Koffiebonen

Filters weergeven
20.03.2024

Arabica versus Robusta: welke koffie is de beste?

Je wil de beste koffie en staat voor de keuze. Kies je voor Arabica- of Robustabonen? Dit blog helpt jou op weg. In grote lijnen is arabica de meest gebruikte van de twee. De Robustaboon pakt de tweede plek. Maar is dat terecht? We duiken er in dit artikel dieper in. Zo kan jij ontdekken welke koffieboon het beste bij jou past.
Lees meer
15.03.2024

Koffie aanbiedingen van Fleur de Café

Wij hechten er als ambachtelijke koffiebranderij aan om je een breed assortiment koffiebonen aan te bieden. Met zo'n 60 soorten groene koffiebonen afkomstig uit 20 verschillende landen kunnen we zeker aan jouw vraag voldoen. Om je als consument te kunnen laten genieten van onze koffies hebben wij elke maand een koffie van de maand en een aantal op=op koffies met korting.
Lees meer
17.04.2023

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wil je jezelf als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan bieden onze verschillende koffiesmaken, gebrand met behulp van onze moderne koffiebrander, je de mogelijkheid om dit te bereiken. Dor te kiezen voor onze koffiebonen kan je een unieke smaakbeleving aan jouw klanten bieden. Wij helpen je graag om de beste koffie ervaring te creëren voor jouw klanten.
Lees meer
05.04.2023

Ongebrande koffie in alle soorten en maten

Koffiebonen zijn voor velen herkenbaar, maar wist je dat er enorme verschillen bestaan tussen de vele varianten? Koffiebonen kunnen variëren in vorm, kleur en smaak, wat hen uniek maakt. Het is opmerkelijk dat deze variatie bestaat, aangezien alle koffie die we drinken afkomstig is van één gestolen koffieplant. Ontdek meer over de verschillende koffiesoorten en hun unieke eigenschappen.
Lees meer
04.04.2023

Acrylamide in koffiebonen?

Acrylamide in koffiebonen? Hoe zit dat? Wat is acrylamide en wat doet het met mijn koffiebonen? We horen het je denken... In ons blog hierover vertellen je meer over Acrylamide en koffie.
Lees meer
22.03.2023

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Regelmatig wordt Fleur de Café benadert met de vraag of we mee willen werken aan een goed doel, een benefietactie of ander fair trade initiatief. Zoals Deventer Koffie, een project waar we trots op zijn om aan mee te werken.
Lees meer
16.01.2023

Van koffiebessen tot koffiebonen

De kwaliteit en de smaak van onze koffiebonen vinden we erg belangrijk. We vertellen je in deze blog graag meer over het productieproces van de bonen. Welke invloed heeft het verwerkingsproces van de koffiebessen op de smaak van onze koffiebonen?
Lees meer
19.10.2022

Onze specialty koffie gaat van 750 gram naar 500 gram

Eindelijk is het zo ver… We gaan over van 750 gram naar 500 gram gebrande specialty koffie! In ons assortiment gaat de 750 gram specialty koffie in koffiezakken helemaal verdwijnen.
Lees meer
17.08.2022

Gebrande vs. ongebrande koffiebonen

Wat is het verschil tussen groene en bruine koffiebonen? Hoe ontstaan groene en bruine koffiebonen? Kan je ook groene koffiebonen gebruiken in je koffiemachine of alleen bruine? Allemaal vragen waar Fleur de Café het antwoord op heeft.
Lees meer
26.04.2022

Espresso bonen

De juiste koffiebonen vinden is een zoektocht, Fleur de Café helpt u graag hiermee. De juiste koffieboon is voor iedereen namelijk anders. Bent u eruit welke koffieboon het best bij uw smaak past? Bestel dan nu snel de lekkerste koffie online. Vers gebrand en snel geleverd!
Lees meer
15.03.2022

Direct Trade koffie en Fair Trade koffie

Wat is Direct Trade koffie? Wat is het verschil tussen Direct Trade koffie en Fair Trade koffie? Fleur de Café verkoopt Direct Trade koffie en we leggen u graag meer uit hierover in dit blog. Ook laten we u zien welke koffie Direct Trade is en welk verhaal achter de koffies schuilt.
Lees meer
28.01.2022

Wat zijn vette koffiebonen?

Alle koffiebonen bevatten vetten ofwel oliën, de ene koffieboon heeft wel deze vette laag en de andere koffieboon heeft bijna tot geen vette laag. Je leest en/of hoort veel over vette koffiebonen dat ze schadelijk zijn voor je machine. Maar is dat ook zo...
Lees meer