Koffiezak 500 gram

Onze specialty koffie gaat veranderen

Waar je voorheen nog gebrande specialty koffiebonen in 750 gram bij ons kon bestellen, hebben wij het assortiment aangepast naar 500 gram gebrande specialty koffiebonen. Dit is voor jou als consument veel makkelijker. We zullen de voordelen op een rijtje zetten voor je:

  • In plaats van 750 gram koffiebonen zit er nog maar 500 gram koffie in een koffiezak, dit betekent dat de koffie eerder op is. Hierdoor blijft je koffie minder lang staan en behoudt het z’n versheid.
  • Je koffie is eerder op en dat betekent ook dat je toe bent aan een nieuwe zak met koffiebonen met een versere koffie datum.
  • Wil je graag meerdere soorten koffie proberen maar wil je geen grote zakken hoeven kopen? Dan zijn de 500 gram koffiezakken een uitkomst.

500 gram koffiezak met ventiel

Onze specialty koffiebonen worden na het branden direct verpakt in de 500 gram koffiezakken. In de koffiezak zit een ventiel, door het ventiel kunnen gassen die vrij komen na het brandproces ontsnappen, maar zuurstof kan niet naar binnen. 

Het grote voordeel van de Fleur de Café 500 gram koffieverpakking is de zipsluiting. De koffie zakken zijn makkelijk te openen, en weer eenvoudig hersluitbaar. Je gebruikt wat je nodig hebt en de rest van de bonen kan bewaard blijven in de zak zelf. De koffiebonen blijven goed, donker en luchtdicht bewaard op deze manier. Bovendien is de koffiezak voorzien van een platte bodem een zogenaamde boxpouch, waardoor de zak stevig blijft staan. 

 

Onze gebrande specialty koffies die omgezet gaan worden naar 500 gram zakken

Costa Rica Tarazzu 500 gram

wfo1 Direct trade

Oost-Timor Lacau Bio 500 gram

Panama Boquete 500 gram

Peru arabica 500 gram

Ethiopie Yirgacheffe 500 gram

wfo1 Direct trade

Uganda Bugisu arabica AA 500 gram

Kenya AA plus 500 gram

wfo1 Bio

Colombia Excelso Bio 500 gram

wfo1 Bio

Mexico Bio 500 gram

wfo1 Bio

Honduras Bio 500 gram

Ethiopie Sidamo washed Gr.2 500 gram

India Kaapi robusta 500 gram

Guatemala Antigua Pastoral 500 gram

Tanzania arabica AA 500 gram

Brasil Santos 500 gram

wfo1 Meest populair

India Monsooned Malabar Arabica 500 gram

Indonesia Sulawesi Kalossi 500 gram

wfo1 Bio

Peru Premium Bio 500 gram

Colombia Narino Galeras Volcanic 500 gram

wfo1 Bio

Ethiopie Sidamo gr 2 Arabica 1 Bio 500 gram

Rwanda Arabica 500 gram

Indonesia Mandheling Grade 1 Arabica 500 gram

Ethiopië Bench Maji 500 gram

Brasil Cerrado arabica 500 gram

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

Andere bloggen over koffie

01.03.2023

's Werelds beste recepten met koffie

Koffie is verreweg de meest populaire drank ter wereld. Een wereld zonder koffie is niet meer denkbaar. Elke dag worden er wereldwijd wel meer dan 1,6 miljard kopjes koffie gedronken! Koffie kan je op verschillende manieren zetten en drinken, lees hieronder over de beste koffierecepten ter wereld.
Lees meer
21.02.2023

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Het goed afstellen van jouw koffiemolen of koffiemaler is van essentieel belang voor het maken van de perfecte koffie. Met onze tips willen wij ervoor zorgen dat jouw molen of maler alleen het perfecte doet. Want te grof of te fijn gemalen koffie geven beide niet de ideale koffie.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
30.01.2023

Koffieproducerende landen in de wereld

In Nederland wordt verreweg het meeste koffie gedronken ter wereld. Per persoon wordt er 150 liter koffie per jaar gedronken. Al die koffie wordt geïmporteerd als groene rauwe koffiebonen en hier in Nederland gebrand en eventueel gemalen
Lees meer
16.01.2023

Van koffiebessen tot koffiebonen

De kwaliteit en de smaak van onze koffiebonen vinden we erg belangrijk. We vertellen je in deze blog graag meer over het productieproces van de bonen. Welke invloed heeft het verwerkingsproces van de koffiebessen op de smaak van onze koffiebonen?
Lees meer
25.10.2022

Wat is vriesdroog koffie?

