Vorstschade bij vrieskou

Stal je espressomachine niet in de kou

Voor veel mensen die meerdere machines op voorraad hebben of hun espressomachine gedurende het winterseizoen niet regelmatig gebruiken, lijkt het verleidelijk om het apparaat op te bergen in de garage, een onverwarmde loods of zelfs in de schuur. Toch is het belangrijk om goed na te denken waar je het apparaat opslaat.

Het stallen van je espressomachine op een koude plek kan een kostbare fout zijn. De vrieskou kan namelijk leiden tot blijvende schade aan je waardevolle machine. Er kan water in je machine achterblijven. Als het water bevriest, kan de waterleiding kapot gaan. Onze technische dienst krijgt veel machines terug die defect zijn geraakt door zulke vorstschade. En dit is zonde. Het kan namelijk zeer simpel voorkomen worden.

Espressomachine onderdelen

Schade door vorst

Het is essentieel om te begrijpen waarom het stallen van een espressomachine in de vrieskou een slecht idee is. Wanneer de temperaturen onder het vriespunt dalen, kunnen de interne onderdelen van de espressomachine bevriezen. Water dat in de leidingen en andere mechanismen zit, kan uitzetten en barsten veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige schade aan de pomp, kleppen, het waterfilter en andere cruciale onderdelen van de machine.

Het vermijden van vorstschade is een noodzakelijke stap om de levensduur van je espressomachine te waarborgen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door ervoor te zorgen dat je espressomachine altijd binnen staat, bij voorkeur in een verwarmde ruimte. De constante temperatuur beschermt de interne componenten tegen de schadelijke effecten van bevriezing en bevordert een optimale werking wanneer je de machine weer in gebruik neemt.

Espressomachine

Bewaar je espressomachine in een verwarmde ruimte

Kortom, hoewel het verleidelijk mag lijken om je espressomachine buiten het seizoen op te bergen in een koude opslagruimte, is het risico op vorstschade te groot om te negeren. Bewaar je waardevolle apparaat altijd op een plek waar het warm en beschermd is tegen extreme temperaturen. Op die manier kun je blijven genieten van heerlijke espresso's zonder je zorgen te maken over schade en reparaties.

Heb je schade aan je espressomachine?
Wij denken u graag met je mee.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Relevante blogs

08.11.2023

Is een waterfilter voor je koffiemachine nodig?

Jazeker. Wij adviseren bij elke koffiemachine een waterfilter. Sterker nog: wij installeren geen machine zonder. Ook geven wij geen garantie op koffiemachines zonder waterfilter. Er zijn meerdere redenen waarom je een filter nodig hebt. Kalk is daar een van. Ook een goede installatie is belangrijk. Wij leggen je uit waarom en welke waterfilter past bij jouw koffiemachine.
Lees meer
13.03.2023

Onderhoud jouw espressomachine voor betere koffie

Regelmatig onderhoud aan jouw espressomachine voorkomt storingen en resulteert tot lekker koffie voor jouw klant en gasten. Wij adviseren om jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven aan jouw machine.
Lees meer
15.09.2020

Horeca espressomachine kopen

Koop een koffiemachine bij Fleur de Café en serveer uw gasten de lekker en verse koffie.
Lees meer
02.09.2020

Technische dienst voor uw koffiemachine

Fleur de Café heeft een eigen technische dienst en dat is wel zo handig. Koopt u bij Fleur de Café een koffiemachine voor uw horeca, bedrijf of winkel dan wordt deze door een van onze monteurs geïnstalleerd.
Lees meer