Warme winter thee

Thee in de winter

Zie je jezelf al bij een haardvuurtje zitten met een kop dampend hete thee? Dan hoort daar een heerlijke winterse theesmaak bij. Want als fijnproever ga jij natuurlijk alleen voor de aller lekkerste thee. 

Een koude winterdag en een kop warme thee passen perfect bij elkaar. Want thee lest niet alleen de dorst, het verwarmt ook het lichaam van binnenuit. Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden.

De lekkerste losse thee voor de winter

Veel thee zit in zakjes. Als fijnproever kies jij liever voor losse thee. Bij losse thee krijgen de blaadjes de ruimte. De smaak komt daardoor het beste vrij. En met een theezeefje is een kop losse thee zo gezet. Je hebt dan geen last van losse blaadjes in je thee. Onze favoriet is ons eigen theezeefje. Wil je een hele pot thee zetten? Dan is een theepot met zeefje ideaal voor jou.

In de winter wil je een thee die past bij de kou. Fleur de Café heeft een groot assortiment losse theesoorten. Veel daarvan passen perfect bij de winter. Ze zitten boordevol heerlijke ingrediënten die je helpen de winter te doorstaan. Als thee-kenner hebben wij drie heerlijke winter-theeën voor jou geselecteerd. Deze zijn, net als onze weerstandbooster, zeer smaakvol en geven ook nog eens een boost aan je gezondheid!

3 x de lekkerste winterthee

  1. Wil je opwarmen en genieten tegelijk? Drink de Zwarte Thee Wintermelange. Je ontdekt de betoverende combinatie van appel, kaneel en amandel met de sterke smaak van zwarte thee.
  2. Drink je graag thee zonder cafeïne? Dan is de Rooibos Wintermelange vast jouw favoriet. Deze thee zit boordevol winterse ingrediënten als appel, kaneel en amandel. Dit is een zoete thee om van te genieten.
  3. De Sencha wintermelange is een groene thee. Het is aangevuld met stukjes amandel, kaneel en sinaasappel. Met deze winterse thee vergeet je even hoe koud het buiten is. Door de rijke smaak kan je helemaal opgaan in je kopje.

Thee serveren in de winter

De winter is hét seizoen als het gaat om thee. Een andere echte winterthee is Chai Latte. Dit superdrankje komt oorspronkelijk uit India. Het is een kruidige oppepper en ook leuk op je menukaart. En heb je een Magic Teafilter staan? Dit theepotje is super handig voor het maken warme thee. Het ingebouwde zeefje zorgt dat de losse thee in het potje achterblijft.

Thee wordt een ware beleving met een Magic Teafilter. Je gasten zullen verrast zijn als de thee in een theepotje geserveerd wordt. Net even wat anders! Wil je de thee nóg leuker maken? Je kunt de thee helemaal opleuken met losse ingrediënten. Denk aan: kaneel stukkensteranijs, kruidnagel of sinaasappelschijfjes. Zo creëer je nog meer sfeer en beleving bij het serveren van thee.

Nog meer smaak in de winter

In de winter mag het best een beetje kruidiger. Tijdens koude dagen verlangen we meer naar kruidige smaken. Een thee mag best een beetje pittig smaken. En als het wat zoeter is, is het helemaal genieten!

Je kan de smaak van je thee versterken met een natuurlijk siroop. Met bijvoorbeeld Routin 1883 geef je de winterthee een extra boost. Dit versterkt de smaak van je thee en proeft heerlijk zoet.

Dit zijn ook lekkere siroop-smaken voor de winter:

  1. Kaneel siroop: verrijkt elke smaak met zijn warme, zoete en kruidige accenten. Deze smaak is een verrukkelijke toevoeging aan jouw winterdrankje.
  2. Chocolade siroop: een smaak waar eigenlijk elke zoetekauw wel van houdt. Deze Routin 1883 siroop beschikt over een rijke smaak van chocolade en cacao. Ze zijn geschikt voor warme dranken als koffie, chocolademelk of thee. Ben je een echte chocoladeliefhebber? Voeg dan een scheutje van dit siroop toe aan de Rooibos Chocolate Kiss thee.

De lekkerste thee voor de winter

Zwarte thee Wintermelange 100 gram

Sencha Wintermelange 100 gram

Rooibos Wintermelange 100 gram

wfo1 Bio

Black Spicy Bombay Chai Bio 100 gram

Bestel jouw favoriete winter thee
Bekijk de lekkerste losse thee voor in de winter bij Fleur de Café

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

15.03.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer