Magic teafilter voor het maken van verfrissende ijsthee

Verse ijsthee in de horeca: uw recept

Wilt u verse ijsthee serveren in uw horecagelegenheid? Fleur de Café ontwikkelde een uniek ijstheeconcept voor de horeca. Met dit concept is het voor de horeca mogelijk om binnen 2 minuten een verse ijsthee te kunnen serveren. Het maken van de ijsthee gaat als volgt:

  • Voeg 3 schepjes (ongeveer 2 gram) losse thee toe aan de Magic Teafilter.
  • Plaats deze onder de espressomachine en vul met heet theewater (ongeveer 0,3l). Laat even trekken.
  • Voeg nu 2 pompjes Routin siroop toe in de smaak die past bij uw theesoort.
  • Roer met een lepel even door de thee zodat de siroop goed opgenomen is.
  • Vul de Magic Teafilter nu helemaal met ijsklontjes. De thee wordt nu in één keer sterk gekoeld. Voeg eventueel nog verse ingrediënten toe.
  • Serveer de Magic Teafilter met een ijstheeglas gevuld met ijsklontjes.
  • Uw klant kan ongeveer 2 glazen ijsthee uit de theekan halen.

Met het samengestelde startpakket van Fleur de Café heeft u direct alles in huis om verse ijsthee te serveren. Het enige dat u nodig heeft zijn genoeg ijsklontjes en een zonnig terras.

IJsthee Horecapakket

IJsthee pakket L

IJsthee pakket XL

Losse thee voor ijsthee

Zomer zotheid 1 kg

Kokos - meloen 1 kg

Ginger Lemon kruidenmix 1 kg

Caribbean blue 1 kg

routin siroop voor een heerlijke ijsthee

Routin ijsthee siroop

Om het ijsthee concept compleet te maken, adviseren wij gebruik te maken van de ijstheesiroop van Routin 1883. Deze siropen worden gemaakt van de beste geselecteerde natuurlijke ingrediënten en water uit de zuiverste Franse Alpen. Door een kleine hoeveelheid toe te voegen aan uw ijsthee, versterkt u de smaak en geeft u de ijsthee een zacht zoete smaak.

IJsthee Routin siropen

Routin 1883 Ice tea Lemon 1 liter

Routin 1883 Ice tea peach 1 liter

Routin 1883 Ice tea mango 1 liter

Routin 1883 Banana 1 liter

verse ijsthee Fleur de cafe

Verse ijsthee van Fleur de Café is genieten

Wilt u ook genieten van de verse ijsthee van Fleur de Café? In onze webshop vindt u alle producten om een heerlijke verse ijsthee te maken. Zoals de verschillende theesoorten, de Magic Teafilter en de siropen van Routin. Overigens is het gebruik van een siroop van Routin niet noodzakelijk, maar geeft het de ijsthee net een extra smaakboost en een zachte zoete smaak. 

IJsthee accessoires

Fleur de Café Magic tea filter

Magic tea filter

Theeglas IJsthee

Doseerlepel Fleur de cafe

Bekijk ons ijstheeassortiment
Wij geven je graag advies over ons ijsthee assortiment

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

Andere bloggen over zomerse dranken

27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
13.05.2022

IJsthee serveren in de horeca

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
30.04.2022

Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

Ben je een echt koffieleut dan drink je zeker vier koppen koffie per dag. Ook op warme zomerdagen wil je graag koffie bestellen en drinken, maar dan liever koud. Een oplossing is de koude koffie. Er zijn meerdere zetmethodes om een koude koffie te maken. We nemen de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee onder de loep. Hoe maak je thuis of in je horeca zo’n heerlijke koude koffie?
Lees meer