private label, koffie, koffiebranderij, koffiebonen, koffiewinkel

Private label koffie nu ook in de horeca

 

Wil jij je eigen merk koffie verkopen? Dan noem je dat private label koffie. Private label is super hip en bovendien de ultieme manier van marketing. Je eigen horeca of winkelnaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal. De nieuwe trend voor  horeca en koffiespeciaalzaak is het doorvoeren van de eigen originele identiteit tot in de details, zoals een eigen koffie. Het idee is dat klanten en gasten zich meer zullen binden aan jou als zaak en merk.  Die eigen identiteit wordt steeds vaker ook doorgevoerd in de smaak en naam van de koffie. Beleving, originaliteit  en gastvrijheid zijn de kernwaarden waar het om draait in de wereld van de horeca.  Een private label koffie past daar perfect bij.

koffiebranderij, private label, koffiebonen

Private label koffie

Wil je ook een private label koffie in je horeca of koffiespeciaalzaak schenken en verkopen? Dan kun je daarvoor bij Fleur de Café terecht. Onze koffiebranderij heeft naast een Loring S70 ook een aantal branders van het Turkse merk Garanti staan. Van dit merk hebben wij een 2, 5, 20 en 60 kilo in werking. Daarmee branden we exact wat er gevraagd wordt van 1 tot 100.000 kilo.

Eigen koffiemerk

 

Wil je advies bij het ontwikkelen van je eigen koffiemerk dan kun je terecht bij Fleur de Café. Je bent dan verzekerd van vakkundig advies over de juiste melange voor jouw zaak. We nodigen je uit voor  een uitgebreide brand en proef sessie in onze koffiebranderij. Daar ontvangt onze brandmeester je graag voor een rondleiding en mag er ook zelf koffie gebrand worden.

Koffiesmaak

Hoe kies ik de juiste melange voor mijn private label koffie? Een goeie vraag om mee te beginnen. Wat is uw ideale smaak koffie? Smaken verschillen, de juiste koffie kiezen hangt af van verschillende factoren:

  • Smaak en samenstelling: Qua smaak kun je alle kanten op. Want bij Fleur de Café heb je keuze uit 40 verschillende Single Origine bonen en nog eens 40 soorten bestaande melanges.  Kies je voor een dark roast melange die een pittige espresso oplevert. Of liever een milde, mokka-achtige medium roast koffie uit Brazilië. Waarschijnlijk kom je uit op minimaal twee soorten koffie, waarbij je met twee molens gaat werken. Eén voor een stevige espresso en als basis voor je melkvarianten en de andere molen voor koffie en een koffie verkeerd.
    De samenstelling is van belang wanneer je kiest voor een melange. De juiste verhouding arabica en robusta bonen en de herkomst van deze bonen, maakt een samenstelling succesvol.
  • Voorraad: De koffiehandel is een wereldmarkt die beïnvloed wordt door  vraag en aanbod.  Laat je daarom goed adviseren over de herkomst en de leverbaarheid van de koffiebonen, zodat je melange altijd gemaakt en geleverd kan worden.
  • Prijs: Niet onbelangrijk de prijs van je private label koffie. Deze hangt af van de samenstelling en bestel grote van je melange en dus eigenlijk met alle bovengenoemde punten als smaak en voorraad.
Private label koffie uit koffiebrander

Private label koffie

Heb je de ideale private label koffie gekozen dan verzorgen wij uiteraard ook het verpakken en stickeren van je koffiezak. Wij beschikken over een professionele etiketprinter waarmee we elke ontwerp etiket kunnen printen en direct op de door jouw gekozen koffiezak kunnen plakken. Het enige dat wij nodig hebben is een jpg bestand met daarin een ontworpen etiket. Om een voorbeeld etiket te kunnen maken, stuur je ons je jpg bestand met de volgende afmetingen: 8,5 cm breed en 12,5 cm lang voor een kiloverpakking en 6,5 cm breed en 10 cm lang voor een 250 gram verpakking. Bij grotere afnames, vanaf 2500 kilo per jaar is het ook mogelijk een volledig bedrukte verpakking te krijgen. Ook in de soort zakken heb je keuze genoeg.  Mat of glimmend, zwarte of witte folie of kraftpapier.  Zo laat je je eigen koffie helemaal aansluiten bij de look en feel van je horeca.

Verpakken en verzenden

Bestel je private label koffie vanaf 16 kilo per bestelling. Private label koffiebonen worden per kilo verpakt en daarna per 8 kilo in een doos verpakt.  De doos is wit met aan een kant de sticker van je koffie. Op elke koffiezak staat een ‘tenminste houdbaar tot’ datum vermeld. Dit is standaard een jaar na de branddatum. Bestel je per keer meer dan 240 kilo koffiebonen, dan versturen wij deze op een pallet. Wij werken met verschillende koeriersdiensten die er voor zorgen dat de bestelling goed en snel wordt afgeleverd.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

Andere bloggen over koffie

17.04.2023

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wil je jezelf als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan bieden onze verschillende koffiesmaken, gebrand met behulp van onze moderne koffiebrander, je de mogelijkheid om dit te bereiken. Dor te kiezen voor onze koffiebonen kan je een unieke smaakbeleving aan jouw klanten bieden. Wij helpen je graag om de beste koffie ervaring te creëren voor jouw klanten.
Lees meer
04.04.2023

Acrylamide in koffiebonen?

Acrylamide in koffiebonen? Hoe zit dat? Wat is acrylamide en wat doet het met mijn koffiebonen? We horen het je denken... In ons blog hierover vertellen je meer over Acrylamide en koffie.
Lees meer
01.03.2023

's Werelds beste recepten met koffie

Koffie is verreweg de meest populaire drank ter wereld. Een wereld zonder koffie is niet meer denkbaar. Elke dag worden er wereldwijd wel meer dan 1,6 miljard kopjes koffie gedronken! Koffie kan je op verschillende manieren zetten en drinken, lees hieronder over de beste koffierecepten ter wereld.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
21.02.2023

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Het goed afstellen van jouw koffiemolen of koffiemaler is van essentieel belang voor het maken van de perfecte koffie. Met onze tips willen wij ervoor zorgen dat jouw molen of maler alleen het perfecte doet. Want te grof of te fijn gemalen koffie geven beide niet de ideale koffie.
Lees meer
30.01.2023

Koffieproducerende landen in de wereld

In Nederland wordt verreweg het meeste koffie gedronken ter wereld. Per persoon wordt er 150 liter koffie per jaar gedronken. Al die koffie wordt geïmporteerd als groene rauwe koffiebonen en hier in Nederland gebrand en eventueel gemalen
Lees meer
16.01.2023

Van koffiebessen tot koffiebonen

De kwaliteit en de smaak van onze koffiebonen vinden we erg belangrijk. We vertellen je in deze blog graag meer over het productieproces van de bonen. Welke invloed heeft het verwerkingsproces van de koffiebessen op de smaak van onze koffiebonen?
Lees meer
25.10.2022

Wat is vriesdroog koffie?

Wat is vriesdroogkoffie? Er kan wat verwarring ontstaan als het om vriesdroog koffie gaat. Want is oploskoffie ook vriesdroog koffie? Of is vriesdroog koffie hetzelfde als automaten koffie? We zullen in dit blog uitleggen wat vriesdroog koffie is en hoe het gemaakt wordt.
Lees meer
15.07.2022

Mycotoxinen in koffie?

Sommigen beweren dat een groot deel van de koffie op de markt is verontreinigd met toxines, waardoor je slechter presteert en het risico op een ziekte is verhoogd. Is dat ook zo?
Lees meer
22.09.2020

Hoe herken ik de perfect gezette koffie?

Of u nu klant in een restaurant of een barista van een espressobar bent, het herkennen van een goed gezette koffie is voor iedereen te zien en te proeven. Een perfecte koffie heeft een aantrekkelijk crèmelaag met een hazelnootbruine kleur. In de crèmelaag is een marmer of tijgerstructuur te herkennen. Bij het drinken moet de creme fluweelachtig aanvoelen. en de smaak moet vol zijn.
Lees meer
18.09.2020

Koffie cadeaupakket

Een koffie cadeaupakket is altijd een goed idee. Bij Fleur de Café hebben wij genoeg inspiratie voor een passend cadeau-idee! Zet maar even een lekkere kop koffie of thee, pak je laptop en kijk maar mee! Ben je op zoek naar een Sinterklaas- of kerstcadeau voor een echte koffiefreak? Bekijk dan hier onze mooie single origins of voor een speciaal persoon bestel je een speciality coffee.
Lees meer
15.09.2020

Echte lekkere koffie voor bedrijven - Zakelijke koffie

Veel medewerkers én klanten vinden goede koffie op de werkvloer belangrijk. Fleur de Café heeft een uitgebreid assortiment heerlijke koffie voor bedrijven.
Lees meer
15.09.2020

Echte koffie

Thuis zo'n lekkere cappuccino maken, zoals je hem in je favoriete tent drinkt? Kies dan voor de kwaliteit in koffie van Fleur de Café.
Lees meer
15.09.2020

Koffie groothandel voor Horeca, private labels, winkels, webwinkels en bedrijven

Wij van zijn een koffie groothandel die uw horecaonderneming, winkel, bedrijf of gezin voor zien van het lekkerste koffie en thee.
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
07.09.2020

De oorsprong van de koffiebonen

Meer weten over de geschiedenis en oorsprong van koffie? Koffie is niet meer weg te denken en bestaat al sinds het begin van onze jaartelling. De oorsprong ligt in Ethiopië en Jemen.
Lees meer
13.07.2020

Vers Gebrande Koffiebonen

Wilt u de allerlekkerste koffie zetten? Dan zijn vers gebrande koffiebonen onmisbaar. Fleur de Café biedt veel verschillende soort vers gebrande koffiebonen aan, zodat u de lekkerste koffie kunt zetten. Voorzie uzelf, uw collega's en uw klanten van de beste koffie met de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer
11.10.2018

Trendy light roast of pittig dark roast gebrande koffie

Licht gebrande koffie is al een tijdje trendy onder koffiehipsters en lokale koffiebranderijen. Wij zijn er persoonlijk niet zo’n voorstander van want een light roast zorgt voor een wat zure bak. Waarom is deze manier van koffiebranden dan toch zo populair? We nemen graag de voors en tegens van het licht en donker branden van koffiebonen met u door.
Lees meer
26.04.2018

Single origin koffie, single estate of specialty coffee

Na het zien van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde over koffie lijkt het ons goed om de koffietermen single origin, single estate en specialty coffee eens onder de loep te nemen.
Lees meer
07.03.2018

Hoe maak ik de lekkerste koffie? Vier criteria.

De lekkerste koffie maak je met een espressobereiding in een espressomachine vinden wij. Lees over de vier criteria voor het maken van de lekkerste espresso. Een snelle barista cursus.
Lees meer