Losse thee voor verse ijsthee

Het maken van verse ijsthee doet u in een handomdraai. De theesoort is uiteindelijk bepalend voor de eindsmaak. Voor ijsthee adviseren wij losse thee te gebruiken op basis van kruiden of fruit. Ook rooibosmelanges zorgen voor een heerlijke smaak. Gebruikt u een losse theesoort op basis van groene of zwarte thee? Dan is de kans groot dat de thee na afkoeling bitter smaakt. De tannine in het theeblad veroorzaakt een bittere smaak. Dit voorkomt u door te kiezen voor kruiden, vruchten of rooibosthee. Fleur de Café beveelt de volgende drie theesoorten aan om ijsthee van te maken.

 • Kokos-Meloen: zomerse vruchtenthee met kokos, meloen en appel. Zacht en zoet van smaak.
 • Ginger Lemon Kruidenmix: frisse kruidenthee met verbena, zoethoutwortel, gember, citroengras, peper, citroenschillen en pepermuntblad.
 • Zomer Zotheid: thee op basis van fruit die u doet verlangen naar de zomer. Smaakt zacht en zoet met onder andere stukjes appel, ananas, cranberries, mango en sinaasappel.

Maakt u uw ijsthee van losse thee? Dan is het handig de thee te schenken in de Magic Teafilter. Deze theepot heeft een ingebouwd filter, waardoor alle losse ingrediënten achterblijven.

ijsthee van losse thee is een heerlijke dorstlesser

Zelf ijsthee maken - de stappen

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig, het kost alleen meer tijd. Verse ijsthee is eigenlijk normaal gezette thee dat is afgekoeld en daarna nog eens sterk gekoeld. Doorloop de volgende stappen om zelf verse ijsthee te maken:

 • Begin voor het maken van ijsthee met het zetten van thee zoals u gewend bent met heet water. Dit is nodig om alle smaak en geurstoffen vrij te laten komen.
 • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Nu kunt u de thee verder koelen in de koelkast of door er ijsklontjes aan toe te voegen.
 • Over het algemeen kunt u de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
 • Serveer de ijsthee met ijsklontjes en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.
magic teafilter voor het maken van verfrissende ijsthee

Verse ijsthee in de horeca: uw recept

Wilt u verse ijsthee serveren in uw horecagelegenheid? Fleur de Café ontwikkelde een uniek ijstheeconcept voor de horeca. Met dit concept is het voor de horeca mogelijk om binnen 2 minuten een verse ijsthee te kunnen serveren. Het maken van de ijsthee gaat als volgt:

 • Voeg 3 schepjes (ongeveer 2 gram) losse thee toe aan de Magic Teafilter.
 • Plaats deze onder de espressomachine en vul met heet theewater (ongeveer 0,3l). Laat even trekken.
 • Voeg nu 2 pompjes Routin siroop toe in de smaak die past bij uw theesoort.
 • Roer met een lepel even door de thee zodat de siroop goed opgenomen is.
 • Vul de Magic Teafilter nu helemaal met ijsklontjes. De thee wordt nu in één keer sterk gekoeld. Voeg eventueel nog verse ingrediënten toe.
 • Serveer de Magic Teafilter met een ijstheeglas gevuld met ijsklontjes.
 • Uw klant kan ongeveer 2 glazen ijsthee uit de theekan halen.

Met het samengestelde startpakket van Fleur de Café heeft u direct alles in huis om verse ijsthee te serveren. Het enige dat u nodig heeft zijn genoeg ijsklontjes en een zonnig terras.

routin siroop voor een heerlijke ijsthee

Routin ijsthee siroop

Om het ijsthee concept compleet te maken, adviseren wij gebruik te maken van de ijstheesiroop van Routin 1883. Deze siropen worden gemaakt van de beste geselecteerde natuurlijke ingrediënten en water uit de zuiverste Franse Alpen. Door een kleine hoeveelheid toe te voegen aan uw ijsthee, versterkt u de smaak en geeft u de ijsthee een zacht zoete smaak.

verse ijsthee Fleur de cafe

Verse ijsthee van Fleur de Café is genieten

Wilt u ook genieten van de verse ijsthee van Fleur de Café? In onze webshop vindt u alle producten om een heerlijke verse ijsthee te maken. Zoals de verschillende theesoorten, de Magic Teafilter en de siropen van Routin. Overigens is het gebruik van een siroop van Routin niet noodzakelijk, maar geeft het de ijsthee net een extra smaakboost en een zachte zoete smaak. 

Bekijk onze ijstheeassortiment
Wij geven graag advies

Ijsthee maken

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Andere bloggen over zomerse dranken

29.06.2020

Zelf ijsthee maken / Verse ice tea voor horeca en particulieren

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
30.04.2019

Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

Ben je een echt koffieleut dan drink je zeker vier koppen koffie per dag. Ook op warme zomerdagen wil je graag koffie bestellen en drinken, maar dan liever koud. Een oplossing is de koude koffie. Er zijn meerdere zetmethodes om een koude koffie te maken. We nemen de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee onder de loep. Hoe maak je thuis of in je horeca zo’n heerlijke koude koffie?
Lees meer
22.03.2018

Thee voor een mooie lentedag of zomeravond

Thee voor een warme dag! Welke theesoorten drinken we dan het liefst? een lekkere verfrissende muntthee, of icetea?
Lees meer
02.07.2015

Verse ijsthee maken van losse thee

Binnen een handomdraai zet u uw gasten een heerlijke frisse ijsthee voor! bekijk in dit blog de recepten, geheimen en hoe je een lekkere ijsthee zet.
Lees meer