Stichting Zuivere Koffie

De koffie die in de gevangenissen gebrand wordt, wordt als ‘Zuivere koffie’ verkocht. Stichting Zuivere Koffie van initiatiefnemer Jemuel Lampe biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden een kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving, door ze het ambacht van koffiebrander te leren.

Garanti

Garanti koffiebrander: beste keuze in prijs/kwaliteit

Jemuel Lampe heeft met meerdere merken koffiebranders gewerkt en is via internet terecht gekomen bij Fleur de Café. De Garanti branders spraken hem meteen aan. Niet alleen door het stoere uiterlijk maar zeker en belangrijker door de degelijkheid. ‘Door mijn ervaring met ook andere merken, weet ik ook beter waar ik op moet letten bij de aanschaf van een koffiebrander. Sluiten de kleppen goed? welk materialen zij er gebruikt? hoe zit de coating er op? hoe stevig is het draaimechanisme? Allemaal zaken die de kwaliteit van een brander bepalen”. Het viel Lampe meteen op dat de prijs/kwaliteit verhouding van de Garanti brander heel goed is. Daarnaast was hij onder in indruk van service en klantgerichtheid van Fleur de Café. Waardoor de aanschaf van de twee branders in het volste vertrouwen werd gedaan.

koffiebrander

Koffiebrander, vak apart.

Zowel in Sittard als in Zaanstad wordt gewerkt met een 2 kilo brander van Garanti. Waarmee heel stabiel gebrand kan worden. Degene die willen kunnen het ambacht van koffiebrander leren. Dit gebeurt door te branden op zicht en op geur. “Natuurlijk gaat het niet altijd goed, maar dat hoort erbij. Dat bewijst maar weer dat het branden van koffie vaardigheden en ervaring vergt”, aldus Lampe.

Jemuel Lampe

Tips en tops voor het kopen van een koffiebrander.

Lampe heeft inmiddels ervaring in het kopen van koffiebranders. "Ga bij de leverancier zelf langs", is zijn advies. "Zo zie je direct degene met wie je zaken doet en bovendien kun je de brander goed bekijken. Zorg dat je de brander ook in werking te zijn krijgt en let daarbij om de degelijkheid van de kleppen en het draaimechanisme. Tijdens het branden kun je meteen zien hoe het met de rookontwikkeling is". Al deze punten heeft Lampe ook getest toen hij bij Fleur de Café op bezoek was. De Garanti koffiebrander is gevangenis-proof gebleken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over onze koffiebranderij

14.04.2023

Wat doet een koffiebranderij?

Een koffiebranderij is een plek waar ruwe koffiebonen worden getransformeerd tot heerlijke bruine koffiebonen door middel van een ambachtelijk proces van branden. Het branden van de koffiebonen zorgt voor de ontwikkeling van de unieke smaken en aroma's die koffie zo geliefd maken. Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer
12.05.2022

Uw eigen koffiebranderij beginnen?

Heeft u altijd gedroomd om uw eigen koffiebranderij beginnen? U vindt hier tips en trucs om uw eigen koffiebranderij te starten. Wat heeft u allemaal nodig om op te kunnen starten en waar moet u rekening mee houden? Fleur de Café weet als geen ander wat er bij het opstarten van een koffiebranderij komt kijken.
Lees meer
14.09.2020

Professionele koffiebrander worden?

Wilt u uw verse koffiebonen zelf branden? Dan is een koffiebrander onmisbaar. Bij Fleur de Café vindt u diverse koffiebranders in het assortiment.
Lees meer
14.09.2020

Koffiebranderij Fleur de Café: modern en energiezuinig

In onze energiezuinige koffiebranderij, branden wij dagelijks verse koffie. Met meer dan 60 soorten koffiebonen voorzien wij Nederland van goeie koffie.
Lees meer
01.11.2018

Koffiebranderij nu hypermodern met Loring

Fleur de Café heeft zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.
Lees meer
05.09.2018

Van gedetineerde tot koffiebrander

U leest het goed, een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaire instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café.
Lees meer
10.07.2018

Koffiebranderij 'gadgets'

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie.
Lees meer
05.07.2018

Koffiebrander worden? Tips & Trucs

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij diverse koffiebranders en andere benodigdheden.
Lees meer
26.06.2018

Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen, voor een zeer speciale koffiebrander, een echte Loring! Voor alle leken onder ons: het bekijken van een Loring koffiebrander is zoiets als een proefritje maken in een Rolls Royce. Eigenlijk is er geen betere, mooiere, snellere en zuinigere koffiebrander dan een van het Amerikaanse merk Loring. De aanschaf van deze top roaster staat dan ook al heel lang op ons verlanglijstje.
Lees meer