Ijskoffie

IJskoffie

De simpelste manier om van koffie een koude drank te maken is door koffie te zetten en deze warm in een glas vol ijsblokjes te gieten. Gebruik je een espressomachine, kies dan voor een espresso. Door het smelten van de ijsblokjes hou je een minder sterke ijskoffie over. Maak je koffie met een filter, doe er dan een extra schepje koffie bij zodat het niet te slap wordt. In beide gevallen geldt dat je best kunt kiezen voor een aromatische zachte koffie zoals de Kenya AA. Deze manier van ijskoffie maken is snel en makkelijk en bovendien kun je de ijskoffie uitbreiden met toevoegingen als condenseerde zoete melk of een scheutje siroop zoals die van Routin 1883.

IJskoffie machine + met IJskoffie Frappe2Day

IJskoffiepakket voor de horeca

Zijn uw klanten dol op koffie? Dan zullen ze ook zeker kunnen genieten van een ijskoffie! Als nagerecht, voor tussendoor of als drankje om lekker mee af te koelen, een ijskoffie kan echt altijd! 

Voor de horeca hebben wij een ijskoffiepakket samengesteld. Dit ijskoffiepakket bevat de Slush machine van Ugolini en 6 pakken IJskoffie Frappe2Day 1,5 kg ijskoffie met een receptenkaart. IJskoffie Frappe2Day is zacht, romig & perfect voor de echte koffieliefhebber. 

De Ugolini machine is voor het maken van slush dranken en daarom ook speciaal voor ijskoffie. De Ugolini is betrouwbaar, gemakkelijk en compact in gebruik. Het maken van ijskoffie is eenvoudig, doet u in een handomdraai en binnen korte tijd met de Ugolini. 

Dutchkoffie

Dutch coffee

De Dutch Coffee is een traditionele koffiemethode die teruggaat tot de VOC-tijd. Bij deze methode wordt ijskoud water heel langzaam over de gemalen koffie gedruppeld. Hoewel het zetten van een pot Dutch Coffee 4 tot 6 uur kan duren, is het resultaat de moeite waard.

Het oxidatieproces van Dutch Coffee is minimaal en de methode biedt volop ruimte voor de smaak van de gebruikte koffieboon. Omdat de koffie met koud water wordt gezet, is deze vele malen minder bitter en zuur dan reguliere koffie. Bovendien bevat Dutch Coffee 0 calorieën omdat de vetten in de koffie niet oplossen in koud water. Dutch Coffee is, net als Cold Brew, lang houdbaar. Om deze methode toe te passen, is een Dutch Coffee maker of bijvoorbeeld een Trinity One nodig, om het ijswater druppel voor druppel te laten extraheren. In sommige horecagelegenheden staat een Dutch Coffee maker en kun je genieten van een echte verse koude Dutch Coffee.

Cold brew

Cold brew

Bij de cold brew methode wordt koffie gezet met koud water. Dit proces vergt wel enig geduld, aangezien de koffie 12 tot 24 uur moet trekken. Het werkt als volgt: meng grof gemalen koffie met koud water en laat het mengsel vervolgens trekken in een gesloten kan, weckpot of cafetière. Het grote voordeel van deze methode is dat je in één keer een flinke hoeveelheid kunt maken die tot wel 30 dagen houdbaar is, mits goed gekoeld en afgesloten. Na het trekken kun je de koffie door een filter gieten, zodat de koffiedrap achterblijft.

Cold brew koffie staat bekend om zijn zachte smaak, maar bevat wel meer cafeïne dan warm gezette koffie. Dit komt doordat de koffie in koud water trekt en daardoor minder bittere smaken vrijkomen. Door het lange trekken komt er echter wel meer cafeïne vrij. Je kunt de koude koffie puur drinken met ijs of met gecondenseerde of volle melk. Bij de cold brew methode is het aan te raden om te kiezen voor een zachte koffie met een goede body en uitgebalanceerde zuurgraad, zoals de Uganda Bugishu AA of Kenya AA. Met deze koffiesoorten krijgt jouw cold brew koffie een extra bijzondere smaak.

IJskoffie recepten

Koude koffie is een verfrissende en smaakvolle drank die perfect past bij warme zomerdagen. Met een paar simpele ingrediënten kun je thuis of in je horeca eenvoudig de lekkerste ijskoffies maken. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je experimenteren met verschillende smaken en toppings.

Of je nu kiest voor een klassieke ijskoffie met melk, een romige caramel ijskoffie of een frisse ijskoffie met munt en chocolade, het belangrijkste ingrediënt blijft natuurlijk koffie. Bij Fleur de Café kun je terecht voor de lekkerste koffiebonen en gemalen koffie, zodat je altijd verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit koffie voor jouw ijskoffie creaties.

Door jouw favoriete koffie makkelijk online te bestellen bij Fleur de Café, hoef je de deur niet uit om te genieten van de lekkerste koffiesmaak in jouw ijskoffies. Ga snel aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop om jouw ideale ijskoffie samen te stellen en te genieten van een verfrissende en heerlijke drank op elk moment van de dag! Bestel jouw favoriete koffie makkelijk online en ga snel aan de slag

Ijskoffie

Snelle ijskoffie met melk

Ingrediënten voor 1 grote beker

  • Een sterke koffie of dubbele espresso
  • 1 tl suiker (of meer)
  • Een handvol ijsklontjes
  • Een flinke scheut (amandel) of volle melk

Zo maak je het

Begin met het maken van een sterke koffie of dubbele espresso. Zet deze apart om af te koelen. Pak een grote beker en voeg 1 theelepel suiker toe (of meer naar smaak). Giet de afgekoelde koffie of espresso in de beker met suiker. Roer de koffie en suiker goed door totdat de suiker volledig is opgelost in de koffie. Voeg een handvol ijsklontjes toe aan de beker. Schenk een flinke scheut (amandel)melk of volle melk in de beker. Roer het geheel goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Proef de ijskoffie en voeg eventueel meer suiker toe naar smaak.Serveer de ijskoffie met melk direct en geniet ervan!

En zo heb je een heerlijke ijskoffie met melk gemaakt! Je kunt eventueel nog extra toppings toevoegen zoals slagroom, cacaopoeder, karamel siroop en fudge vanille of chocolade voor een extra smaakbeleving.

Ijskoffie

Caramel ijskoffie

Caramel ijskoffie

Ingrediënten voor 1 groot glas

  • Krachtige blender
  • 1 dubbele espresso
  • 50 ml gecondenseerde melk
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • Routin 1883 caramel siroop
  • 5 ijsblokjes
  • opgeklopte slagroom

Zo maak je het:

Begin met het maken van een dubbele espresso. Zet deze apart om af te koelen. Pak een groot glas en schenk hier de gecondenseerde melk in. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe aan de gecondenseerde melk en roer het geheel goed door. Voeg 1 à 2 eetlepels caramel siroop toe aan het glas en roer alles nogmaals goed door.  Doe de ijsblokjes in een krachtige blender en voeg de afgekoelde espresso toe. Blend het geheel tot het ijs fijngemalen is en de espresso goed gemengd is met het ijs. Schenk het ijskoude mengsel in het glas met de karamel en melk. Maak de ijskoffie af met een flinke toef opgeklopte slagroom bovenop. Drizzle als laatste nog wat extra caramel siroop over de slagroom voor een extra zoete touch. En voilà, je heerlijke caramel ijskoffie is klaar om van te genieten!

ijskoffie met snoep

IJskoffie met Rolo

Ingrediënten voor 1 flinke ijskoffie

Optioneel: chocoladesaus of siroop

  • 2 kopjes koffie (zo’n 120 milliliter per kopje)
  • 75 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 bollen roomijs (of een andere smaak naar keuze)
  • 1 rol Rolo’s

Zo maak je het: 

Zet de koffie en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom stijf met de suiker. Pak een groot glas en doe hier de 3 bollen roomijs in. Giet vervolgens de afgekoelde koffie over het ijs. Schenk nu de slagroom over de koffie en het ijs. Hak de Rolo's in kleine stukjes en strooi deze over de slagroom. Optioneel: voeg een scheut chocoladesaus of siroop toe voor extra smaak. Serveer de ijskoffie direct en geniet ervan!

 

Interesse in IJskoffie?
Wij geven graag advies

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over ijskoude dranken

10.08.2023

Mocktails met ingrediënten van Fleur de Café

Ontdek de verrukkelijke wereld van mocktails met de smaakvolle thee ingrediënten van Fleur de Café. Laat je verleiden door verfrissende en kleurrijke creaties. Laat je smaakpapillen dansen met exotische fruitinfusies, geurige kruiden en premium koffiearoma's. Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke drankjes die de perfecte balans vinden tussen verfijning en plezier. Geef je drankjes een nieuwe dimensie en creëer onvergetelijke momenten met de betoverende mocktails van Fleur de Café. Proef de passie, zonder de kater.
Lees meer
09.05.2023

Iced drinks maken met de thee van Fleur de Café!

Ontdek de veelzijdigheid van het maken van ijsthee! Er zijn talloze manieren om deze verfrissende drank te bereiden en in ons blog leggen we alle recepten uit. Of je nu een fan bent van klassieke ijsthee of liever experimenteert met fruitige smaken, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren en geniet van de zomerse vibes!
Lees meer
28.03.2023

IJsthee serveren in de horeca

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
23.08.2022

Hoe maak je ijsthee?

Lekker afkoelen tijdens de warme zomerdagen is met verse ijs thee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Zelf ijsthee maken is heel makkelijk en heerlijk om te drinken.
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
30.04.2022

Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

Ben jij een koffieliefhebber die ook op warme zomerdagen niet zonder zijn koffie kan? Ontdek dan nu hoe je thuis of in je horeca de perfecte koude koffie maakt met behulp van de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee zetmethodes. Lees snel verder voor de ultieme verfrissing op warme zomerdagen!
Lees meer