Vriesdroog, instant en oploskoffie

Vriesdroogkoffie, instant koffie, oploskoffie?

In de koffie wereld kom je best wel wat namen tegen voor koffie producten die op elkaar lijken. Neem oploskoffie en instant koffie, dit zijn eigenlijk dezelfde producten. Welk woord je ook kiest, het gaat om een gedroogde koffie wat door toevoeging van heet water verandert in een kop koffie.

Maar instantkoffie noemen wij vriesdroogkoffie, dit is hetzelfde. Dus of je het nou vriesdroogkoffie, instant koffie of oploskoffie noemt… het betekend allemaal hetzelfde.

Fleur de Café heeft 3 soorten vriesdroogkoffie in het assortiment.

Vriesdroog koffie

Hoe wordt vriesdroog koffie gemaakt?

Onze vriesdroog koffie wordt gemaakt van alleen de allerbeste koffiebonen. Deze koffiebonen worden gebrand en vervolgens gemalen, daarna wordt er een extractie gemaakt.

Een extractie is een scheidingstechniek waarbij stoffen zoals cafeïne, suikers, oliën, vetten en zuren uit de koffie worden gehaald wanneer de gemalen koffie in contact komt met water. Dit gebeurd dus doordat er een bepaalde hoeveelheid water op de juiste temperatuur door de gemalen koffie heen dringt. Vervolgens wordt de extractie gefilterd en door dehydratie wordt het overtollig vocht uit de extractie gehaald.

Als laatste gaat het extract een vriesdroog vacuüm tunnel in met een temperatuur van ongeveer -40 graden Celsius. Als allerlaatste wordt het ijs verwarmd tot gas en blijven er sterk geconcentreerde koffiekorrels over. Daardoor is er maar weinig koffie nodig om een kop koffie te maken.

Ons assortiment vriesdroog koffie

Vriesdroog koffie regular 500 gram

Puro Colombia vriesdroog 500 gram

TBB vriesdroog Silver 500 gram

Animo Optivend

Een koffiemachine voor vriesdroog koffie

Heb je regelmatig klanten over de vloer? Dan wil je je klanten natuurlijk graag snel kunnen voorzien van een kopje koffie. Of staan jouw werknemers altijd in de rij te wachten bij de koffiemachine? Dan zou een vriesdroog koffieautomaat een verstandige keuze kunnen zijn. De snelheid, het gemak en natuurlijk de kwaliteit van een vriesdroog koffie is de reden dat bedrijven kiezen voor een instant koffiemachine. Met een druk op de knop heb je binnen een paar seconden al een kopje koffie klaar staan.

In de meeste gevallen wordt een koffieapparaat aangeschaft op basis van het aantal personen die er gebruik van gaan maken. Afhankelijk van jouw situatie is een zakelijk koffiezetapparaat voor 10 tot 50 personen. Onze verkopers helpen je graag verder als je twijfels of vragen hebt.

Koffiemachines voor vriesdroog koffie

wfo1 Op = Op

Expobar Cafelino trio

Animo Optivend 42 NG

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over onze koffie groothandel

26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
01.09.2020

Thee groothandel voor Horeca

Als thee groothandel voor horeca, winkels en bedrijven leveren wij alleen de beste thee. Wij bieden meer dan 120 theesoorten. Onze theeën worden door onszelf gemelangeerd in onze eigen theemelangeerderij in Deventer.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer
31.08.2020

Uw groothandel in koffiemachines

Bij Fleur de Café vindt u een groot assortiment professioneles koffiemachines. Doordat wij deze koffiemachines zelf importeren zijn de voorwaarden zeer gunstig voor u als wederverkoper. Als groothandel in professionele koffiemachines bieden wij u verschillende mogelijkheden aan. Zo kunt u kiezen voor een machine inclusief installatie, met of zonder garantie afhandeling. Alles is bespreekbaar.
Lees meer