ik ga op vakantie en neem mee... Fleur de Café

De heerlijkste koffie en thee van Fleur de Café

Op vakantie of op reis wil je natuurlijk ook genieten van heerlijke smaken en geuren. Bij Fleur de Café geloven we dat een kopje koffie of thee een ware belevenis moet zijn. Daarom bieden wij je de beste koffiebonen en mooiste losse thee, waar je ook bent.

Ben je fan van onze losse thee? Je hoeft op vakantie niet zonder onze thee. We verkopen namelijk ook kleine meeneemverpakkingen van 100 gram. Bekijk hier ons losse thee assortiment.

Je kan ook gebrande koffiebonen meenemen op vakantie met jouw bonenmachine. Maar heb je bonenmaler? Dan kan je er voor kiezen om jouw favoriete koffie van Fleur de Café te bestellen en deze bonen te malen zodat je deze gemalen koffie mee kunt nemen op vakantie. Bekijk hier ons gebrande koffie assortiment

Natuurlijk kun je ook gemalen koffie bij ons bestellen en deze meenemen op vakantie. Bekijk hier onze gemalen koffies die je zo op vakantie mee kunt nemen. 

 

Koffie en thee van de maand

wfo1 Thee van de maand

Thee van de maand: Bosvruchten Bio 100 gram

wfo1 Koffie van de maand

Koffie van de maand

Magic tea filter

Ben je al bekend met ons Magic Tea filter?

 Een stijlvol plexiglas theepotje of wel het magtic teafilter in Fleur de Café stijl. Met het Magic teafilter kan je gemakkelijk losse thee, ijsthee of koffie zetten zonder dat de theeblaadjes of koffiegruis in je drankje terechtkomen. Het ingebouwde zeefje zorgt ervoor dat de losse thee en gemalen koffie achterblijven in het potje. In dit theepotje kan je zowel warme als koude thee serveren. De inhoud van dit Magic teafilter is 0.5 l.

Maak je koffie van grof gemalen koffie bonen? Voeg filtermaling en kokend water aan het magic teafilter toe en zet jouw koffie. Des te langer je wacht met de koffie serveren, des te sterker de koffie wordt.

Maak je jouw ijsthee van losse thee? Dan is het leuk om de thee in een doorzichtige theepot te serveren. Zo zie je ook mooi de verse ingrediënten die je hebt toegevoegd.

Het Magic Tea filter is gemakkelijk mee op vakantie te nemen. Het neemt weinig ruimte in beslag en in een hand omdraai zet je de lekkerste koffie, thee en ijsthee!

https://www.fleurdecafe.nl/ijsthee-pakket-s-caribbean-blue

Zelf ijsthee maken met het Magic Tea filter?

Het is heel eenvoudig om zelf ijsthee te maken en het kost maar weinig tijd - ongeveer evenveel als het maken van een cappuccino. Fleur de Café heeft het nog makkelijker gemaakt om snel een verse en heerlijke ijsthee te maken, met bovendien 90% minder suiker. Verse ijsthee is eigenlijk gewoon thee die is gezet en afgekoeld voordat het nog eens sterk gekoeld wordt. Volg de volgende stappen om zelf verse ijsthee te maken:

 • Begin voor het maken van ijsthee met 3 schepjes losse thee toe te voegen aan het Fleur de Café magic teafilter.
 • Voeg 1 glas kokend water toe aan het magic teafilter.
 • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Over het algemeen kan je de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
 • Voeg 2 pompjes siroop toe en vul het af met ijsklontjes. Even roeren en klaar!
 • Serveer de ijsthee in een glas en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.

Heerlijk en makkelijk voor op vakantie toch? Wij vinden van wel!

Hoe maken wij onze ijsthee met het Magic Tea filter?

