Sluiten
horeca-thee
Verse ijsthee maken van losse thee | Fleur de Café

Verse ijsthee maken van losse thee

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.

SONY DSC

IJsthee maken: het geheim

Het geheim van het maken van verse ijsthee is de trektijd van de thee. Omdat je de thee koud wilt drinken, ben je wellicht geneigd om de thee met koud water te zetten. Doe dit niet. De smaak van thee komt pas goed vrij in warm water. Wel kun je na een trektijd van ongeveer 5-8 minuten de thee snel terugkoelen in de koelkast of met ijsblokjes.

IJsthee maken: een tip

Zet je verse ijsthee bij voorkeur niet met thee. 'Uh!! ijsthee zonder thee?' vraag je je wellicht af. Ja een theesoort met groene thee, zwarte thee of witte thee erin afkomstig van de theestruik Camellia sinensis, heeft de neiging een bittere smaak af te geven aan ijsthee. Daarom gebruiken wij liever een infusie, kruidenmelange of rooibos thee.

IJsthee in verschillende smaken

Er zijn theesmaken die super geschikt zijn om dat heerlijke drankje van te maken. Dus begin bij de basis en kies een theesmaak uit. Je kunt kiezen uit 'Ginger Lemon', lekker fris, 'Zomer Zotheid', zomers zoet en 'Kokos-Meloen', zoet met een caribische twist. Elk van deze theesoorten heeft zijn eigen fantastisch zomerse smaak.  En bovendien bevat deze thee 100% natuurlijke ingrediënten. Na het kiezen van je eigen favoriete theesoort is het mogelijk om je thee net dat beetje extra te geven met een klein scheutje siroop van Routin 1883. Ook daarin is te kiezen uit verschillende smaken. De smaken die wij perfect bij elkaar vinden combineren zijn:

  • Ginger lemon kruidenmix met Routin Lemon siroop
  • Zomer Zotheid met Routin Perzik siroop
  • Kokos-Meloen met Routin Mango siroop

Theepotje voor ijsthee

Maak je ijsthee het liefst in een doorzichtige theepot. Zo kun je de ingrediënten goed zien en het geheel nog wat opleuken door er schijfjes verse citroen of ander fruit aan toe te voegen. Wij zijn erg gecharmeerd van de Magic Teafilter. Dit plexiglas theepotje heeft een ingebouwde zeef en een inhoud van 0,5 liter. Door de ingebouwde zeef kun je dus prima losse thee gebruiken, zonder dat dit in je theeglas terecht komt.  Na je keuze voor theesmaak en siroop, maak je je ijsthee af met ijs, veel ijs. En daarna geniet je met kleine slokjes of volle teugen van een heerlijke 'hand brewed' ijsthee.

Bekijk hier alle producten die je nodig hebt om ijsthee te maken.

Andere pagina's

Verse ijsthee voor Horeca

IjstheeMet mooi weer serveert en drinkt u het liefst heerlijke verse ijsthee gemaakt van echte losse thee. Fleur de Café heeft drie theeën ontwikkeld om zelf ijsthee mee te maken. Elk van deze theesoorten heeft een fantastische zomerse smaak en 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en bevat bovendien 90% minder suiker dan reguliere icetea.

Theezeefje voor losse thee

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Horeca theeconcept

TheeconceptMet onze theeconcept kunt u op eenvoudige en snelle wijze de allerhoogste kwaliteit thee serveren aan uw gasten. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee.