Wat is een theebloem?

Een theebloem is een bundeltje thee bladeren. De bladeren van de theebloem zijn met een katoenen draadje verbonden tot een kleine bol. Zodra de ‘theebloem’ in aanraking komt met heet water, laat het katoenen draadje los en ontvouwt de theebloem zich. Vervolgens komt er een prachtige bloem tevoorschijn.

Het is een lust voor het oog om te zien hoe de kleine bol zicht ontvouwt in het water tot een prachtige theebloem. De prachtige theebloem zorgt voor een lekkere milde thee.

Theebloemen

Hoe zet je een theebloem?

Na het kopen of krijgen van uw theebloemen wilt u natuurlijk het liefst deze proberen en laten zien aan anderen. Als het de eerste keer is dat u de theebloem gebruikt, bereid ze dan op de juiste manier.

De theebloem is te vergelijken met het zetten en maken van een normaal kopje thee:

Neem een ruime glazen theepot of theeglas om de theebloem optimaal gebruik te laten maken van de ruimte. Kook vervolgens water, schenk dit water in het theeglas of de theepot. Laat het kokende water afkoelen tot ongeveer 90 graden. Plaats nu de theebloem in het water. Het katoenen draadje zal langzaam loslaten en de theebladeren zullen zich ontvouwen. Er komt een prachtige bloem tevoorschijn!

Wij adviseren u om de theebloem maximaal 10 minuten te laten trekken. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijk kopje groene thee.

Theebloemen van Fleur de Café

Pakket Theebloem

Red love theebloemen 100 gram

Interesse in ons thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Andere blogs over thee

01.09.2023

Losse thee of koffie bewaren? Dit zijn de beste bewaaradviezen

Heb je een pak met overheerlijke losse thee aangebroken? Of heb je jouw bezoek koffie geserveerd en zijn er gemalen koffiebonen overgebleven? Je zou het graag hergebruiken. Echter kan niet goed afgesloten koffie of losse thee haar overheerlijke smaken verliezen. En dat is natuurlijk niet wat je wil. In deze blog delen we diverse mogelijkheden om langdurig van jouw koffie en thee te genieten. Benieuwd naar onze bewaaradviezen? Je leest ze hieronder.
Lees meer
01.09.2023

De magie achter het proces: Hoe wordt thee gemaakt?

De bereidingswijze van overheerlijke thee is een nauw proces. Vanuit echte ambacht en werken met prachtige producten creëer je de perfecte basis. Het start allemaal bij de Camellia Sinensis, ook wel bekend als de theeplant. Deze groenblijvende struik gedijt het beste in gebieden met een gematigd klimaat en vruchtbare bodem. Theebladen van deze plant zijn de basis voor diverse theesoorten, waaronder witte thee, groene thee, oolong thee en zwarte thee. Benieuwd naar het bereidingsproces van onze thee? Je leest het in deze blog.
Lees meer
01.09.2023

De perfecte bereiding: Hoeveel gram losse thee per kopje?

Wil je samen met jouw gasten genieten van het perfecte kopje thee? Dat is nog niet zo eenvoudig. De bereiding van jouw favoriete thee is een ware kunst. Maar hoeveel gram losse thee per kopje moet je eigenlijk gebruiken voor die ideale smaakexplosie? Wij leggen je het precies uit! Naast het kiezen van de juiste theeblaadjes en de ideale trektijd, speelt de hoeveelheid losse thee een cruciale rol in de perfecte kop thee. Lees in deze blog precies hoeveel gram losse thee per kopje je nodig hebt en van een onvergetelijke theebeleving te genieten.
Lees meer
07.02.2022

Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de zwarte en- Oolong thee. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en een scherpe smaak.
Lees meer
07.02.2022

Kruidenthee

Kruidenthee is geen echte thee, kruidenthee wordt niet gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis maar bestaat uit natuurlijke kruiden. De kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen, waardoor er een kruidenthee ontstaat.
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722