Koffiebonen

Voordelen of nadelen aan koffie?

Er worden veel gezondheidsvoordelen gekoppeld aan koffiebonen, zoals een kleinere kans op ernstige ziektes en een langere levensduur. Hoewel er een hoop onderzoeken zijn die de voordelen van koffie beamen, zijn er ook mensen die beweren dat koffie juist negatieve effecten heeft... Zoals dat er in koffie mycotoxinen zitten.

Mycotoxinen

Wat zijn mycotoxinen eigenlijk?

Wat we weten over mycotoxinen is dat mycotoxinen toxische chemische producten zijn die ontstaan uit schimmels welke op landbouw gewassen groeien, koffie dus. Mycotoxinen worden gevormd door schimmels, deze kleine schimmels die kunnen groeien op koffiebonen als ze verkeerd zijn opgeslagen.

In welke andere (landbouw) producten kom je mycotoxinen tegen?

Mycotoxinen komen voor in een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals maïs, pinda’s, katoenzaad, tarwe, gerst, cacao en boomboten. Men is ze ook in kleine hoeveelheden tegenkomen in rijst, bier en wijn. Chocolade, rozijnen, pinda's en tarwe lijken voornamelijk gevoelig te zijn voor besmetting.

Maar nu de belangrijkste vraag: zijn mycotoxinen giftig?

Deze natuurlijke toxinen kunnen giftig zijn, maar alleen wanneer je er te veel van consumeert.

Wat is te veel?

In Europa zijn er strikte regels op de import van voedingsmiddelen en heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid een wekelijks limiet van inname vastgesteld. Dit limiet is 120 nanogram per kg lichaamsgewicht. De wekelijkse blootstelling via verschillende voedingsmiddelen (waaronder koffie) is ver beneden dit niveau, aangezien dit tussen de 15 en 60 ng per kg is.

Als groene koffiebonen mycotoxinen bevatten, dan zal de hoeveelheid flink verlaagd worden tijdens het branden. Als er na het branden nog mycotoxinen in koffie te vinden zijn, dan zal deze inhoud normaal gesproken ver beneden het veiligheidslimiet liggen.

Dus die koppen koffie per dag kunnen geen kwaad!

Als je toch het risico wil minimaliseren, drink dan alleen kwaliteit, cafeïne houdende koffie en bewaar het op een droge, koele plek. Decafe koffie is meestal hoger in mycotoxinen omdat cafeïne de groei van de schimmels remt. Instant koffie bevat ook hogere niveaus, maar alsnog zijn deze niveaus te laag om boven het dagelijkse limiet te komen.

Onze kwaliteit koffiebonen

Fleur de Café Espresso Grand Cru 1 kg

wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 1 kg

Fleur de Café AOC 1 kg

wfo1 Meest populair

Espresso Classic 1 kg

Mocca bourbon 1 kg

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Style Italien 1 kg

wfo1 Meest populair

Noir Desir 1 kg

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Primero melange 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Andere blogs over onze koffie groothandel

20.03.2024

Dit is jouw groothandel in koffiemachines

Fleur de Café werkt dagelijks met koffie en koffiemachines. Hierdoor weten ze precies wat goede machines zijn. Ook kan je bij deze groothandel rekenen op nog meer gunstige voorwaarden. Veel machines zijn direct leverbaar en je krijgt als je wil hulp bij de installatie en de afstelling. Ontdek waar jij als wederverkoper nog meer op kunt rekenen bij deze groothandel in koffiemachines.
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer