Sluiten
horeca-thee
Koffiebranderij, klaar voor de toekomst | Fleur de Café

Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen. Hoezo Kopenhagen? Welnu in Kopenhagen staat een koffiebrander. En niet zo maar één, maar een echte Loring. En niet één maar wel drie verschillende maten. Hoewel Kopenhagen natuurlijk veel mooie plekjes heeft, is er voor een koffieliefhebber, koffieverkoper en koffiebrander geen mooier plekje in Kopenhagen dan daar waar een Loring koffiebrander staat. Voor alle leken onder ons (including me!) het bekijken van een Loring koffiebrander is zoiets als een proefritje maken in een Rolls Royce. Eigenlijk is er geen betere, mooiere, snellere en zuinigere koffiebrander dan een van het Amerikaanse merk Loring. De aanschaf van deze top roaster staat dan ook al heel lang op ons verlanglijstje.

De koffiebranderij van Fleur de Café

Koffiebranderij met Garanti brandersFleur de Cafe is al ruim 3 jaar naast groothandel in koffie en thee ook koffiebranderij. Met vier koffiebranders van het merk Garanti variërend van 1 kilo tot een 60 kilo branden we zo’n 1000 kilo koffie per week. Inmiddels zijn we klaar voor een roaster die kan meegroeien met onze ambities als koffiebranderij en vooral ook de behoefte van onze verschillende private label klanten. Want zoveel klanten zoveel wensen. Wat voor de een te donker gebrand is, vindt een ander full city roast het lekkerst. Met de roaster van Loring kan aan elke wens voldaan worden en zelfs meer.

 

Koffiebranden puur scheikunde

brandprofiel koffiebranderHet branden van koffie is een scheikundig proces. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit. Hoewel het branden niet zoveel tijd in beslag neemt is het brandproces van grote invloed op de smaak. Om te zorgen dat de koffie al de smaken ontwikkeld die de boon in zich heeft is het van belang dat tijdens het branden een bepaalde profielcurve wordt gevolgd. Het zogenaamde brandprofiel. En zo komen we weer bij de Loring. Want deze brander kan elke gewenste brandprofiel onthouden en keer op keer de bonen op dezelfde manier branden. Een enorm voordeel voor onze klanten en ons als koffiebranderij.

Duurzame koffiebranderij

Naast het enorme voordeel van de brandprofielen, heeft een Loring nog een enorm voordeel. Doordat er geen naverbrander nodig is gebruikt de brander veel minder gas en bovendien stoot de Loring ook geen rook uit. Het gepatenteerde ontwerp heeft één brander deze roostert de koffiebonen en verbrand ook rook, waardoor er geen naverbrander meer nodig is. Daardoor blijven de bonen schoon en de smaak voller. Doordat er 80% minder gas verbruikt wordt is deze koffiebrander de duurzaamste brander op dit moment. Waardoor de koffiebonen perfect gebrand, maar toch heel ‘groen’ blijven.

Loring: de koffiebrander van de toekomst

Loring koffiebranderHoewel een Loring een behoorlijke en dan ook echt een behoorlijke investering is, heeft het reisje naar Kopenhagen ons alleen nog maar meer overtuigd. Met stip op 1 ‘Wij willen heel graag een Loring Smart Roaster’. Om zo als koffiebranderij klaar te zijn voor de toekomst.

Interesse in onze koffiebranders?

Wij geven graag advies !

Koffiebranders voor speciaal zaken

Andere blogs

 • Koffiebranderij 'gadgets'

  Koffiebranderij 'gadgets' Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie. Welke gadgets heeft u nog meer nodig als koffiebranderij?
  Met een koffiebrander en een hoeveelheid groene koffiebonen kun je in principe aan de slag...

  Lees verder

 • Koffiebrander worden? Tips & Trucs

  Koffiebrander worden? Tips & Trucs Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij koffiebranders van het merk Garanti die wij ook zelf gebruiken. Hoe kies je het juiste formaat koffiebrander? Om koffiebrander te worden heeft u als eerste een koffiebrander nodig. Afhankelijk van hoeveel koffie ...

  Lees verder

 • Van gedetineerde tot koffiebrander

  Van gedetineerde tot koffiebrander

  U leest het goed. Een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaire instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café. De koffie die in de gevangenissen gebrand wordt, wordt als ‘Zuivere koffie’ verkocht. Stichting Zuivere Koffie van initiatiefnemer Jemuel Lampe biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden een kans op een succesvolle terugkeer in de samenlev...

  Lees verder