Losse thee bewaren

Om de smaaksensatie optimaal te houden is het belangrijk om elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. De volgende elementen beïnvloeden losse thee:

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

De beste manier om te zorgen dat deze elementen niet in aanraking komen met je thee is de thee luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten van een heerlijke kop thee. Onze tip is om de thee te bewaren in een theeblik.

Theeblikken Fleur de cafe

Theeblik van Fleur de Café

Een goed afsluitbaar theeblik is dan ook de beste manier om losse thee te bewaren. Door de losse thee in een theeblik te bewaren blijft de thee luchtdicht en koel. Fleur de Café kan je voorzien van theeblikken in alle soorten en maten. Bestel je bij ons een theeblik? Als jij je theesmaak doorgeeft leveren wij bijpassende naamstickers. Zo blijven al je theeën overzichtelijk bewaard. Ook voor de horeca bieden wij met theeblikken een mooie mogelijkheid om losse thee te kunnen serveren. 

Houdbaarheidsdatum losse thee

Houdbaarheidsdatum losse thee

Thee valt onder de voedingsmiddelen die niet snel bederven, omdat losse thee een droog product is. Deze producten krijgen als houdbaarheidsdatum tenminste houdbaar tot, oftewel THT. Dat wil zeggen dat het product minimaal tot de vermelde datum houdbaar is. Bij veel producten is het verstandig om je aan de uiterste houdbaarheidsdatum te houden. Bij losse thee wordt na het verstrijken van de THT vaak alleen de smaak en geur minder, maar de thee kan nog zonder gevaar voor je gezondheid gebruikt worden.

Theeconcept van Fleur de cafe

Een theeblik en de beste thee

Bij Fleur de Café leveren wij alleen de beste losse thee. Om voor hoge kwaliteit te zorgen, melangeren wij onze losse thee in onze eigen melangeerderij in Deventer. Melangeren is het mengen van ingrediënten, door verschillende ingrediënten te mengen creëren wij de lekkerste theesmaken. Neem bijvoorbeeld de populaire horeca thee Sencha Lemon. Deze theesoort bevat naast groene thee ook citroengras, citroenschilletjes, zonnebloembloesem en verbena die samen zorgen voor een geweldige smaaksensatie. Voor het serveren van onze overheerlijke thee bieden wij ook diverse accessoires aan, waaronder servies, theefilters en serveerplaten. Wil jij meer weten over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op.

Interesse in onze thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

Andere bloggen over het serveren van thee

18.10.2022

De leukste cadeaus voor een echte theeliefhebber

Een thee of koffie pakket is een passend cadeau voor de échte koffie en theeleut! Bij Fleur de Café hebben wij de Sint en de Kerstman al een handje geholpen... Bekijk al onze feestelijke cadeaus onder het genot van een heerlijk kopje speculaasthee of rooibos marsepeinthee, die bij de tijd van dit jaar passen!
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
01.09.2020

Wanneer gebruik ik een theezeefje?

Wanneer u losse thee gaat gebruiken is een theezeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt.
Lees meer
01.09.2020

Theeverkoop van Fleur de cafe

Zoekt u mooie kwalitatieve en betaalbare losse thee om te verkopen via uw winkel? Dan bent u bij Fleur de Café aan het juiste adres! Wij zijn zelfstandig importeur en melangeren zelf onze losse thee.
Lees meer
01.09.2020

Theeservies

Om losse thee te zetten zijn er allerlei handige hulpmiddelen. In het assortiment van Fleur de Café vindt u een breed scala aan zeefjes en theepotten die geschikt zijn om onze thee in te zetten.
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer
01.09.2020

Theeconcept voor Horeca

Met het horeca theeconcept van Fleur de Café kunt u op eenvoudige en snelle wijze de allerhoogste kwaliteit thee serveren aan uw gasten voor de prijs van een simpel zakje thee. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee.
Lees meer
01.09.2020

Thee voor Horeca

Verse thee in de horeca wordt steeds meer gewaardeerd door gasten. Wie wil er nu niet een heerlijke kop verse thee op een prachtig presenteerblaadje? Veel leuker, mooier en lekkerder dan een 'gewoon' theezakje.
Lees meer
01.09.2020

Thee groothandel voor Horeca

Als thee groothandel voor horeca, winkels en bedrijven leveren wij alleen de beste thee. Wij bieden meer dan 120 theesoorten. Onze theeën worden door onszelf gemelangeerd in onze eigen theemelangeerderij in Deventer.
Lees meer
01.09.2020

Losse thee bewaren. Theeblik. Tips en bewaaradviezen.

In een theeblik kan je losse thee op de juiste manier bewaren om de beste smaaksensatie te behouden. Wanneer je thee goed bewaard, blijft thee zelfs jarenlang goed. Voor het goed bewaren van thee bieden wij in ons assortiment onder andere handige theeblikken.
Lees meer