Vriesdroog, instant en oploskoffie

Vriesdroogkoffie, instant koffie, oploskoffie?

In de koffie wereld kom je best wel wat namen tegen voor koffie producten die op elkaar lijken. Neem oploskoffie en instant koffie, dit zijn eigenlijk dezelfde producten. Welk woord je ook kiest, het gaat om een gedroogde koffie wat door toevoeging van heet water verandert in een kop koffie.

Maar instantkoffie noemen wij vriesdroogkoffie, dit is hetzelfde. Dus of je het nou vriesdroogkoffie, instant koffie of oploskoffie noemt… het betekend allemaal hetzelfde.

Fleur de Café heeft 3 soorten vriesdroogkoffie in het assortiment.

Vriesdroog koffie

Hoe wordt vriesdroog koffie gemaakt?

Onze vriesdroog koffie wordt gemaakt van alleen de allerbeste koffiebonen. Deze koffiebonen worden gebrand en vervolgens gemalen, daarna wordt er een extractie gemaakt.

Een extractie is een scheidingstechniek waarbij stoffen zoals cafeïne, suikers, oliën, vetten en zuren uit de koffie worden gehaald wanneer de gemalen koffie in contact komt met water. Dit gebeurd dus doordat er een bepaalde hoeveelheid water op de juiste temperatuur door de gemalen koffie heen dringt. Vervolgens wordt de extractie gefilterd en door dehydratie wordt het overtollig vocht uit de extractie gehaald.

Als laatste gaat het extract een vriesdroog vacuüm tunnel in met een temperatuur van ongeveer -40 graden Celsius. Als allerlaatste wordt het ijs verwarmd tot gas en blijven er sterk geconcentreerde koffiekorrels over. Daardoor is er maar weinig koffie nodig om een kop koffie te maken.

Ons assortiment vriesdroog koffie

Vriesdroog koffie regular 500 gram

Vriesdroog koffie Puro Colombia 500 gram

Vriesdroog koffie Silver 500 gram

Animo Optivend

Een koffiemachine voor vriesdroog koffie

Heb je regelmatig klanten over de vloer? Dan wil je je klanten natuurlijk graag snel kunnen voorzien van een kopje koffie. Of staan jouw werknemers altijd in de rij te wachten bij de koffiemachine? Dan zou een vriesdroog koffieautomaat een verstandige keuze kunnen zijn. De snelheid, het gemak en natuurlijk de kwaliteit van een vriesdroog koffie is de reden dat bedrijven kiezen voor een instant koffiemachine. Met een druk op de knop heb je binnen een paar seconden al een kopje koffie klaar staan.

In de meeste gevallen wordt een koffieapparaat aangeschaft op basis van het aantal personen die er gebruik van gaan maken. Afhankelijk van jouw situatie is een zakelijk koffiezetapparaat voor 10 tot 50 personen. Onze verkopers helpen je graag verder als je twijfels of vragen hebt.

Koffiemachines voor vriesdroog koffie

wfo1 Op = Op

Expobar Cafelino trio

Animo Optivend 42 NG

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over onze koffie groothandel

20.03.2024

Dit is jouw groothandel in koffiemachines

Fleur de Café werkt dagelijks met koffie en koffiemachines. Hierdoor weten ze precies wat goede machines zijn. Ook kan je bij deze groothandel rekenen op nog meer gunstige voorwaarden. Veel machines zijn direct leverbaar en je krijgt als je wil hulp bij de installatie en de afstelling. Ontdek waar jij als wederverkoper nog meer op kunt rekenen bij deze groothandel in koffiemachines.
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer