Op het moment dat u uw koffie gezet heeft, houdt u in de filterdrager een koek van koffiedik over. Dit kunt u het best direct na het zetten weggooien in een daarvoor bestemde bak. Om het koekje uit de filterdrager te krijgen, moet vaak met enige kracht de filterdrager ergens op getikt worden zodat het koekje loslaat. Er zijn verschillende bakken op de markt die hier speciaal voor zijn gemaakt. Een vereiste voor al deze bakken is een afklopstang die een beschermende siliconen laag heeft of een stang van hout. De filterdrager mag in geen geval tegen metaal geklopt worden, omdat er dan kleine deukjes ontstaan in het filterbakje. Bij het indraaien in de zetgroep kan het geheel dan niet meer goed sluiten.

We laten graag de mogelijkheden zien en bespreken de voor en nadelen.

Verschillende afklopbakken

Knockbox

Knockbox

Onder een knockbox verstaan we een lostaand open bakje waar de afklopstaaf of stang zichtbaar is en waar ook het koffiedik te zien is. De knockbox is makkelijk te legen in de groene container en ook goed en makkelijk schoon te maken. Door het handzame formaat is de knockbox niet groot en daardoor vrij snel vol. Een knockbox is daardoor vooral handig voor thuisgebruik of wanneer u erg weinig ruimte heeft. Let er bij de aanschaf van een knockbox op dat de bak stroef is aan de onderkant, zodat deze niet wegglijdt tijdens het afkloppen.

Afkloplade

Afkloplade

Een afkloplade is een afgesloten bak van rvs met een lade. Handig aan een afkloplade is de mogelijkheid om uw koffiemolen op de lade te plaatsen. Dit scheelt ruimte en gemorst koffiemaalsel kan direct in de lade geveegd worden. In de lade zit een metalen stang afgedekt met een siliconen laag. De stang is uitneembaar en ook de lade is uitneembaar waardoor deze beide goed schoon te houden zijn. De afkloplade is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van de behoefte. Deze lades zijn zeer geschikt voor gebruik in Horeca. Het nadeel van een afkloplade is de ruimte die deze inneemt op het werkblad. De afklopstang is in de meeste gevallen te vervangen handig wanneer de stang per ongeluk weggegooid wordt of versleten raakt.

Inbouw uitklopbak

Inbouw uitklopbak

Naast losstaande afklopbakken, zijn er ook inbouw varianten verkrijgbaar. Deze inbouw uitkopbak heeft dezelfde voordelen als een losstaande afkloplade. Het grote voordeel van een inbouwvariant is de ruimtebesparing op het werkblad en het staat opgeruimd. Een inbouw uitklopbak is vooral geschikt voor gebruik in een horeca gelegenheid. Nadeel kan zijn dat de indeling van het koffiegedeelte op het werkblad niet makkelijk kan worden veranderd, de inbouwlade zit namelijk vast.

Pro-fondi afklopsysteem

Pro-fondi afklopsysteem

Een bijzonder innovatieve manier om je koffiekoek uit je filterdrager te krijgen biedt de Pro-fondi. Bij dit systeem hoef je je filterhouder niet met kracht uit te kloppen, maar wrijven een aantal veertjes roterend de koek uit de filterdrager. De Pro-fondi wordt gemonteerd in het werkblad. Er is dan een open verbinding naar beneden, waar een zak of bak onder gehangen kan worden om het koffiedik op te vangen. Een heel mooi stil, snel en ergonomisch systeem geschikt voor gebruik in een horeca. Neemt heel weinig plek in op het werkblad. Daarentegen is de Pro-fondi vrij prijzig ten opzichte van de andere afklop mogelijkheden.

Afklopbakken assortiment

Afklopbak basic zwart

Afklopbak basic rood

Afklopbak Concept Art metal M (14x18,5x12cm)

Krome knockbox bodemloos

Afkloplade exclusive DXM (32x45x11cm)

Afkloplade exclusive DXL (36x30x11cm)

Afkloplade metall Mini gepolijst (13x22x8cm)

Inbouw afkloplade met stang

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Andere bloggen over espressomachines

21.09.2020

Koffiemachine met bonen voor thuis

Graag willen we u ook thuis laten genieten van lekkere koffie. Daarvoor heeft u al de keus uit meer dan 70 soorten koffiebonen die u online kunt bestellen in onze webshop. Naast goede koffiebonen is een goede koffiemachine met bonen voor thuis ook belangrijk. Een volautomatische koffiemachine die de bonen direct vers maalt per kopje koffie is een perfecte optie voor thuis. Wil je liever zelf als een echte barista thuis aan de slag dan is een halfautomatische espressomachine met stoompijpje voor de melk en een losse koffiemolen aan te bevelen.
Lees meer
15.09.2020

Horeca koffiemachine van Fleur de cafe

Goeie koffie is essentieel in de horeca, en goeie koffie maak je met een horeca koffiemachine.
Lees meer
15.09.2020

Kies de afklopbak die bij u past

Om het koekje uit de filterdrager te krijgen, moet vaak met enige kracht de filterdrager ergens op getikt worden zodat het koekje loslaat. Wij leggen uw de verschillende mogelijkheid uit. Bestel hier een afklopbak bij uw espressomachine.
Lees meer
15.09.2020

Hoe werkt een professionele espressomachine?

Voor de espresso zetmethode zijn de temperatuur van het water en de druk waarmee het water door het koffiemaalsel gedrukt wordt van groot belang.
Lees meer
14.09.2020

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een professionele espressomachines? Wij zijn een groothandel in professionele espressomachines, koffie, ongebrande koffie en thee.
Lees meer
14.09.2020

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Alleen wanneer je de bonen met een koffiemolen maalt, kun je spreken van echt verse koffie. Wat zijn de verschillende koffiemolens en wat bepaal de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
09.09.2020

Lattiz melkopschuimer voor de Horeca

Met een Lattiz melkschuimmachine maakt u snel en met een constante kwaliteit melkschuim voor uw cappuccino, latte macchiato of andere melkvarianten.
Lees meer
08.09.2020

Onderhoud en reparatie van uw koffiemachine

Onze eigen technische dienst installeert, onderhoud en repareert de machines als u dat wenst. Lees direct meer over onze reparatie/onderhoud service.
Lees meer
02.09.2020

Technische dienst voor uw koffiemachine

Fleur de Café heeft een eigen technische dienst en dat is wel zo handig. Koopt u bij Fleur de Café een koffiemachine voor uw horeca, bedrijf of winkel dan wordt deze door een van onze monteurs geïnstalleerd.
Lees meer
31.08.2020

Uw groothandel in koffiemachines

Bij Fleur de Café vindt u een groot assortiment professioneles koffiemachines. Doordat wij deze koffiemachines zelf importeren zijn de voorwaarden zeer gunstig voor u als wederverkoper. Als groothandel in professionele koffiemachines bieden wij u verschillende mogelijkheden aan. Zo kunt u kiezen voor een machine inclusief installatie, met of zonder garantie afhandeling. Alles is bespreekbaar.
Lees meer
29.06.2020

Wederverkoper Espressomachines, koffie en thee worden?

Voor u als wederverkoper heeft Fleur de Cafe gunstige condities om op flexibele manier de producten van Fleur de Cafe te verkopen. Wij kunnen eigenlijk alles leveren op gebied van koffie en thee. Fleur de Café staat open voor een gesprek over de mogelijkheden en al meerdere bedrijven zijn u voorgegaan.
Lees meer
18.05.2020

Tips voor het ontkalken van uw espressomachine

Om goede koffie te kunnen schenken aan uw gasten is het ontkalken van uw espressomachine een noodzakelijk kwaad. Lees hier meer over hoe te ontkalken.
Lees meer
14.04.2020

Expobar wordt Crem.

Met de espressomachine EX3 is dit realiteit.
Lees meer
21.01.2020

Horecava

Zoals elke jaar staan wij bij de Horecava! Met de nieuwe espressomachine EX5 van Expobar, onze nieuwe theezeefje, onze koffie, thee en ijsthee. Bent u een bestaande klanten of een nieuwe klant,
Lees meer
19.04.2018

Expobar Onyx: De beste keuze espressomachine

De beste keus voor een espressomachine: Expobar!
Lees meer
13.04.2017

Onderhoud uw espressomachine voor betere koffie

Regelmatig onderhoud aan uw espressomachine resulteert tot lekker koffie voor uw klant en gasten
Lees meer
13.10.2016

De nieuwste espressomachines voor de horeca

Fleur de Cafe is al jaren de trotse importeur van professionele espressomachines voor de horeca van de merken Expobar en BFC. Van die merken zijn wij ook altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.
Lees meer