Sluiten
horeca-thee
Verse ijsthee maken van losse thee | Fleur de Café

Verse ijsthee maken van losse thee

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een theeblikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee.  Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.

SONY DSC

IJsthee in verschillende smaken

Er zijn theesmaken die super geschikt zijn om dat heerlijke drankje van te maken. Dus begin bij de basis en kies een theesmaak uit. Je kunt kiezen uit 'Ginger Lemon', lekker fris, 'Zomer Zotheid', zomers zoet en 'Kokos-Meloen', zoet met een caribische twist. Elk van deze theesoorten heeft zijn eigen fantastisch zomerse smaak.  En bovendien bevat deze thee 100% natuurlijke ingrediënten. Na het kiezen van je eigen favoriete theesoort is het mogelijk om je thee net dat beetje extra te geven met een klein scheutje siroop van Routin 1883. Ook daarin is te kiezen uit verschillende smaken. De smaken die wij perfect bij elkaar vinden combineren zijn:

  • Ginger lemon kruidenmix met Routin Lemon siroop
  • Zomer Zotheid met Routin Perzik siroop
  • Kokos-Meloen met Routin Mango siroop

Theepotje voor ijsthee

Maak je ijsthee het liefst in een doorzichtige theepot. Zo kun je de ingrediënten goed zien en het geheel nog wat opleuken door er schijfjes verse citroen of ander fruit aan toe te voegen. Wij zijn erg gecharmeerd van de Magic Teafilter. Dit plexiglas theepotje heeft een ingebouwde zeef en een inhoud van 0,5 liter. Door de ingebouwde zeef kun je dus prima losse thee gebruiken, zonder dat dit in je theeglas terecht komt.  Na je keuze voor theesmaak en siroop, maak je je ijsthee af met ijs, veel ijs. En daarna geniet je met kleine slokjes of volle teugen van een heerlijke 'hand brewed' ijsthee.

Bekijk hier alle producten die je nodig hebt om ijsthee te maken.