Wat is een theebloem?

Een theebloem is een bundeltje thee bladeren. De bladeren van de theebloem zijn met een katoenen draadje verbonden tot een kleine bol. Zodra de ‘theebloem’ in aanraking komt met heet water, laat het katoenen draadje los en ontvouwt de theebloem zich. Vervolgens komt er een prachtige bloem tevoorschijn.

Het is een lust voor het oog om te zien hoe de kleine bol zicht ontvouwt in het water tot een prachtige theebloem. De prachtige theebloem zorgt voor een lekkere milde thee.

Theebloemen

Hoe zet je een theebloem?

Na het kopen of krijgen van uw theebloemen wilt u natuurlijk het liefst deze proberen en laten zien aan anderen. Als het de eerste keer is dat u de theebloem gebruikt, bereid ze dan op de juiste manier.

De theebloem is te vergelijken met het zetten en maken van een normaal kopje thee:

Neem een ruime glazen theepot of theeglas om de theebloem optimaal gebruik te laten maken van de ruimte. Kook vervolgens water, schenk dit water in het theeglas of de theepot. Laat het kokende water afkoelen tot ongeveer 90 graden. Plaats nu de theebloem in het water. Het katoenen draadje zal langzaam loslaten en de theebladeren zullen zich ontvouwen. Er komt een prachtige bloem tevoorschijn!

Wij adviseren u om de theebloem maximaal 10 minuten te laten trekken. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijk kopje groene thee.

Theebloemen van Fleur de Café

Pakket Theebloem

Red love theebloemen 100 gram

Bosje bloemen - proefpakket theebloemen

Interesse in ons thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Andere blogs over thee

07.02.2022

Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de zwarte en- Oolong thee. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en een scherpe smaak.
Lees meer
07.02.2022

Kruidenthee

Kruidenthee is geen echte thee, kruidenthee wordt niet gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis maar bestaat uit natuurlijke kruiden. De kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen, waardoor er een kruidenthee ontstaat.
Lees meer
07.02.2022

Rooibos thee

Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in Zuid-Afrika. En omdat Rooibos niet afkomstig is van de theeplant is het eigenlijk ook geen thee en bevat dit dus ook geen cafeïne.
Lees meer

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722