Losse thee bewaren

Er zijn diverse elementen die de kwaliteit van jouw koffie en thee beïnvloeden. Wil je van een echte smaaksensatie blijven genieten? Dan is het belangrijk om deze elementen buiten te sluiten. De volgende elementen beïnvloeden koffiebonen en losse thee:

  • Licht en UV: Als thee wordt blootgesteld aan licht, vervaagt de smaak en aroma volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte: Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dicht bij een oven of kachel.
  • Vocht: Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen, zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur: Thee neemt geuren snel over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee, wat jasmijn thee oplevert. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht: De aanraking met lucht vergroot de kans op geuroverdracht. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

De beste manier om te zorgen dat deze elementen niet in aanraking komen met je losse thee of koffie, is door het product luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kunnen jij en jouw gasten lang genieten van een heerlijke kop thee of koffie.

Theeblikken Fleur de cafe

Theeblik van Fleur de Café

Een goed afsluitbaar theeblik een waardevolle investering om losse thee en koffie in te bewaren. Deze kan volledig luchtdicht worden afgesloten en blijft heerlijk koel. Bij Fleur de Café begrijpen we het belang van de juiste opslag. Daarom bieden wij een ruim assortiment theeblikken in allerlei soorten en maten. Zo is het theeblik niet alleen een effectief hulpmiddel, maar ook een echte accessoire voor jouw keukeninterieur. Met bijpassende naamstickers bewaar je overzichtelijk al jouw theeën op verantwoorde wijze. Zo vind je heel eenvoudig jouw favoriete theemelange en geniet je van de prachtige aroma’s.

Ook voor de horeca bieden onze theeblikken een prachtige mogelijkheid om losse thee op een stijlvolle en praktische manier te serveren. Met onze hoogwaardige theeblikken kun je de verscheidenheid aan theesoorten op een aantrekkelijke manier presenteren. Bovendien blijven de aroma's en smaken van de thee optimaal behouden dankzij de luchtdichte afsluiting van de theeblikken. Het theeblik is dus de ideale manier, zowel voor thuisgebruik als professionele horecagelegenheden. Geniet elke keer weer van een perfecte kop thee.

Houdbaarheidsdatum losse thee

Houdbaarheidsdatum losse thee

Thee behoort tot de categorie voedingsmiddelen, die over het algemeen niet snel bederven. Dit is te herleiden naar de droge aard van losse thee. Theeproducten dragen een houdbaarheidsdatum, bekend als 'tenminste houdbaar tot' (THT). Dit betekent dat het product minstens houdbaar is tot de vermelde datum. Het is raadzaam om de uiterste houdbaarheidsdatum te respecteren bij veel producten.

Bij losse thee is het echter vaak zo dat na het verstrijken van de THT-datum alleen de smaak en geur iets kunnen verminderen. Gebruik je de losse thee toch na de THT-datum? Dan is er geen gevaar voor je gezondheid aan verbonden. Hoewel de optimale smaaksensatie mogelijk afneemt, kan de thee nog steeds veilig worden gebruikt. De minimale aanwezigheid van vocht en andere natuurlijke eigenschappen houden de risico’s op bederf en bedreigingen voor de gezondheid relatief laag. Het is echter altijd aan te raden om de kwaliteit en versheid van de thee te waarborgen. Dit doe je door koffie en thee op de juiste manier te bewaren, bijvoorbeeld in een luchtdicht theeblik van Fleur de Café.

Houdbaarheidsdatum koffie

Houdbaarheid koffiebonen

Bij Fleur de Café beschouwen we de koffie als vers tot 2 maanden na de branddatum. Na deze periode is de koffie nog steeds van goede kwaliteit om te drinken, maar kunnen we geen garantie meer geven op de versheid. Daarom bieden we de "op=op" koffies aan met een korting van 35%. Onze gebrande koffiebonen zijn maximaal één jaar na branddatum nog geschikt om te consumeren. Zo weet je zeker dat jouw koffie van échte kwaliteit is. Met ons gevarieerde aanbod en zorgvuldig gebrande koffiebonen hopen we jou als koffieliefhebber te kunnen verrassen en verwennen met heerlijke kopjes koffie.

De beste tips om koffie te bewaren

Door koffie op de juiste manier te bewaren, behoud je de versheid en smaak van je koffie. Hier zijn enkele tips om koffie op de juiste manier te bewaren:

  • Luchtdicht bewaren: Bewaar koffie in een speciale koffiezak om blootstelling aan zuurstof te minimaliseren. Dit helpt de koffie vers te houden en voorkomt dat de smaak snel achteruitgaat.
  • Bewaar koel en donker: Bewaar koffie op een koele, donkere plaats, zoals een voorraadkast of kelder. Blootstelling aan warmte en licht kan de kwaliteit van de koffie nadelig beïnvloeden. Vermijd daarom opslag in de buurt van warmtebronnen of direct zonlicht.
  • Vermijd vocht: Koffie absorbeert gemakkelijk vocht. Het kan daardoor snel zijn smaak en aroma verliezen. Zorg ervoor dat de opslagcontainer van de koffie droog is en vermijd plaatsen met hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan plekken boven het fornuis of in de buurt van de gootsteen.
  • Gebruik ongemalen koffiebonen: Heb je de mogelijkheid om jouw bonen zelf vers te maken? Gebruik dan ongemalen koffiebonen, boven gemalen koffie. Hele bonen behouden hun versheid langer. Maal de bonen vlak voor gebruik voor een optimale smaakervaring en echte versheid.
  • Beperk blootstelling aan lucht: Open de koffiecontainer alleen wanneer je koffie wilt zetten en sluit deze zo snel mogelijk weer af. Hoe minder blootstelling aan lucht, hoe beter de koffie bewaard blijft.
Koffiezakken van Fleur de Café

Koffiezakken van Fleur de Café

Onze koffiebonen worden na het branden direct verpakt in koffiezakken, die zijn voorzien van een handig ventiel. Door het ventiel kunnen onbedoelde gassen van het brandproces makkelijk ontsnappen. Zuurstof kan daarentegen niet naar binnen. Zo blijven onbedoelde gassen buiten de verpakking.

De koffiezakken in ons assortiment hebben naast een ventiel ook een hersluitbare zipsluiting. Zo blijven de koffiebonen goed, donker en luchtdicht bewaard. Bovendien is de koffiezak voorzien van een platte bodem (boxpouch), waardoor de zak stevig blijft staan.

Het grote voordeel van de Fleur de Café koffieverpakking is de zipsluiting. Nadat je de verpakking eenmaal hebt aangebroken, kun je deze hersluiten met de handige sluiting. Ideaal wanneer je niet direct een hele kilo koffiebonen in de koffiemolen wilt gooien. Je gebruikt wat je nodig heb en de rest bewaar je op verantwoorde wijze in de zak.

Houdbaarheidsdatum koffiebonen

Als ambachtelijke koffiebranderij en theegroothandel bieden wij je een uitgebreid assortiment om jouw koffie en theeproducten op verantwoorde wijze te bewaren. Daarnaast heb je keuze uit meer dan 60 verschillende groene koffiebonen en 140 losse theesoorten om aan al jouw wensen te voldoen. Bekijk de speciale acties van de maand en profiteer van diverse kortingen. Zo geniet je voor een scherpe prijs van overheerlijke koffie en thee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Lees meer over theegroothandel

08.02.2024

Zo verhoog je jouw theeverkoop met Fleur de Café

De verkoop loopt niet altijd van zelf. Er zijn maanden dat het een stuk rustiger is in jouw winkel of horecabedrijf. Of zelfs periodes dat je merkt dat klanten toch echt minder uitgeven. Hoe kan jij toch het onderste uit de kan halen met je theeverkoop? Fleur de Café weet raad. We nemen vijf stappen met je door om jouw theeverkoop een flinke boost te geven!
Lees meer
02.11.2023

Theeconcept voor jouw horecabedrijf

Ben je klaar met de ouderwetse theedoos? Met Fleur de Café kies je voor een nieuwe thee-revolutie. Met ons horeca thee-concept serveer je simpel en stijlvol losse thee. Dit is smaakvoller, specialer en milieuvriendelijker dan de standaard theezakjes. En het is een absolute beleving voor je klant. Theedrinken is nog nooit zo leuk geweest. In dit blog ontdek je alles over losse thee in jouw horecabedrijf.
Lees meer
01.09.2020

Theeservies

Om losse thee te zetten zijn er allerlei handige hulpmiddelen. In het assortiment van Fleur de Café vindt u een breed scala aan zeefjes en theepotten die geschikt zijn om onze thee in te zetten.
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer