Thee voor een mooie lentedag of zomeravond

Thee voor een mooie voorjaarsdag

Losse thee is nog altijd de beste en gezondste dorstlesser en kan in elk seizoen gedronken worden. Daarom is thee drinken op koude en warme dagen en avonden de juiste keuze. Vooral theesoorten met ingrediënten als citroen, munt of exotische vruchten zijn erg lekker voor het voorjaar en zomer. Zoet en fris passen perfect bij het zonnige gevoel en zijn echt frisse thee soorten.

Toch drink je sommige smaken liever op een mooie lente of zomderdag en andere juist met vrieskou. Dat heeft blijkbaar met ons brein te maken. Uit onderzoek blijkt dat wij smaak beter ervaren als iets warmer is.

Roomijs smaakt pas zoet wanneer het in onze mond smelt. Terwijl gesmolten roomijs als nog zoeter wordt ervaren. Een ander voorbeeld. Warm bier smaakt bitterder dan ijskoud bier. Daarom wordt ijskoud bier liever gedronken op een warme zomerdag. Dit onderzoek kan dus ook verklaren waarom we zodra het mooier weer wordt zin hebben in een andere theesoort.

Groene thee met citroen stukjes in bio variant

Frisse thee

Een smaak die vaak met warm weer lekker is, is die van citroen. Citroen is verfrissend zuur van smaak en activeert de smaakpapillen. In heel veel lente en zomers drankjes wordt citroen of citroensap toegevoegd. In verschillende theesoorten uit ons assortiment komt citroen voor. Stuk voor stuk dus verfrissende losse theesoorten.

Een frisse groene thee met bijvoorbeeld citroen is rijk aan antioxidanten.

Citroenen zijn een goede bron van de antioxidanten, onderzoek wijst uit dat antioxidanten een rol spelen bij de gezondheid en bij ziektes. Daarnaast kunnen ze beschermen tegen chronische aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, diabetes, kanker en obesitas.

Dus kortom: groene thee en citroen zijn rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen beschermen tegen ontstekingen en chronische aandoeningen.

Assortiment frisse thee

Frisse voorjaarstheesoorten

Sencha Lemon 100 gram

wfo1 Bio

Lentebries Bio 100 gram

wfo1 Bio

Frisse nieuwe dag Bio 100 gram

Lady Grey 100 gram

Verboden vruchten

Vruchtenthee

De lente en zomer zijn ook het seizoen van het fruit. Onder de zon groeien en rijpen de meest zoete vruchten. Veel van het fruit kan ook als ingrediënt in thee gebruikt worden en geeft een zoete smaak aan de thee. Vruchtenthee bestaat voornamelijk uit vruchten. Aardbei, ananas, mango, kersen en perzik, deze vruchten komen in veel theesoorten voor en geven een zomerse en zoete smaak. Onze vruchtentheeën zijn vol van kleur- en smaak.

Vruchtenthee is er in vele smaken en soorten. Thee met echte stukjes fruit is vooral in de lente en zomer ontzettend populair en kiezen er veel mensen voor om geregeld vruchtenthee te drinken.

Wij bieden een grote verscheidenheid aan lekkere en interessante thee soorten waar jezelf maar ook jouw gasten en klanten van zullen genieten.

Assortiment vruchtenthee

Voorjaarsthee met vruchten

Vreugdevuur 100 gram

Zomer Zotheid 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Pluk de dag Bio 100 gram

Marokkaanse munt ook wel NANA mint genoemd

Gedroogde munt thee

Munt zou om veel redenen gezond kunnen zijn. Het is een bron van vitamine A, magnesium en ijzer, maar munt is vooral interessant vanwege de actieve plantenstoffen die bijzonder heilzaam kunnen zijn. De meeste van deze stoffen kunnen werken als een krachtige antioxidant. 

Ook verse en gedroogde munt is een ingrediënt die een verfrissend een opwekkende werking heeft en heerlijk smaakt als de temperatuur stijgt. Verse munt heeft een frisse smaak, de smaak van gedroogde munt is sterker en kan soms iets wat bitter worden. Fleur de Café verkoopt alleen gedroogde munt en geen verse. 

Frisse thee met munt

Pepermunt gesneden 100 gram

Vreedzame wereld 100 gram

Pina Colada 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zorgeloos 100 gram

Ijsthee van Fleur de cafe

Er gaat niks boven een ijskoude en vers gemaakte ijsthee

Wil je je lente of zomerse dag echt compleet maken? Maak dan een eens heerlijke ijsthee. Er is namelijk niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat een vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.

Belangrijk bij het maken van ijsthee is dat je thee gebruikt waar geen theeblad zoals zwarte of groene thee inzit. Deze geven je ijsthee namelijk een bittere smaak. Gebruik het liefst een kruidenmelange. Wij hebben een aantal theesoorten uit ons assortiment geselecteerd die heel geschikt zijn om ijsthee van te maken.

Assortiment ijsthee

Losse ijsthee en ijsthee pakketjes

Ginger lemon kruidenmix 100 gram

Kokos - Meloen 100 gram

Zomer Zotheid 100 gram

Caribbean blue 100 gram

IJsthee pakket S kokos - meloen

IJsthee pakket S zomer zotheid

IJsthee pakket S ginger lemon kruidenmix

IJsthee pakket S Caribbean Blue

ijsthee van losse thee is een heerlijke dorstlesser

Zelf ijsthee maken - de stappen

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig, het kost alleen meer tijd. Verse ijsthee is eigenlijk normaal gezette thee dat is afgekoeld en daarna nog eens sterk gekoeld. Doorloop de volgende stappen om zelf verse ijsthee te maken:

  • Begin voor het maken van ijsthee met 3 schepjes losse thee toe te voegen aan het Fleur de Café magic teafilter.
  • Voeg 1 glas kokend water toe aan het magic teafilter.
  • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Over het algemeen kunt u de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
  • Voeg 2 pompjes siroop toe en vul het af met ijsklontjes. Even roeren en klaar!
  • Serveer de ijsthee in een glas en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.

Zelf ijsthee of thee maken

Bestel jouw favoriete winter thee
Bekijk de lekkerste losse thee voor in de winter bij Fleur de Café

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

11.04.2024

Hoe presenteer je losse thee in de horeca?

Thee wordt regelmatig gedronken. Toch besteedt veel horeca weinig aandacht aan de populaire drank. Dit is zonde, want thee is veelzijdig! Fleur de Café maakt de lekkerste thee voor restaurants, cafés en andere horecazaken. Met de theeplateaus serveer je haast moeiteloos thee met een maximale beleving. Ontdek hoe ook jouw horecabedrijf gasten betovert met de mooiste thee en theeplateaus.
Lees meer
11.04.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer