Warme drank Chai Thee

1. Verwarm jezelf met pittige Chai

Chai is helemaal hot. Zowel letterlijk als figuurlijk. Het smaakt heerlijk kruidig, maar is ook helemaal ‘hot’ op dit moment. Dit spicy-drankje heeft op bijna elke Nederlandse menukaart een plekje veroverd. En dat is geen wonder.

Chai heeft een volle, romige en kruidige smaak. Je kan het vergelijken met chocomelk. Het is even romig, alleen dan veel spannender van smaak. De pittige, romige smaak zal niet snel vervelen. De basis van Chai bestaat uit zwarte thee. Hieraan zijn allerlei specerijen aan toegevoegd, zoals kaneel, kardemom, gember, steranijs, nootmuskaat, saffraan en venkel. Dit mengsel wordt gecombineerd met melk, waardoor de romige smaak ontstaat.

Om zelf Chai te maken hoef je echt niet alle kruiden bij elkaar te verzamelen. Je maakt Chai gewoon met losse thee, bijvoorbeeld met Black Spicy Bombay Chai. Er zijn ook zoetere varianten te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een Chai poeder of een chai siroop aan je warme melk toevoegen. Zo krijg je in een handomdraai een lekkere, zoete Chai. Houd je meer van spicy? Dan wordt Minor Figures Chai jouw absolute favoriet!

Glühwein losse thee

2. Gloeien met Glüh thee

Op onze nummer twee van beste dorstlessers voor een koude winterdag staat Glühwein thee. Deze losse thee is geïnspireerd op Glühwein. Om deze drank te maken gebruik je kruiden als kaneel, kruidnagel en steranijs. Deze voeg je toe aan warme wijn. Dit drankje werkt goed wanneer je het lichaam tijdens koude winterdagen te verwarmen.

Vind je de smaak van Glühwein ook zo heerlijk? Dan kan je de alcoholvrije tegenhanger kopen. Je wordt er niet dronken van. Én je hoeft er de deur niet voor uit om alle kruiden te halen. Je bestelt Glühwein thee gewoon in de Fleur de Café webshop. Zo kan jij nuchter gloeien en genieten van de kruidige smaak van Glühwein.

Winter dropshot losse thee

3. Heter dan heet in de winter met Hot dropshot

We blijven nog even in de dranken-sfeer. Want ook onze nummer drie is geïnspireerd op een alcoholisch drankje: Dropshot. Deze typisch Nederlandse likeur is ook tijdens de winter erg populair. De dropsmaak smeert de keel zo lekker en de alcohol zorgt voor de warmte.

Met onze dropshot-thee kan jij de winter doorstaan. Hot dropshot heeft een dropsmaak, maar is wederom alcoholvrij. Bij deze verwarmende thee proef je ingrediënten als appel, hibiscus, zoethout en wortel. Het is een heerlijke en kruidige combinatie. Deze thee is super gezond en het werkt ook goed wanneer je een zere keel hebt.

Losse thee opwarmen

Opwarmen op een koude winterdag

Op een ijskoude winterdag is er niets zo knus als een stomende kop thee. Na het ontdekken van deze top 3 meest verwarmende theesoorten, is het makkelijk geworden om te kiezen voor jouw favoriet. Laat je je verleiden door de pittige kick van Chai latte thee? De Indiase kruidenexplosie met kaneel, kardemom en gember, gehuld in romige melk.

Of ga je voor Glüh thee, geïnspireerd op de winterse klassieker Glühwein, maar dan zonder de alcohol? Dan laat je kruiden als kaneel en kruidnagel je omhullen in een knusse warmte. En voor een Nederlandse touch is er Hot Dropshot-thee, met de smaak van drop maar zonder de alcohol. Laat jezelf onderdompelen in de heerlijke smaken van deze winterse, kruidige theeën. Bestel jouw favoriet en laat de dorstlesser jou verwarmen tijdens de koude winterdagen.

Bestel jouw favoriete warme dorstlesser

Gluhwein thee 100 gram

wfo1 Nieuw!

Chai Minor Figures 1 liter

wfo1 Nieuw!

Chai latte poeder Bondi 250 gram

Hot dropshot 100 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

15.03.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer