Sluiten
horeca-thee
China Oolong 1 kilo | Fleur de Café

China Oolong 1 kilo

Aangename half-gefermenteerde Oolong met halfopen blad voor een helder licht oranje kop thee, smaakt licht naar noten. Losse thee.

48,83
Aantal
excl 9% BTW € 44.8

Herkomst

De theeplant Camellia sinensis  wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Japan en Kenya.  De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid.  Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.

Wat is Oolong thee?

Ook oolong thee is afkomstig van de theeplant, maar is van oorsprong Chinees. Het betekent 'zwarte draak'. De thee zit ergens tussen zwarte en groene thee in. Dit heeft te maken met de oxidatie. De theeblaadjes van Oolong thee hebben vaak een wat grillige vorm.

Hoe bewaar ik losse thee?

Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik  die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Hoe zet ik oolong thee?

Oolong thee kan op vrijwel elk tijdstip van de dag gedronken worden. De perfecte Oolong thee laat je 6 tot 8 minuten trekken. De beste thee temperatuur voor het laten trekken van de Oolong thee is 80 tot 90 graden het liefst zo dicht mogelijk bij de 90 graden. De beste drink temperatuur is rond de 75 graden Celsius. Het is belangrijk dat de Oolong thee bladeren de ruimte krijgen om zich te ontvouwen. Aangezien het volume van de bladeren zich al snel verdrievoudigd. Als de bladeren te dicht op elkaar zitten ontwikkeld de aroma zich niet. Gebruik daarom een theezeefje en gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

 • Ingredienten: Groene thee.
 • Voorraad: 4
 • Gewicht: 1.0 kg
Artikelnummer TGG06
Informatie losse thee, groene thee
Theesoort Groene thee
Hoeveelheid thee 1 kilo
Smaak thee Ochtend

Waarom bestellen bij Fleur de Cafe

 • volgende-werkdag-in-huisVoor 12 uur besteld
  volgende werkdag in huis.
 • dagelijks-geleverdDagelijks levering.
  Kwaliteit is verslavend!
 • persoonlijk-adviesVoor persoonlijk advies
  staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722