Wat is vriesdroogkoffie? Er kan wat verwarring ontstaan als het om vriesdroog koffie gaat. Want is oploskoffie ook vriesdroog koffie? Of is vriesdroog koffie hetzelfde als automaten koffie? We zullen in dit blog uitleggen wat vriesdroog koffie is en hoe het gemaakt wordt.
Lees meer
22.09.2020

Hoe herken ik de perfect gezette koffie?

Of u nu klant in een restaurant of een barista van een espressobar bent, het herkennen van een goed gezette koffie is voor iedereen te zien en te proeven. Een perfecte koffie heeft een aantrekkelijk crèmelaag met een hazelnootbruine kleur. In de crèmelaag is een marmer of tijgerstructuur te herkennen. Bij het drinken moet de creme fluweelachtig aanvoelen. en de smaak moet vol zijn.
Lees meer
18.09.2020

Koffie cadeaupakket

Een koffie cadeaupakket is altijd een goed idee. Bij Fleur de Café hebben wij genoeg inspiratie voor een passend cadeau-idee! Zet maar even een lekkere kop koffie of thee, pak je laptop en kijk maar mee! Ben je op zoek naar een Sinterklaas- of kerstcadeau voor een echte koffiefreak? Bekijk dan hier onze mooie single origins of voor een speciaal persoon bestel je een speciality coffee.
Lees meer
15.09.2020

Echte lekkere koffie voor bedrijven - Zakelijke koffie

Veel medewerkers én klanten vinden goede koffie op de werkvloer belangrijk. Fleur de Café heeft een uitgebreid assortiment heerlijke koffie voor bedrijven.
Lees meer
15.09.2020

Koffie groothandel voor Horeca, private labels, winkels, webwinkels en bedrijven

Wij van zijn een koffie groothandel die uw horecaonderneming, winkel, bedrijf of gezin voor zien van het lekkerste koffie en thee.
Lees meer
15.09.2020

Echte koffie

Thuis zo'n lekkere cappuccino maken, zoals je hem in je favoriete tent drinkt? Kies dan voor de kwaliteit in koffie van Fleur de Café.
Lees meer
14.09.2020

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wilt u zich als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan zijn onze horeca koffiesmaken uw strijdmiddel dankzij onze modern koffiebrander en onze verschillende smaken koffie.
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
07.09.2020

De oorsprong van de koffiebonen

Meer weten over de geschiedenis en oorsprong van koffie? Koffie is niet meer weg te denken en bestaat al sinds het begin van onze jaartelling. De oorsprong ligt in Ethiopië en Jemen.
Lees meer
03.09.2020

Rwandese koffie: grootse koffie uit een klein land

Rwandese koffie: grootse koffie uit een klein land. Uit dit Oost-Afrikaanse land komen de meeste ongebrande koffiebonen van de circa 450.000 kleine koffieboeren.
Lees meer
13.07.2020

Vers Gebrande Koffiebonen

Wilt u de allerlekkerste koffie zetten? Dan zijn vers gebrande koffiebonen onmisbaar. Fleur de Café biedt veel verschillende soort vers gebrande koffiebonen aan, zodat u de lekkerste koffie kunt zetten. Voorzie uzelf, uw collega's en uw klanten van de beste koffie met de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer
11.10.2018

Trendy light roast of pittig dark roast gebrande koffie

Licht gebrande koffie is al een tijdje trendy onder koffiehipsters en lokale koffiebranderijen. Wij zijn er persoonlijk niet zo’n voorstander van want een light roast zorgt voor een wat zure bak. Waarom is deze manier van koffiebranden dan toch zo populair? We nemen graag de voors en tegens van het licht en donker branden van koffiebonen met u door.
Lees meer
26.04.2018

Single origin koffie, single estate of specialty coffee

Na het zien van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde over koffie lijkt het ons goed om de koffietermen single origin, single estate en specialty coffee eens onder de loep te nemen.
Lees meer
07.03.2018

Hoe maak ik de lekkerste koffie? Vier criteria.

De lekkerste koffie maak je met een espressobereiding in een espressomachine vinden wij. Lees over de vier criteria voor het maken van de lekkerste espresso. Een snelle barista cursus.
Lees meer