Luxe thee

Luxe theemomenten

Op zoek naar een thee om van te genieten tijdens dat ene thee momentje? Met de luxe theesoorten van Fleur de Café wordt het zeker een fijn theemoment! Of het nou gaat om een feestdag of gewoon om een moment je rust te pakken, thee laat je hierbij ontspannen.

Maar denk ook eens aan een ander, wanneer gun jij iemand zijn of haar theemoment? En wat zou hier lekkerder bij zijn dan een luxe thee? De naam zegt het al, luxe thee is geen gewone thee maar een speciale thee waar extra van genoten mag worden. Een luxe theesoort is een thee die van bijzonder hoge kwaliteit is en bovendien een verfijnde of uitgesproken smaak heeft.

Onze luxe theesoorten zijn pure theesoorten die over het algemeen afkomstig zijn uit Azië. Elke theesoort heeft een eigen verhaal en een eigen manier van zetten. Wil je terug naar de theesmaken van origine? Bestel dan een van de luxe theesoorten en laat u verrassen door de mooie pure smaak.

Luxe thee van Fleur de Café in kleine verpakking

Oolong Thai 20 gram

Sencha Okuhikari 50 gram

Oolong Ruby 50 gram

Groene thee old trees 15 gram

Jasmijn gouden "pikes" 20 gram

Chinese red 20 gram

Big golden "pikes" 15 gram

Gouden krullen 30 gram

Oolong magnifique 50 gram

Pu-erh Gaba shu 20 gram

Pu-erh Shu first grade 30 gram

Theezeefje

Hoe zet ik thee van luxe thee?

Het verschilt per theesoort hoe je een lekker kopje thee moet zetten. Lees goed de beschrijving van de thee door om te voorkomen dat de speciale thee bitter smaakt. Thee zet je altijd met gekookt water, sommige theesoorten kunt u het beste bij 90 graden zetten maar zo zijn er ook theesoorten waarbij u het gekookte water moet laten afkoelen tot 70 graden. 

Doe de luxe thee in een theezeefje en laat het vervolgens een aantal minuten trekken. Het verschilt nu ook weer per theesoort hoe lang u deze thee moet laten trekken. Ons advies is om goed de beschrijving van de thee soort te lezen. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Premium theeblik

Hoe bewaar ik losse luxe thee?

Thee blijft het langst goed en vers wanneer het donker en droog bewaard wordt. Dit kan bijvoorbeeld in een blik en liever niet in een glazen pot. In onze webshop vindt u verschillende maten en vormen opbergblikken.

Heeft u een grote horecazaak gebruik dan de kiloblikken van Fleur de Café om een kilo thee in te bewaren. Vul van daaruit een aantal plateaus die u gebruikt om thee aan tafel te serveren. Is ruimte in uw bistro of café een probleem, dan kunt u ook 100 gram blikjes gebruiken. Uw gast kiest dan vanaf de theekaart de gewenste smaak en u serveert het theeglas met de bestelde thee direct vanachter de bar uit. Om de 100 gram blikjes handig bij elkaar te houden bieden we bovendien een wandrek of een opbergbak aan. Beide systemen hebben een uitsparing voor een doseerlepel en zeefjes aan. Heel handig en praktisch, wij denken graag met u mee.

Luxe thee van Fleur de Café in grote verpakking

Oolong Thai 80 gram

Sencha Okuhikari 200 gram

Oolong Ruby 200 gram

Groene thee old trees 70 gram

Jasmijn gouden "pikes" 80 gram

Chinese red 100 gram

Big golden "pikes" 60 gram

Gouden krullen 150 gram

Oolong magnifique 200 gram

Pu-erh Gaba shu 80 gram

Pu-erh Shu first grade 120 gram

phoenix dragon jasmin pearls

Phoenix Dragon Jasmin Pearls

Neem bijvoorbeeld ook de Phoenix Dragon Jasmin Pearls. Deze exclusieve en luxe thee wordt op zeer bijzondere wijze gemaakt en heeft zo'n verfijnde smaak die moet u zeker een keer proberen.

De groene thee bladeren worden meerdere keren bedekt met jasmijnbloesem, waardoor de groene thee doordrenkt wordt met het aroma van de jasmijnbloesem. Vervolgens worden de groene thee blaadjes met de hand gerold tot parels. Eenmaal in warm water openen de parels zich weer en kunt u genieten van deze heerlijke thee.

In ons assortiment luxe theesoorten vindt u meer van 20 bijzonder theesoorten met een eigen verhaal.

Rozenblaadjes

Pure Wild Rose Buds

Graag willen wij ook de Pure Wild Rose Buds uitlichten, deze rozenthee knopjes hebben namelijk gezonde eigenschappen. Vanwege hun medicinale eigenschappen worden rozen al duizenden jaren gebruikt binnen de Chinese en Ayurvedische geneeskunde. Thee van de blaadjes, knoppen of bloemen van de roos, bevat veel waardevolle vitaminen, antioxidanten en andere heilzame verbindingen.

Rozenthee is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens buitengewoon gezond. 

Hoe zet ik thee van rozenknopjes?

Een lekker kopje rozenthee zet u met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 100 graden. Doe u thee in een theezeefje en laat het vervolgens 8-10 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Interesse in ons thee assortiment
Interesse in ons thee assortiment
background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Andere blogs

07.02.2022

Kruidenthee

Kruidenthee is geen echte thee, kruidenthee wordt niet gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis maar bestaat uit natuurlijke kruiden. De kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen, waardoor er een kruidenthee ontstaat.
Lees meer
07.02.2022

Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de zwarte en- Oolong thee. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en een scherpe smaak.
Lees meer
04.05.2018

Rooibosthee wonderdrankje uit Zuid-Afrika

Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje.
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.