Sluiten
horeca-thee
Drink warme thee op een koude winterdag | Fleur de Café

Thee de warme dorstlesser op een koude winterdag

Op een koude winterdag is er niets heerlijker dan een beker met warme thee tussen je handen te houden. Een slok thee verwarmt je hele lichaam en voorziet het bovendien van het nodige vocht. Ik introduceer graag een aantal 'verwarmende theesoorten'.

Chai is thee


Neem bijvoorbeeld het drankje Chai Latte. Chai betekent niets anders dan 'thee' in het Indiaas. Elke regio in India heeft zijn eigen ‘Chai’, waarvan de basis bestaat uit zwarte thee waar allerlei specerijen aan worden toegevoegd: kaneel, kardemom, gember, steranijs, nootmuskaat, saffraan en venkel. Deze kruidige thee wordt gecombineerd met melk en honing zodat er een heerlijke, warme thee ontstaat. Deze Chai kan je zelf samenstellen, maar wij hebben ook drie verschillende Chai theeën in ons assortiment. Waarbij we de Black Spicy Bombay Chai adviseren om er Chai latte van te maken.

SONY DSCSONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

Glühwein of Glühthee

Naar Duitse traditie worden kruiden als kaneel, kruidnagel en steranijs toegevoegd aan warme wijn om het lichaam tijdens koude winterdagen te verwarmen. De zogenoemde Glühwein. Glühen betekent namelijk ook gloeien. Helaas is dit een stevig alcohol houdend drankje en daardoor helemaal niet zo gezond en zeker niet voor kinderen. Wel is het mogelijk om de typische Glühwein kruiden toe te voegen aan zwarte thee zo ontstaat een heerlijke warme thee en heb je toch de smaak van Glühwein maar niet de alcohol. Heb je die specifieke kruiden niet zo voor de hand, dan kun je bij ons ook een samengestelde Glühwein thee kopen. Waarbij de rozenbottel zorgt voor de mooie rode wijnkleur en de kruiden voor de heerlijke Glüh smaak.

 

SONY DSC SONY DSC

Hot dropshot
Om nog maar even in de alcoholische-dranken-sfeer te blijven. De typisch Nederlandse likeur dropshot is ook een drankje wat populair is tijdens de winter. De dropsmaak smeert de keel zo lekker en de alcohol zorgt voor de warmte. Toch raden wij de Hot dropshot thee aan. De thee heeft dezelfde dropsmaak, maar ingrediënten als appel, hibiscus, zoethout en wortel. Super gezond en ook lekker als een zere keel hebt. Ook leuk om te serveren met een zoethoutstengel.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

Magic Teafilter
Geef je warme thee nog iets extra's, liever geen suiker, maar een natuurlijke siroop van Routin. Een geweldige combinatie is de Glühwein thee met de kaneelsiroop. Waardoor de Glühthee extra zoet en smakelijk wordt. Zet en serveer de thee bijvoorbeeld in een Magic Teafilter voor een extra theebeleving, voeg 1 à 2 eetlepels siroop toe en klaar is je 'Magic Gluhthee'.
Ook de Chai Latte kun je een extra boost geven, voeg daarvoor de Routin Chai siroop toe aan de warme melk, dat is zó lekker, puur verwennerij voor de koude winterdag.

Andere pagina's

Warme winter thee

Warme kopje theeEen koude winterdag en een kop warme thee passen perfect bij elkaar. Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden. Zie je jezelf al bij een haardvuurtje zitten met een kop dampend hete thee. Daar hoort een heerlijke winterse theesmaak bij, zoals van kaneel, caramel, vanille of chocola.

Losse thee

Losse theeWilt u genieten van de heerlijke smaak van echte verse thee? Van fris tot zoet en van winters tot zomers, voor elke smaak hebben wij wel een thee in onze collectie. Onze theeën maken elk moment speciaal.

Theezeefje

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Andere Blog's