Garanti

Garanti roaster

Fleur de Café is sinds 2014 een ambachtelijke koffiebranderij. Om de vraag van de particuliere klant naar vers gebrande koffie te beantwoorden, zijn we begonnen met een Tostabar Genius 1 kilo brander. Deze volautomatische koffiebrander stond al snel non-stop te branden en daardoor was het voor ons duidelijk dat er enorme behoefte is naar vers gebrande koffiebonen. Begin 2016 zijn wij daarom overgestapt naar het branden met de Garanti coffeeroasters.

Onze koffiebranderij kreeg vorm door de komst van een 2 kilo, 5 kilo, 15 kilo en 60 kilo brander van het Turkse merk Garanti. Met deze uitbreiding is onze koffiebranderij geprofessionaliseerd en konden wij de vraag naar grote hoeveelheden koffie beantwoorden. Alle koffie die wij verkopen (met uitzondering van vriesdroogkoffie) wordt hier in onze branderij gebrand en verpakt. Inmiddels hebben wij meer dan 50 verschillende soorten groene bonen. Die wij als single origins verkopen of melangeren.

Loring koffiebrander

Loring koffiebrander

De volgende stap in het professionaliseren van onze koffiebranderij is in 2018 genomen. Begin juli is de koop van een Loring S70 Peregrine gesloten. Daarmee heeft Fleur de Café zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa.  De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.

Bijzonder aan de Loring is dat werkelijk alles  ingesteld kan worden. Dat geeft meer controle over het brandproces. Verder heeft de Loring een geavanceerde luchtcirculatie. Er wordt geen gebruik gemaakt van een naverbrander. Dit scheelt tot wel 80% in het gasverbruik en is dus minder vervuilend voor het milieu. Bovendien zorgt het uitblijven van een naverbrander voor een betere smaak van de bonen. Deze andere manier van branden zorgt voor de ontwikkeling van meer zoete aspecten in de koffiebonen. Het grootste voordeel van het branden met een Loring is de precisie. De brandprofielen worden namelijk digitaal opgeslagen waardoor er altijd consistent gebrand kan worden.

Verse gebrande koffie

Vers gebrande koffie

Koffiebonen die in onze koffiebranderij gebrand zijn, worden tot 2 maanden na branddatum door ons als vers aangemerkt. Een jaar na branding is wat ons betreft de uiterste consumptiedatum voor koffiebonen. Tot 2 maanden na branddatum wordt deze koffie nog verkocht als verse koffie.

Private label koffie

Private label koffie

Doordat wij koffiebranderij zijn, is het ook mogelijk om uw eigen merk koffiebonen te laten branden. Een eigen merk koffie noemen we private label koffie. Private label is niet alleen super hip, maar ook onderscheidend en bovendien de ultieme manier van marketing. Uw eigen merknaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal. De nieuwe trend voor de koffiespeciaalzaak en horeca is het doorvoeren van de eigen originele identiteit tot in de details, zoals in een eigen koffie.

Interesse in onze Private label koffie?
Wij geven uw graag advies.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over onze koffiebranderij

14.04.2023

Wat doet een koffiebranderij?

Een koffiebranderij is een plek waar ruwe koffiebonen worden getransformeerd tot heerlijke bruine koffiebonen door middel van een ambachtelijk proces van branden. Het branden van de koffiebonen zorgt voor de ontwikkeling van de unieke smaken en aroma's die koffie zo geliefd maken. Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer
12.05.2022

Uw eigen koffiebranderij beginnen?

Heeft u altijd gedroomd om uw eigen koffiebranderij beginnen? U vindt hier tips en trucs om uw eigen koffiebranderij te starten. Wat heeft u allemaal nodig om op te kunnen starten en waar moet u rekening mee houden? Fleur de Café weet als geen ander wat er bij het opstarten van een koffiebranderij komt kijken.
Lees meer
14.09.2020

Professionele koffiebrander worden?

Wilt u uw verse koffiebonen zelf branden? Dan is een koffiebrander onmisbaar. Bij Fleur de Café vindt u diverse koffiebranders in het assortiment.
Lees meer
14.09.2020

Koffiebranderij Fleur de Café: modern en energiezuinig

In onze energiezuinige koffiebranderij, branden wij dagelijks verse koffie. Met meer dan 60 soorten koffiebonen voorzien wij Nederland van goeie koffie.
Lees meer
01.11.2018

Koffiebranderij nu hypermodern met Loring

Fleur de Café heeft zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.
Lees meer
05.09.2018

Van gedetineerde tot koffiebrander

U leest het goed, een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaire instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café.
Lees meer
10.07.2018

Koffiebranderij 'gadgets'

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie.
Lees meer
05.07.2018

Koffiebrander worden? Tips & Trucs

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij diverse koffiebranders en andere benodigdheden.
Lees meer
26.06.2018

Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen, voor een zeer speciale koffiebrander, een echte Loring! Voor alle leken onder ons: het bekijken van een Loring koffiebrander is zoiets als een proefritje maken in een Rolls Royce. Eigenlijk is er geen betere, mooiere, snellere en zuinigere koffiebrander dan een van het Amerikaanse merk Loring. De aanschaf van deze top roaster staat dan ook al heel lang op ons verlanglijstje.
Lees meer