Koffie schenken

Veel koffie- en theespeciaalzaken hebben het al ontdekt: ze schenken en schenken niet alleen koffie en thee, maar verkopen deze ook. Deze aanpak zorgt ervoor dat klanten langer in uw winkel blijven en een gezellige drukte bewaren. Wij helpen u graag met het vinden van de beste manier om dit in te pakken. Een essentieel onderdeel hiervan is een passende espressomachine. Wij bieden verschillende soorten koffiemachines, van kleine volautomaten tot grote espressomachines met filterdragers. Bij al onze koffieapparaten kunt u rekenen op goede service, duidelijke uitleg en scherpe prijzen. Bovendien zijn onze koffiemachines en molens direct uit voorraad leverbaar. Als u ervoor kiest om onze koffie in uw winkel te schenken, stellen wij ook graag ons serviesgoed beschikbaar.

Losse thee serveren

Losse thee serveren

Het serveren van losse thee kan op verschillende manieren. Wilt u graag uw klant de beleving van losse thee laten ervaren dan adviseren wij de volgende manier.

Laat uw klant een keuze maken uit uw assortiment thee. Vul het tipje met een maatschep thee. Onze maatschepjes meten ongeveer 2 gram thee af, precies genoeg voor 1 glas. Serveer een glas heet water met daarin het lege rvs zeefje en daarbovenop het tipje met thee. De klant kan de thee nu goed zien, voelen en ruiken. Vervolgens giet de klant de losse thee in het zeefje en kan de thee trekken. De gast kan nu zelf bepalen wanneer de thee sterk genoeg is en het theezeefje uit het glas halen en op de tip plaatsen. Daarna kan men genieten van een heerlijke kop thee!

To go koffie of thee

To go koffie of thee

Sluit aan bij de wensen van je klant, steeds meer mensen willen graag een kop koffie of thee meenemen. Speciale koffies met melk of siropen zijn nog steeds trendy en worden het liefst gekocht in een koffiezaakje. Een must dus om deze ook to go aan te bieden.Wij kunnen u een to go assortiment bieden. Verschillende maten kartonnen bekers met bijbehorende deksel en ook wegwerp theezakjes. Deze papieren zakjes kun je vullen met losse thee en met zakje en al in heet water hangen. Op die manier geniet je klant toch van de beste thee en koffie.

Koffiemolen

Koffiemolen

Versgemalen koffie verspreidt die heerlijke geur. Zorg dus voor een goeie koffiemolen. U kunt de koffie malen die de klant wil proeven en bovendien kunt u de service bieden om de koffiebonen te malen voor thuis. Veel klanten hebben namelijk nog steeds een koffiezetapparaat voor filterkoffie. Wel zo klantvriendelijk om daarop in te spelen. Een koffiemolen die wat grotere hoeveelheden achter elkaar kan malen is dan wel noodzakelijk, zoals de Eureka Drogheria winkelmolen. Daarnaast zijn zakjes om de gemalen koffie in te verpakken ook noodzakelijk. In ons assortiment vindt je verschillende koffiemolens, koffiezakjes, stickers etc om je klanten goed te kunnen bedienen. 

Verse ijsthee

Verse ijsthee

Als winkel of speciaalzaakspeelt u hoogstwaarschijnlijk in op evenementen, speciale dagen en de seizoenen om uw klanten te verrassen. Naast verschillende seizoenstheesoorten die wij kunnen leveren willen we u ook attenderen op ons ijstheeconcept. Met dit ijstheeconcept kunt u zelfs hartje zomer de verkoop van losse thee een boost geven. Een heerlijk drankje voor uw terras, maar ook leuk om te verkopen in uw winkel. We hebben drie soorten losse thee geselecteerd die zeer geschikt zijn om ijsthee van te zetten, gecombineerd met routin siroop, maakt u binnen enkele minuten een vers gemaakte ijsthee van enkel natuurlijke producten. U kunt de ijsthee in een grote kan maken, maar kan ook per klant in een Magic Teafilter gemaakt worden. Lees meer over het ijstheeconcept, de ijstheesoorten, de siroop en de magic teafilter.

 

Koffie en thee van de maand

Koffie en thee van de maand

Wilt u elke maand een speciale aanbieding? Serveer en verkoop dan onze koffie en thee van de maand. Iedere maand zetten wij een bijzonder koffie en thee uit ons assortiment in de schijnwerpers. Bovendien zijn beide producten te verkrijgen met een korting van 35% korting. Geen rommel of over de datum producten, maar echt mooie kwaliteit thee en vers gebrande koffiebonen. Neem de koffie en thee van de maand op in uw assortiment en u heeft elke maand iets bijzonders in uw winkel.

Horeca koffie

Horeca koffie

Wij bieden u koffiebonen uit ongeveer 20 verschillende landen aan, de zogenaamde single origins. Daarnaast bieden wij ook 20 soorten melanges aan van 100% arabica koffiebonen tot Italiaanse blends met een deel robusta koffiebonen.Wanneer u kiest voor Fleur de Café kiest u ervoor zich te onderscheiden op het gebied van koffie & thee. Oorspronkelijk leveren wij voornamelijk aan horeca. Inmiddels leveren wij ook aan koffie en thee-speciaalzaken. Bij Fleur de Café is bijna alles mogelijk op het gebied van horeca koffie. Zo kunt u naast koffie ook gebruik maken van ons gratis leenservies. Lees meer over Horeca koffie

Neem contact met ons op?
Wij geven graag advies

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over koffie

12.07.2023

Echte koffie

Thuis zo'n lekkere cappuccino maken, zoals je hem in je favoriete tent drinkt? Kies dan voor de kwaliteit in koffie van Fleur de Café.
Lees meer
17.04.2023

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wil je jezelf als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan bieden onze verschillende koffiesmaken, gebrand met behulp van onze moderne koffiebrander, je de mogelijkheid om dit te bereiken. Dor te kiezen voor onze koffiebonen kan je een unieke smaakbeleving aan jouw klanten bieden. Wij helpen je graag om de beste koffie ervaring te creëren voor jouw klanten.
Lees meer
04.04.2023

Acrylamide in koffiebonen?

Acrylamide in koffiebonen? Hoe zit dat? Wat is acrylamide en wat doet het met mijn koffiebonen? We horen het je denken... In ons blog hierover vertellen je meer over Acrylamide en koffie.
Lees meer
07.03.2023

Hoe maak ik de lekkerste koffie? Vier criteria.

De lekkerste koffie maak je met een espressobereiding . Lees over de vier criteria voor het maken van de lekkerste espresso. Een snelle barista cursus.
Lees meer
01.03.2023

's Werelds beste recepten met koffie

Koffie is verreweg de meest populaire drank ter wereld. Een wereld zonder koffie is niet meer denkbaar. Elke dag worden er wereldwijd wel meer dan 1,6 miljard kopjes koffie gedronken! Koffie kan je op verschillende manieren zetten en drinken, lees hieronder over de beste koffierecepten ter wereld.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
21.02.2023

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Het goed afstellen van jouw koffiemolen of koffiemaler is van essentieel belang voor het maken van de perfecte koffie. Met onze tips willen wij ervoor zorgen dat jouw molen of maler alleen het perfecte doet. Want te grof of te fijn gemalen koffie geven beide niet de ideale koffie.
Lees meer
30.01.2023

Koffieproducerende landen in de wereld

In Nederland wordt verreweg het meeste koffie gedronken ter wereld. Per persoon wordt er 150 liter koffie per jaar gedronken. Al die koffie wordt geïmporteerd als groene rauwe koffiebonen en hier in Nederland gebrand en eventueel gemalen
Lees meer
16.01.2023

Van koffiebessen tot koffiebonen

De kwaliteit en de smaak van onze koffiebonen vinden we erg belangrijk. We vertellen je in deze blog graag meer over het productieproces van de bonen. Welke invloed heeft het verwerkingsproces van de koffiebessen op de smaak van onze koffiebonen?
Lees meer
25.10.2022

Wat is vriesdroog koffie?

Wat is vriesdroogkoffie? Er kan wat verwarring ontstaan als het om vriesdroog koffie gaat. Want is oploskoffie ook vriesdroog koffie? Of is vriesdroog koffie hetzelfde als automaten koffie? We zullen in dit blog uitleggen wat vriesdroog koffie is en hoe het gemaakt wordt.
Lees meer
15.07.2022

Mycotoxinen in koffie?

Sommigen beweren dat een groot deel van de koffie op de markt is verontreinigd met toxines, waardoor je slechter presteert en het risico op een ziekte is verhoogd. Is dat ook zo?
Lees meer
22.09.2020

Hoe herken ik de perfect gezette koffie?

Of u nu klant in een restaurant of een barista van een espressobar bent, het herkennen van een goed gezette koffie is voor iedereen te zien en te proeven. Een perfecte koffie heeft een aantrekkelijk crèmelaag met een hazelnootbruine kleur. In de crèmelaag is een marmer of tijgerstructuur te herkennen. Bij het drinken moet de creme fluweelachtig aanvoelen. en de smaak moet vol zijn.
Lees meer
18.09.2020

Koffie cadeaupakket

Een koffie cadeaupakket is altijd een goed idee. Bij Fleur de Café hebben wij genoeg inspiratie voor een passend cadeau-idee! Zet maar even een lekkere kop koffie of thee, pak je laptop en kijk maar mee! Ben je op zoek naar een Sinterklaas- of kerstcadeau voor een echte koffiefreak? Bekijk dan hier onze mooie single origins of voor een speciaal persoon bestel je een speciality coffee.
Lees meer
15.09.2020

Koffie groothandel voor Horeca, private labels, winkels, webwinkels en bedrijven

Wij van zijn een koffie groothandel die uw horecaonderneming, winkel, bedrijf of gezin voor zien van het lekkerste koffie en thee.
Lees meer
15.09.2020

Echte lekkere koffie voor bedrijven - Zakelijke koffie

Veel medewerkers én klanten vinden goede koffie op de werkvloer belangrijk. Fleur de Café heeft een uitgebreid assortiment heerlijke koffie voor bedrijven.
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
07.09.2020

De oorsprong van de koffiebonen

Meer weten over de geschiedenis en oorsprong van koffie? Koffie is niet meer weg te denken en bestaat al sinds het begin van onze jaartelling. De oorsprong ligt in Ethiopië en Jemen.
Lees meer
13.07.2020

Vers Gebrande Koffiebonen

Wilt u de allerlekkerste koffie zetten? Dan zijn vers gebrande koffiebonen onmisbaar. Fleur de Café biedt veel verschillende soort vers gebrande koffiebonen aan, zodat u de lekkerste koffie kunt zetten. Voorzie uzelf, uw collega's en uw klanten van de beste koffie met de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer
11.10.2018

Trendy light roast of pittig dark roast gebrande koffie

Licht gebrande koffie is al een tijdje trendy onder koffiehipsters en lokale koffiebranderijen. Wij zijn er persoonlijk niet zo’n voorstander van want een light roast zorgt voor een wat zure bak. Waarom is deze manier van koffiebranden dan toch zo populair? We nemen graag de voors en tegens van het licht en donker branden van koffiebonen met u door.
Lees meer
26.04.2018

Single origin koffie, single estate of specialty coffee

Na het zien van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde over koffie lijkt het ons goed om de koffietermen single origin, single estate en specialty coffee eens onder de loep te nemen.
Lees meer