Sluiten
Private label koffie nu ook in de horeca | Fleur de Café

Private label koffie nu ook in de horeca

Wil je je eigen merk koffiebonen schenken of verkopen? Dan noem je dat private label koffie. Private label is super hip en bovendien de ultieme manier van marketing. Je eigen horeca of winkelnaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal. De nieuwe trend voor  horeca en koffiespeciaalzaak is het doorvoeren van de eigen originele identiteit tot in de details, zoals een eigen koffie. Het idee is dat klanten en gasten zich meer zullen binden aan jou als zaak en merk.  Die eigen identiteit wordt steeds vaker ook doorgevoerd in de smaak en naam van de koffie. Beleving, originaliteit  en gastvrijheid zijn de kernwaarden waar het om draait in de wereld van de horeca.  Een private label koffie past daar perfect bij.

Koffiebrander

Wil je ook een private label koffie in je horeca of koffiespeciaalzaak schenken en verkopen? Dan kun je daarvoor bij Fleur de Café terecht. Onze koffiebranderij is uitgerust met een 60 kilo, 20 kilo en 5 kilo brander. Daarmee branden we exact wat er gevraagd wordt van 1 tot 100.000 kilo.

 koffiebranders-2-compressor

Eigen koffiemerk

Wil je advies bij het ontwikkelen van je eigen koffiemerk dan kun je terecht bij Fleur de Café. Je bent dan verzekerd van vakkundig advies over de juiste melange voor jouw zaak. We nodigen je uit voor  een uitgebreide brand en proef sessie in onze koffiebranderij. Daar ontvangt onze brandmeester je graag voor een rondleiding en mag er ook zelf koffie gebrand worden.

Koffiesmaak

Hoe kies ik de juiste melange voor mijn private label koffie? Een goeie vraag om mee te beginnen. Wat is uw ideale smaak koffie? Smaken verschillen, de juiste koffie kiezen hangt af van verschillende factoren:

  • Smaak en samenstelling: Qua smaak kun je alle kanten op. Want bij Fleur de Café heb je keuze uit 40 verschillende Single Origine bonen en nog eens 40 soorten bestaande melanges.  Kies je voor een dark roast melange die een pittige espresso oplevert. Of liever een milde, mokka-achtige medium roast koffie uit Brazilië. Waarschijnlijk kom je uit op minimaal twee soorten koffie, waarbij je met twee molens gaat werken. Eén voor een stevige espresso en als basis voor je melkvarianten en de andere molen voor koffie en een koffie verkeerd.
    De samenstelling is van belang wanneer je kiest voor een melange. De juiste verhouding arabica en robusta bonen en de herkomst van deze bonen, maakt een samenstelling succesvol.
  • Voorraad: De koffiehandel is een wereldmarkt die beïnvloed wordt door  vraag en aanbod.  Laat je daarom goed adviseren over de herkomst en de leverbaarheid van de koffiebonen, zodat je melange altijd gemaakt en geleverd kan worden.
  • Prijs: Niet onbelangrijk de prijs van je private label koffie. Deze hangt af van de samenstelling en bestel grote van je melange en dus eigenlijk met alle bovengenoemde punten als smaak en voorraad.

Private label koffie branden

 

Private label etiket

Heb je de ideale private label koffie gekozen dan verzorgen wij uiteraard ook het verpakken en stickeren van je koffiezak. Wij beschikken over een professionele etiketprinter waarmee we elke ontwerp etiket kunnen printen en direct op de door jouw gekozen koffiezak kunnen plakken. Bij grotere afnames, vanaf 2500 kilo per jaar is het ook mogelijk een volledig bedrukte verpakking te krijgen. Ook in de soort zakken heb je keuze genoeg.  Mat of glimmend, zwarte of witte folie of kraftpapier.  Zo laat je je eigen koffie helemaal aansluiten bij de look en feel van je horeca.