De basis om uw eigen theemelange samen te stellen

Onder basis thee ingrediënten verstaan we groene thee, zwarte thee, rooibos thee en witte thee. Je bouwt je thee op met onder andere een van deze ingrediënten. Groene thee en zwarte thee zijn gemaakt van theebladeren van een theeplant, rooibos thee is gemaakt van de een naalden van een theestruik.

Wat is groene thee? 

Groene thee is afkomstig van de bladeren van de Camellia sinensis plant en is er in verschillende soorten. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt namelijk geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddelijk na de oogst te behandelen met stoom of de jonge theebladeren worden geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en scherpe smaak. Groene thee zit bomvol voedings- en plantenstoffen die positieve gezondheidseffecten met zich mee kunnen brengen.  

Wat is zwarte thee?

Zwarte thee is afkomstig van de bladeren van de theeplant, Camellia Sinensis. Voor zwarte thee worden de theebladeren bewerkt waardoor oxidatie kan plaatsvinden en zwarte thee ontstaat. Zwarte thee is de meest gedronken theesoort in de wereld.

Wat is rooibos?

Rooibos wordt gemaakt van de naaldvormige bladeren van een struik genaamd Aspalathus linearis, deze struik wordt gekweekt aan de westkust van Zuid-Afrika. Omdat rooibos niet afkomstig is vn de theeplant is het eigenlijk of geen thee en bevat het geen cafeïne. Traditionele rooibos wordt gemaakt door de groene naalden in stukjes te hakken en vervolgens te fermenteren, waardoor de roodbruine kleur ontstaat. Rooibos is een smakelijk, cafeïnevrij alternatief voor zwarte en groene thee.

De smaak van rooibos is iets houtig met een warme specerijenachtige twist. Het combineert goed met onder andere honing, vanille, sinaasappel en een beetje kaneel. Rooibos thee bevat verschillende ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn de gezonde mineralen die in deze theesoort zitten verwerkt.

Wat is kruidenthee?

Kruidenthee of Tisane is een thee die gemaakt wordt van diverse kruiden. De thee wordt niet gemaakt van de bladeren van de thee de Camellia Sinensis maar van andere planten die andere eigenschappen hebben. Eigenlijk kunnen we het geen thee noemen omdat er geen theebladeren in verwerkt zitten, Tisane is een betere naam voor de kruidenthee. Wil je een kruidenthee maken? Dan voeg je geen basis ingrediënt toe maar alleen losse kruiden. 

De basis theeingrediënten

Sencha OP 100 gram

wfo1 Meest populair

Sencha OP 250 gram

Sencha OP 1 kg

wfo1 Bio Meest populair

Rooibos Naturel Bio 250 gram

wfo1 Bio

Rooibos Naturel Bio 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos Naturel Bio 100 gram

wfo1 Meest populair

Ceylon OP 1 kg

wfo1 Meest populair

Ceylon OP 250 gram

Ceylon OP 100 gram

Brandnetel wortel

Losse bladeren om aan uw melange toe te voegen

Onder losse bladeren verstaan we thee ingrediënten zoals het brandnetelblad.

De brandnetel is al sinds de oudheid een belangrijk onderdeel van de kruidengeneeskunde. De oude Egyptenaren gebruikten de brandnetel om artritis en lage rugpijn te behandelen, terwijl de Romeinen zichzelf ermee inwreven om warm te blijven. Maar zodra de brandnetel is verwerkt tot een supplement, kan gedroogde brandnetel veilig worden geconsumeerd. Brandnetel heeft namelijk potentiële gezondheidsvoordelen.

En zo zijn er heel veel blad ingrediënten met allemaal een eigen werking en eigenschap.

Losse bladeren

Citroengras 100 gram

Bramenblad 100 gram

Aardbeiblaadjes 100 gram

Frambozenblaadjes 100 gram

Heidekruid 100 gram

Melissenkruid gesneden 100 gram

Buchu 100 gram

Kurkumawortel gesneden 100 gram

Mariadistel 100 gram

Valeriaan 100 gram

Sint janskruid 100 gram

Duizendblad 100 gram

Steranijs kruid ingrediënt

Kruiden voor uw thee, cocktails, baksels of gerechten

Er zijn heel wat soorten kruiden die van nature vrij zijn van suiker en calorieën. Veel soorten kruiden zijn gezondheid bevorderend en kan je prima toevoegen aan je theemelange, cocktail of gerecht. Kruiden leveren niet alleen een enorme verbetering van je gezondheid maar zijn daarnaast ook nog eens echte smaakmakers.

Het gebruik van kruiden is al sinds de oudheid zeer belangrijk, kruiden werken vaak al gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen. Kruiden bevatten vaak grote hoeveelheden geconcentreerde antioxidanten. Flavonoïden kunnen je gezondheid een flinke dus in de goede richting geven. Gedroogde kruiden kunnen immuun verhogend zijn en een antiseptische werking hebben.

Kruiden voor uw melanges

Kaneelstukjes 100 gram

Steranijs 100 gram

Amandelstukjes 100 gram

Kaneel stukken 1-2cm 100 gram

Heidekruid 100 gram

Kurkumawortel gesneden 100 gram

Sint janskruid 100 gram

Anijszaad 100 gram

Venkelzaad 100 gram

Kardemom groen 100 gram

Korianderzaad heel 100 gram

Peperkorrels Roze 100 gram

bramen ingrediënten

Gedroogd fruit en gekonfijt fruit

Gedroogde vruchten zijn vruchten waaruit bijna al het water is verwijderd door middel van droogmethoden. De vrucht krimpt tijdens dit proces, waardoor een klein, droog stukje fruit achterblijft.

Gedroogd fruit bevat veel natuurlijke suikers en calorieën. Doordat het water uit gedroogd fruit is gehaald, zijn alle suikers in een geconcentreerdere vorm aanwezig. Hierom bevat gedroogd fruit zeer veel calorieën en glucose.

Sommige vruchten worden bedekt met suiker of siroop voordat ze worden gedroogd, dit heet konfijten.

Gedroogd en gekonfijt fruit kan de opname van vezels en voedingsstoffen bevorderen en je lichaam voorzien van grote hoeveelheden antioxidanten. Gedroogd fruit is rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Het bevat ook veel polyfenolen, antioxidanten met tal van gunstige gezondheidseffecten. Gedroogd fruit is dus zeer voedzaam. Een stukje gedroogd fruit bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als het verse fruit, maar dan samengepakt in een veel kleiner omhulsel.

Gedroogd fruit en gekonfijt fruit

Sinaasappelschijfjes 100 gram

Aalbes rood 100 gram

Bramen 100 gram

Sinaasappelschil 100 gram

Citroenschil 100 gram

Mango stukjes 100 gram

Aardbeistukjes 100 gram

Frambozen stukjes 100 gram

Ananas stukken 100 gram

Appelstukken 100 gram

Bananen chips 100 gram

Papaya stukken 100 gram

Wortel stukken 100 gram

Peer stukken 100 gram

Kokos smiles 100 gram

Meloen stukjes 100 gram

Kokos gemalen 100 gram

Lemonschijfjes 100 gram

Perzik stukken 100 gram

Kokos blokjes 100 gram

Butterfly pea flower

Bloemen en bloemblaadjes voor geur en smaak sensatie

Bloemen geven aan uw thee of andere drank een smaak en geursensatie. Neem bijvoorbeeld de butterfly Pea Flower, ook wel de unieke kittelbloem. De kittelbloem verleidt niet alleen met de heerlijk zachte smaak en het bloemrijke aroma, maar is ook een lust voor het oog. De bloem heeft een blauw kleurstof en zit vol met antioxidanten. Naast de smaak en geursensensatie is er ook dus sprake van positieve stoffen en eigenschappen van de bloem voor het lichaam.

Er zijn bijvoorbeeld ook een aantal bloemsoorten die je  kunnen helpen om sneller in slaap te vallen of de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. En zo zijn er ook bloemen die er voor kunnen zorgen dat je minder vaak ’s nachts wakker wordt. Zoals de kamille.

 

 

bloemen en bloemblaadjes

Zonnebloembloesem 100 gram

Saffloerbloesem 100 gram

Sinaasappelbloesem 100 gram

Rozenblaadjes 100 gram

Goudsbloemen 100 gram

Blauwe Korenbloem 100 gram

Rode biet 100 gram

Witte korenbloem 100 gram

Rozenknopjes geel 100 gram

Wilde kamille 100 gram

Butterfly Pea flower (kittelbloem) 100 gram

Wederverkoper worden?

Voor u als wederverkoper heeft Fleur de Cafe gunstige condities om op flexibele manier de producten van Fleur de Cafe te verkopen. Wij kunnen eigenlijk alles leveren op gebied van koffie en thee. Daarnaast is het mogelijk om uw eigen koffie of theemelange samen te stellen en deze te verkopen onder uw eigen merk en label. Fleur de Café staat open voor een gesprek over de mogelijkheden en al meedere bedrijven zijn u voorgegaan. Neem telefonisch contact met ons op of via het contactformulier.

WIL JE WEDERVERKOPER WORDEN?
Wij geven graag advies !

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.