IJsthee pakketen die makkelijk mee te nemen zijn voor op vakantie

IJsthee pakket S kokos - meloen

IJsthee pakket S zomer zotheid

IJsthee pakket S ginger lemon kruidenmix

IJsthee pakket S Caribbean Blue

theepiramides

Theepiramides van Fleur de Café

Ben je een echte theeleut? Drink je graag op vakantie ook thee? Fleur de cafe staat bekend om zijn lekkere en hoge kwaliteit losse thee. Onze thee melangeren we zelf zodat we deze precies naar onze eigen maatstaven kunnen maken. Deze kwaliteit thee wordt nu ook geproduceerd in een makkelijk te gebruiken theezakje in piramidevorm. 

De piramide theezakjes zijn gemaakt van “nature based” PLA, maiszetmeel. Dit is composteerbaar en helpt dus om de plastic soup te voorkomen. Ook het envelopje is gemaakt van composteerbaar materiaal, het zogenaamde nature flex.

Geniet op vakantie van heerlijke thee en met 12 verschillende smaken kan je voor elk moment de juiste thee kiezen

De piramidetheezakjes zijn gemakkelijk mee te nemen op vakantie voor een snel gebruik!

Theezeefje

Losse thee met een zeefje voor op vakantie

Je kunt natuurlijk ook losse thee meenemen op jouw reis en vakantie. Wanneer je thee gaat zetten van losse thee is een theezeefje of theefilter nodig, hiermee voorkom je dat je de theeblaadjes in je mond krijgt.

Losse thee is grover dan de thee die je in normale theezakjes terugvindt. Om de perfecte smaak, kleur en geur van losse thee tot zijn recht te laten komen is het aan te raden om de thee in ruim water te laten trekken. Daarom adviseren wij je ook een ruim theezeefje te gebruiken. Zodat de losse thee genoeg ruimte heeft om smaak, kleur en geur te geven aan het water.

Ons standaard theezeefje

Als wij je mogen adviseren, dan raden wij ons rvs theezeefje met tip aan. Dit theefilter is om meerdere redenen de beste keus.

 • Het theezeefje is heel ruim, elke losse theesoort heeft voldoende ruimte om optimaal te trekken.
 • Het theezeefje is glad en bevat geen plooi. Daardoor is de zeefje makkelijk schoon te maken.
 • Het materiaal is van rvs. Roest niet en kan heel goed schoongemaakt worden bijvoorbeeld in de vaatwasser.
 • Het theezeefje pas in elk theeglas of grote mok. Met de sierlijke ‘oortjes’ hangt het theezeefje in stabiel in jouw theekop.
 • Het theezeefje wordt geleverd met tipje. Dit is een rvs schoteltje waar je het zeefje op kunt zetten wanneer je vindt dat de thee genoeg getrokken is.

Wegwerpzakjes

Papieren zakjes die je naar eigen behoefte kunt vullen met losse thee en in de theepot kunt hangen. De wegwerp filterzakjes zijn verkrijgbaar in de maten XS, S en L. Voor een theepot van ongeveer 1 liter is de maat L aan te bevelen.

Theezeefjes en filters

Theezeefje RVS Retro + Tip

Theeknijper zwart met silicone handvat

Lege theezakjes Finum 100 stuks - S

Lege theezakjes Finum 100 stuks -XS

Maar hoe zet je op de juiste manier thee?

Elke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Dit heeft te maken met proces die het theeblad of de kruiden ondergaan nadat deze geoogst zijn. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden als watertemperatuur en hoeveelheid thee.

Hoe zet ik zwarte thee?

Hoe zet ik zwarte thee?

Om een heerlijke zwarte thee te zetten, is het belangrijk om heet water met een temperatuur van 90 graden te gebruiken. Pak een theepot of theezeefje om de theeblaadjes in te doen en laat deze vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje ongeveer 1 schepje met het doseerlepel. Dit komt overeen met ongeveer 2 gram. Voor een nog betere smaak is het aan te raden om de theepot eerst even om te spoelen met heet water.

Hoe zet ik groene thee?

Hoe zet ik groene thee?

Groene theebladeren zijn niet geoxideerd, zoals zwarte bladeren. Het is daarom belangrijk om geen kokend water te gebruiken bij het zetten van groene thee. Kokend water zal namelijk de bladeren verschroeien en het smaakprofiel van de thee veranderen. Dit geeft anders een bittere en wrange smaak. De ideale temperatuur van het water is ongeveer 70-80 graden Celsius. Laat de thee vervolgens voor 2-4 minuten trekken. Gebruik voor een kopje groene thee één schepje met het doseerlepel, wat overeenkomt met ongeveer 2 gram.

Als je geen waterkoker met een temperatuurmeter hebt, kun je groene thee ook op een andere manier bereiden. Zo kun je eerst het water koken en vervolgens het deksel van de waterkoker openen en het drie minuten laten afkoelen. Een andere optie is om een scheut koud water toe te voegen aan jouw kopje of pot.

Hoe zet ik witte thee?

Hoe zet ik witte thee?

Om de beste smaak uit witte thee te halen, is het belangrijk om het water niet te heet te laten worden. Laat het water afkoelen tot ongeveer 70-80 graden Celsius. Door kokend heet water te gebruiken, zal de thee bitter en wrang smaken. Plaats de witte thee in een theezeefje en laat het vervolgens ruim 8 minuten trekken om de smaak volledig te laten ontwikkelen. Een schepje met het doseerlepel (ongeveer 2 gram) per kopje is voldoende.

Hoe zet ik kruidenthee?

Hoe zet ik kruidenthee?

De Kruidenthee staat ook wel bekend als Tisanes. Deze wordt bereid vanuit verschillende soorten planten, waardoor de bereidingswijze kan variëren. Over het algemeen wordt kruidenthee gezet met kokend water (100°C). Om de kruiden de ruimte te geven om te trekken, is het raadzaam om een zeefje, theepot of tisanière te gebruiken. Afhankelijk van het volume van de kruidenthee, volstaan 1 à 2 doseerlepels per glas. Zo kun je optimaal genieten van de smaak en aroma's van de kruidenthee.

Hoe zet ik rooibos thee?

Hoe zet ik rooibos thee?

Voor het zetten van rooibosthee is kokend heet water van 100 graden Celsius de ideale temperatuur. Het grote voordeel van rooibosthee is dat het geen cafeïne bevat. Hierdoor kun je de thee gerust wat langer laten trekken, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

Losse thee en koffie bewaren

Voor het behoud van de optimale smaaksensatie van losse thee en koffie is het cruciaal om bepaalde elementen buiten te sluiten die de smaak en houdbaarheid beïnvloeden. Er zijn namelijk verschillende factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van thee en koffie, zoals licht, warmte, vocht, geur en lucht. Door deze elementen buiten te sluiten, kun je ervoor zorgen dat jouw favoriete thee en koffie langere tijd vers en smaakvol blijven.

 • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
 • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee en koffie niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
 • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
 • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
 • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee of koffie vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee of koffie daarom altijd na gebruik weer goed op.

De beste manier om te zorgen dat deze elementen niet in aanraking komen met je thee is de thee luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten. Onze tip is om de thee en koffie te bewaren in een blik. Een blik is makkelijk mee te nemen op vakantie en zorgt dat het product langer goed blijft.

Ons bewaar advies

Blik Fleur de Café 250 gram

wfo1 Op = Op

Blik Fleur de Café 1 kg

Blik zilver vierkant 100 gram

Blik rond zwart 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Andere bloggen over zomerse dranken

28.03.2023

IJsthee serveren in de horeca

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
30.04.2022

Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

Ben jij een koffieliefhebber die ook op warme zomerdagen niet zonder zijn koffie kan? Ontdek dan nu hoe je thuis of in je horeca de perfecte koude koffie maakt met behulp van de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee zetmethodes. Lees snel verder voor de ultieme verfrissing op warme zomerdagen!
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.