkelijk dat deze variatie bestaat, aangezien alle koffie die we drinken afkomstig is van één gestolen koffieplant. Ontdek meer over de verschillende koffiesoorten en hun unieke eigenschappen.
Lees meer
05.07.2022

Gene Cafe koffiebrander voor thuis

De Gene Café koffieroaster is een geschikte koffiebrander om thuis koffie te branden. Deze brander is ontwikkeld om het proces te vereenvoudigen, en combineert dat met modern design en een simpele werkwijze.
Lees meer
12.05.2022

Uw eigen koffiebranderij beginnen?

Heeft u altijd gedroomd om uw eigen koffiebranderij beginnen? U vindt hier tips en trucs om uw eigen koffiebranderij te starten. Wat heeft u allemaal nodig om op te kunnen starten en waar moet u rekening mee houden? Fleur de Café weet als geen ander wat er bij het opstarten van een koffiebranderij komt kijken.
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer
14.09.2020

Wat zijn groene koffiebonen?

Welke weg heeft dat kopje koffie in je hand afgelegd? Dat begon ooit als een handvol groene koffiebonen, maar wist je dat je groene koffiebonen ook kan kopen?
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
21.05.2019

Groene koffiebonen, de beste branden wij

Heerlijke vers gebrande koffiebonen, egaal bruin van kleur, donker zoet geurend en gelijk van vorm en grootte. Dat is hoe we koffie graag zien. Wat een prachtig product. Maar hoe komen wij tot deze kwaliteit?
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer
10.07.2018

Koffiebranderij 'gadgets'

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie.
Lees meer
05.07.2018

Koffiebrander worden? Tips & Trucs

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij diverse koffiebranders en andere benodigdheden.
Lees meer