Elke gelegenheid kende zijn eigen thee-ritueel, en elk seizoen had zijn eigen speciale thee. In Europa wordt het drinken van thee voornamelijk geassocieerd met je persoonlijke favoriete smaak, soms afhankelijk van het seizoen of van de tijd van de dag. Groene thee blijft bijvoorbeeld onverminderd populair vanwege de gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn. Bovendien kan de naam van een seizoensthee bepalend zijn voor welke je kiest. Want laten we eerlijk zijn, een kopje Zorgeloos of Liefdevol thee drinken is gewoonweg heerlijk. Daarnaast groeit de voorkeur voor gezonde theesoorten gestaag. Wat je motivatie ook is, kies de losse thee die bij jou past. In ons assortiment vind je voor elk moment de juiste soort.

Losse thee zomer zotheid

Verfrissende seizoensthee voor de zomer

Thee is de allerbeste dorstlesser. Daarom is thee drinken op warme zomerdagen de juiste keuze. Vooral theesoorten met ingrediënten als citroen, munt of exotische vruchten zijn erg lekker voor de zomer. Zoet en fris passen perfect bij het echte zomer gevoel en zijn echte zomerthee soorten. Zoals de Zomer ZotheidHot Ananas of Kokos-Meloen thee. Stuk voor stuk heerlijke theesmaken voor de zomer. 

Losse thee Mellow blossom

Herfstthee, oogstthee of Halloweenthee

Ook een seizoensthee in de herfst is heerlijk. Het werkt verwarmend voor het lichaam en verzachtend voor de keel. Bovendien is herfstthee gewoon heel gezond en lekker. Zoekt u een losse seizoensthee die speciaal geschikt is om te drinken op een herfstdag dan hebben wij hieronder een selectie voor u gemaakt. De losse theesoorten hebben ingredienten als appel, bramen en rozenbottel. Fruit dat in het najaar geoogst wordt en daardoor perfect in een herfstthee passen. Probeer eens de Mellow Blossom of Vreugdevuur met de oranje kleur ook leuk als Haloweenthee.

En wat dacht je van bloedrode thee? Dit doet denken aan bloed. Halloween vier je met thee: rode thee is een echt vampierendrankje 

Losse thee kerstthee

Kerstthee, Sinterklaasthee of gewoon winterthee

Een koude winterdag en een kop warme winterthee passen perfect bij elkaar. Want thee lest niet alleen de dorst, maar verwarmd het lichaam van binnenuit.  Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden. Zie je jezelf al bij een haardvuurtje zitten. Daar hoort een heerlijke winterse theesmaak bij, zoals van kaneel, caramel, vanille of chocola. Fleur de Café heeft een groot assortiment losse theesoorten die perfect passen bij de winter. Boordevol heerlijke ingrediënten die je helpen de winter te doorstaan. Zoals kaneel, gember, kardamon, kruidnagel, sinaasappel en peperkorrels. Deze ingrediënten zijn niet alleen erg lekker, maar hebben ook eigenschappen die gezond voor je zijn. En wat extra gezondheid tijdens de wintermaanden dat wil toch iedereen. Een winterse seizoensthee bestel je makkelijk via onze webshop.

Losse thee verveine citroen

Gezonde kruidenthee

Kruidenthee bevat ingrediënten als kruiden, fruit en of specerijen. Tegenstrijdig genoeg is kruidenthee dus eigenlijk geen thee, omdat er geen theeblad (zwarte, groene of witte thee) in zit. Daardoor bevat kruidenthee ook geen theïne of looizuur. De warme drank wordt dan ook wel Tisane of kruidenaftreksel genoemd, maar voor het gemak noemen wij ze toch kruidenthee. Kruidenthee is niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. Elke kruidenthee heeft zo zijn eigen werking zoals detoxthee, yogathee of dieetthee. Bovendien is kruidenthee een prima basis voor een heerlijke ijsthee

Losse thee in theeplateau

Thee voor een High Tea

Dat thee heel goed gedronken kan worden bij de maaltijd bewijst het High Tea concept wel.  De volgende losse theesoorten mogen zeker niet ontbreken bij een High Tea. Bij verschillende gerechtjes passen verschillende theesoorten. Groene thee en oolong thee gaan goed samen met sandwiches. Darjeeling wordt wel beschouwd als de ideale thee voor een high tea en vormt een goede combinatie met de traditionele scones. Bij de zoete gerechten kan je kiezen voor theeën met meer uitgesproken smaken, zoals earl grey thee, jasmijnthee en muntthee.

Losse thee liefdevol

Lieve theesoorten voor Valentijnsdag en Moederdag

Geef degene van wie je houdt eens thee cadeau. Verras je geliefde met een mooie losse thee waar de liefde van afspat. Een seizoensthee vol rozenknopjes de pure wild rose buds bijvoorbeeld, want rozen zijn het symbool van liefde en romantiek. Of kies voor de mooie zachte bloementhee Liefdevol. Met deze witte losse thee maak je je valentijn, moeder of andere geliefde super blij mee.

Luxe theemoment

Een luxe theesoort is een thee die van bijzonder hoge kwaliteit is en bovendien een verfijnde of uitgesproken smaak heeft. Onze luxe theesoorten zijn pure theesoorten die over het algemeen afkomstig zijn uit Azië. Elke theesoort heeft een eigen verhaal en een eigen manier van zetten.

Wil je terug naar de theesmaken van origine? Bestel dan een van de luxe theesoorten en laat u verrassen door de mooie pure smaak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

11.04.2024

Hoe presenteer je losse thee in de horeca?

Thee wordt regelmatig gedronken. Toch besteedt veel horeca weinig aandacht aan de populaire drank. Dit is zonde, want thee is veelzijdig! Fleur de Café maakt de lekkerste thee voor restaurants, cafés en andere horecazaken. Met de theeplateaus serveer je haast moeiteloos thee met een maximale beleving. Ontdek hoe ook jouw horecabedrijf gasten betovert met de mooiste thee en theeplateaus.
Lees meer
11.04.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer