koffiebranders

De koffiebranderij van Fleur de Café

Fleur de Cafe is al ruim 3 jaar naast groothandel in koffie en thee ook koffiebranderij. Met vier koffiebranders van het merk Garanti variërend van 1 kilo tot een 60 kilo branden we zo’n 1000 kilo koffie per week. Inmiddels zijn we klaar voor een roaster die kan meegroeien met onze ambities als koffiebranderij en vooral ook de behoefte van onze verschillende private label klanten. Want zoveel klanten zoveel wensen. Wat voor de een te donker gebrand is, vindt een ander full city roast het lekkerst. Met de roaster van Loring kan aan elke wens voldaan worden en zelfs meer.

koffiebrandercurve

Koffie branden puur scheikunde

Het branden van koffie is een scheikundig proces. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit. Hoewel het branden niet zoveel tijd in beslag neemt is het brandproces van grote invloed op de smaak. Om te zorgen dat de koffie al de smaken ontwikkeld die de boon in zich heeft is het van belang dat tijdens het branden een bepaalde profielcurve wordt gevolgd. Het zogenaamde brandprofiel. En zo komen we weer bij de Loring. Want deze brander kan elke gewenste brandprofiel onthouden en keer op keer de bonen op dezelfde manier branden. Een enorm voordeel voor onze klanten en ons als koffiebranderij.

Loring koffiebrander

Duurzame koffiebranderij

Naast het enorme voordeel van de brandprofielen, heeft een Loring nog een enorm voordeel. Doordat er geen naverbrander nodig is gebruikt de brander veel minder gas en bovendien stoot de Loring ook geen rook uit. Het gepatenteerde ontwerp heeft één brander deze roostert de koffiebonen en verbrand ook rook, waardoor er geen naverbrander meer nodig is. Daardoor blijven de bonen schoon en de smaak voller. Doordat er 80% minder gas verbruikt wordt is deze koffiebrander de duurzaamste brander op dit moment. Waardoor de koffiebonen perfect gebrand, maar toch heel ‘groen’ blijven.

Loring: de koffiebrander van de toekomst

Hoewel een Loring een behoorlijke en dan ook echt een behoorlijke investering is, heeft het reisje naar Kopenhagen ons alleen nog maar meer overtuigd. Met stip op 1 ‘Wij willen heel graag een Loring Smart Roaster’. Om zo als koffiebranderij klaar te zijn voor de toekomst.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over onze koffiebranderij

14.04.2023

Wat doet een koffiebranderij?

Een koffiebranderij is een plek waar ruwe koffiebonen worden getransformeerd tot heerlijke bruine koffiebonen door middel van een ambachtelijk proces van branden. Het branden van de koffiebonen zorgt voor de ontwikkeling van de unieke smaken en aroma's die koffie zo geliefd maken. Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer
12.05.2022

Uw eigen koffiebranderij beginnen?

Heeft u altijd gedroomd om uw eigen koffiebranderij beginnen? U vindt hier tips en trucs om uw eigen koffiebranderij te starten. Wat heeft u allemaal nodig om op te kunnen starten en waar moet u rekening mee houden? Fleur de Café weet als geen ander wat er bij het opstarten van een koffiebranderij komt kijken.
Lees meer
14.09.2020

Professionele koffiebrander worden?

Wilt u uw verse koffiebonen zelf branden? Dan is een koffiebrander onmisbaar. Bij Fleur de Café vindt u diverse koffiebranders in het assortiment.
Lees meer
14.09.2020

Koffiebranderij Fleur de Café: modern en energiezuinig

In onze energiezuinige koffiebranderij, branden wij dagelijks verse koffie. Met meer dan 60 soorten koffiebonen voorzien wij Nederland van goeie koffie.
Lees meer
01.11.2018

Koffiebranderij nu hypermodern met Loring

Fleur de Café heeft zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.
Lees meer
05.09.2018

Van gedetineerde tot koffiebrander

U leest het goed, een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaire instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café.
Lees meer
10.07.2018

Koffiebranderij 'gadgets'

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie.
Lees meer
05.07.2018

Koffiebrander worden? Tips & Trucs

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij diverse koffiebranders en andere benodigdheden.
Lees meer
26.06.2018

Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen, voor een zeer speciale koffiebrander, een echte Loring! Voor alle leken onder ons: het bekijken van een Loring koffiebrander is zoiets als een proefritje maken in een Rolls Royce. Eigenlijk is er geen betere, mooiere, snellere en zuinigere koffiebrander dan een van het Amerikaanse merk Loring. De aanschaf van deze top roaster staat dan ook al heel lang op ons verlanglijstje.
Lees meer