Sluiten
horeca-thee
Van gedetineerde tot koffiebrander | Fleur de Café

Van gedetineerde tot koffiebrander

U leest het goed. Een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaireGaranti koffiebranders in gevangenis instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café. De koffie die in de gevangenissen gebrand wordt, wordt als ‘Zuivere koffie’ verkocht. Stichting Zuivere Koffie van initiatiefnemer Jemuel Lampe biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden een kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving, door ze het ambacht van koffiebrander te leren.

 

Garanti koffiebrander: beste keuze in prijs/kwaliteit

Jemuel Lampe heeft met meerdere merken koffiebranders gewerkt en is via internet terecht gekomen bij Fleur de Café. De Garanti branders spraken hem meteen aan. Niet alleen door het stoere uiterlijk maar zeker en belangrijker door de degelijkheid. ‘Door mijn ervaring met ook Garanti 2 kilo koffiebranderandere merken, weet ik ook beter waar ik op moet letten bij de aanschaf van een koffiebrander. Sluiten de kleppen goed? welk materialen zij er gebruikt? hoe zit de coating er op? hoe stevig is het draaimechanisme? Allemaal zaken die de kwaliteit van een brander bepalen”. Het viel Lampe meteen op dat de prijs/kwaliteit verhouding van de Garanti brander heel goed is. Daarnaast was hij onder in indruk van service en klantgerichtheid van Fleur de Café. Waardoor de aanschaf van de twee branders in het volste vertrouwen werd gedaan.

 

Koffiebrander vak apart

Zowel in Sittard als in Zaanstad wordt gewerkt met een 2 kilo brander van Garanti. Waarmee heel stabiel gebrand kan worden. Degene die willen kunnen het ambacht van koffiebrander leren. Dit gebeurt door te branden op zicht en op geur. “Natuurlijk gaat het niet altijd goed, maar dat hoort erbij. Dat bewijst maar weer dat het branden van koffie vaardigheden en ervaring vergt”, aldus Lampe.

Gebrande koffiebonen

 Tips en tops voor het kopen van een koffiebrander

Lampe heeft inmiddels ervaring in het kopen van koffiebranders. "Ga bij de leverancier zelf langs", is zijn advies. "Zo zie je direct degene met wie je zaken doet en bovendien kun je de brander goed bekijken. Zorg dat je de brander ook in werking te zijn krijgt en let daarbij om de degelijkheid van de kleppen en het draaimechanisme. Tijdens het branden kun je meteen zien hoe het met de rookontwikkeling is". Al deze punten heeft Lampe ook getest toen hij bij Fleur de Café op bezoek was. De Garanti koffiebrander is gevangenis-proof gebleken.

Interesse in onze koffiebranders?

Wij geven graag advies !

Koffiebranders voor speciaal zaken

Andere blogs

 • Koffiebranderij 'gadgets'

  Koffiebranderij 'gadgets' Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie. Welke gadgets heeft u nog meer nodig als koffiebranderij?
  Met een koffiebrander en een hoeveelheid groene koffiebonen kun je in principe aan de slag...

  Lees verder

 • Koffiebrander worden? Tips & Trucs

  Koffiebrander worden? Tips & Trucs Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij koffiebranders van het merk Garanti die wij ook zelf gebruiken. Hoe kies je het juiste formaat koffiebrander? Om koffiebrander te worden heeft u als eerste een koffiebrander nodig. Afhankelijk van hoeveel koffie ...

  Lees verder

 • Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

  Koffiebranderij, klaar voor de toekomst Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen. Hoezo Kopenhagen? Welnu in Kopenhagen staat een koffiebrander. En niet zo maar één, maar een echte Loring. En niet één maar wel drie verschillende maten. Hoewel Kopenhagen natuurlijk veel mooie plekjes heeft, is er voor een koffieliefhebber, koffieverkoper en koffiebrander geen mooier plekje in Kopenhagen dan daar waar een Loring koffiebrander staat. Voor alle le...

  Lees verder