Sluiten
horeca-thee
Thee voor een mooie lentedag of zomeravond | Fleur de Café

Thee voor een mooie lentedag of zomeravond

Losse thee is nog altijd de beste en gezondste dorstlesser en kan in elk seizoen gedronken worden. Toch drink je sommige smaken liever op een mooie lentedag en andere juist met vrieskou. Dat heeft blijkbaar met ons brein te maken. Uit onderzoek blijkt dat wij smaak beter ervaren als iets warmer is. Roomijs smaakt pas zoet wanneer het in onze mond smelt. Terwijl gesmolten roomijs als nog zoeter wordt ervaren. Een ander voorbeeld. Warm bier smaakt bitterder dan ijskoud bier. Daarom wordt ijskoud bier liever gedronken op een warme zomerdag. Dit onderzoek kan dus ook verklaren waarom we zodra het mooier weer wordt zin hebben in een andere theesoort.

Frisse thee

citroen in de theeEen smaak die vaak met warm weer lekker is, is die van citroen. Citroen is verfrissend zuur van smaak en activeert de smaakpapillen. In heel veel zomers drankjes wordt citroen of citroensap toegevoegd. In verschillende theesoorten uit ons assortiment komt citroen voor. Stuk voor stuk dus verfrissende losse theesoorten.

 

munt in de thee

Ook munt is een ingrediënt die een verfrissend een opwekkende werking heeft en heerlijk smaakt als de temperatuur stijgt. In de volgende theesoorten kom je munt tegen.

 

 

Vruchtenthee

Vruchten in de thee

De zomer is ook het seizoen van het fruit. Onder de zon groeien en rijpen de meest zoete vruchten. Veel van het fruit kan ook als ingrediënt in thee gebruikt worden en geeft een zoete zomerse smaak aan de thee. Vruchten als aardbei, ananas, mango, kersen en perzik komen in veel zomerse theesoorten voor en geven een heerlijke zomer zoete smaak.

 

IJsthee

ijstheeWil je je eerste zomerse dag compleet maken? Maak dan een eens heerlijke ijsthee. Belangrijk bij het maken van ijsthee is dat je thee gebruikt waar geen theeblad zoals zwarte of groene thee inzit. Deze geven je ijsthee namelijk een bittere smaak. Wij hebben een aantal theesoorten uit ons assortiment geselecteerd die heel geschikt zijn om ijsthee van te maken.