Sluiten
horeca-thee
Koffiebranderij nu hypermodern met Loring | Fleur de Café

Koffiebranderij nu hypermodern met Loring

Fleur de Café is sinds 2014 een ambachtelijke koffiebranderij. Om de vraag van de particuliere klant naar vers gebrande koffie te beantwoorden, zijn we begonnen met een Tostabar Genius 1 kilo brander. Deze volautomatische koffiebrander stond al snel non-stop te branden en daardoor was het voor ons duidelijk dat er enorme behoefte is naar vers gebrande koffiebonen. Begin 2016 zijn wij daarom overgestapt naar het branden met de Garanti coffeeroasters.

Garanti roaster

koffiebranders-2-compressorOnze koffiebranderij kreeg vorm door de komst van een 2 kilo, 5 kilo, 15 kilo en 60 kilo brander van het Turkse merk Garanti. Met deze uitbreiding is onze koffiebranderij geprofessionaliseerd en konden wij de vraag naar grote hoeveelheden koffie beantwoorden. Alle koffie die wij verkopen (met uitzondering van vriesdroogkoffie) wordt hier in onze branderij gebrand en verpakt. Inmiddels hebben wij meer dan 50 verschillende soorten groene bonen. Die wij als single origins verkopen of melangeren.

 

 

 

 

 

Loring koffiebrander

De volgende stap in het professionaliseren van onze koffiebranderij is in dit jaar genomen. Begin juli is de koop van een Loring S70 Peregrine gesloten. Daarmee heeft Fleur de Café zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa.  De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.

Voordelen van de Loring koffiebrander

Loring s70 peregrineBijzonder aan de Loring is dat werkelijk alles  ingesteld kan worden. Dat geeft meer controle over het brandproces. Verder heeft de Loring een geavanceerde luchtcirculatie. Er wordt geen gebruik gemaakt van een naverbrander. Dit scheelt tot wel 80% in het gasverbruik en is dus minder vervuilend voor het milieu. Bovendien zorgt het uitblijven van een naverbrander voor een betere smaak van de bonen. Deze andere manier van branden zorgt voor de ontwikkeling van meer zoete aspecten in de koffiebonen. Het grootste voordeel van het branden met een Loring is de precisie. De brandprofielen worden namelijk digitaal opgeslagen waardoor er altijd consistent gebrand kan worden.

 

 

 

Vers gebrande koffie

Koffiebonen die in onze koffiebranderij gebrand zijn, worden tot 2 maanden na branddatum door ons als vers aangemerkt. Een jaar na branding is wat ons betreft de uiterste consumptiedatum voor koffiebonen. Tot 2 maanden na branddatum wordt deze koffie nog verkocht als verse koffie.

Private label koffie

Private label koffieDoordat wij koffiebranderij zijn, is het ook mogelijk om uw eigen merk koffiebonen te laten branden.  Een eigen merk koffie noemen we private label koffie. Private label is niet alleen super hip, maar ook onderscheidend en bovendien de ultieme manier van marketing. Uw eigen merknaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal. De nieuwe trend voor de koffiespeciaalzaak en horeca is het doorvoeren van de eigen originele identiteit tot in de details, zoals in een eigen koffie.

Andere pagina's

Alleen voor fijn proeversAlleen voor fijnproevers

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dat geldt voor onze koffie en thee, maar ook voor de espressomachines en randassortiment. Een echte fijnproever zal dit zeker herkennen.

Over Fleur de CaféOver Fleur de Café

Koffie en thee voor fijnproevers is al 10 jaar lang de slogan van Fleur de Café. Toen, bij de oprichting van Fleur de Café, gekozen met het oog op de visie om hoge kwaliteit koffie en thee te verkopen. Inmiddels een vaste norm voor al onze producten.

De perfect gezette koffie

De perfect kopje koffieHoe zet je een lekker kopje koffie? De juiste maling is noodzakelijk maar niet genoeg. Er komt meer bij kijken....