Theezetten

Filters weergeven
01.09.2023

Dit is de perfecte bereiding voor jouw theesoort

Elke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Benieuwd hoe u het beste losse thee kunt zetten? Lees de beste tips en adviezen voor het zetten van uw losse thee.
Lees meer
25.01.2023

Gezondheidsthee

Gezondheidsthee, een thee met specifieke kruiden die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw lichaam. Zou je tot rust willen komen of wil je juist een Detox bootst? Een kruidenthee zou je hierbij goed op weg kunnen helpen.
Lees meer
23.08.2022

Hoe maak je ijsthee?

Lekker afkoelen tijdens de warme zomerdagen is met verse ijs thee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Zelf ijsthee maken is heel makkelijk en heerlijk om te drinken.
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
01.04.2022

Theebloemen

Laat je elke keer weer verrassen door de ontplooiing van de theebloemen. Door ze in heet water te leggen komt de bloem uit en geeft het zijn smaak af aan het water. Het is een lust voor het oog om te zien hoe de kleine bol zicht ontvouwt in het water tot een prachtige theebloem. De prachtige theebloem zorgt voor een lekkere milde thee.
Lees meer
07.02.2022

Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de zwarte en- Oolong thee. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en een scherpe smaak.
Lees meer
28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer