Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau
Natuurlijk kan je net als veel horeca kiezen voor theezakjes. Fleur de Café heeft piramide theezakjes die, vergeleken met veel gangbare merken, extreem goed smaken. Maar wil je een echte beleving, sfeer en de beste smaak serveren? Dan kies je voor losse thee.
Over het algemeen is losse thee hoogwaardiger. Je zal het verschil tussen losse thee en ‘gewone’ theezakjes proeven. Bij losse thee krijgen de theeblaadjes en andere ingrediënten veel meer de ruimte dan in een zakje. Door die ruimte komen de smaken het beste vrij. Bij Fleur de Café worden echt alleen de beste ingrediënten gebruikt. Dit verschil in kwaliteit proef je! Daarom kiezen veel ondernemers in de horeca kiezen specifiek voor het losse thee-concept van Fleur de Café.
Losse thee presentatie
Twee manieren van Fleur de Café-thee presenteren in de horeca:
1. De theekaart op tafel: vaak gekozen door cafés
Veel cafés willen vlot een kopje thee serveren. Daarom geven zij eerst een theekaart. Vervolgens serveren ze de gewenste thee aan tafel. De thee gaat in een zeefje en tip. Hiermee serveer je losse thee per portie. Je schept met een doseerlepel twee tot drie gram thee in het tipje en zet het tipje bovenop het zeefje. Je gast doet zelf de thee in het kopje, laat de thee zo lang trekken als hij of zij zelf wil en ziet de ingrediënten.
Anders dan bij theezakjes, ziet jouw gast de losse ingrediënten. Je gast ziet echt stukjes cranberry na bestelling van een kopje rooibos Cranberry thee. Het zien van de ingrediënten zorgt voor meer ervaring en meer sfeer. Door de thee te zien wordt het drinken ervan een ware beleving!
Met een zeefje is het serveren van thee simpel en toch ware beleving. Daarbij is het ook nog eens super duurzaam! Na gebruik klop je het zeefje makkelijk uit. Je doet het in de vaatwasser en kan het keer op keer opnieuw gebruiken. Ben je klaar om te starten met losse thee in jouw café? Bekijk de horeca startpakketten voor cafés.
2. Een theeplateau op tafel: vaak gekozen door restaurants
Bij restaurants zitten gasten gemiddeld langer aan tafel. Daarom kiezen veel restaurants om de losse thee van Fleur de Café te presenteren met een theeplateau. Bekijk de theeplateaus voor restaurants. Natuurlijk is dit ook een optie voor cafés.
Zo’n plateau werkt eigenlijk hetzelfde als een traditionele theedoos. Het is een mooie plank met daarop blikjes gevuld met thee. Je zet het plateau op tafel, de bar of op het buffet. Het leuke is dat jouw gast zelf de blikjes kan openen. Je geeft de gast de ruimte om zelf te onderzoeken welke thee ze willen. Ze kunnen zelf de thee bekijken en er aan ruiken. Ze kunnen het zelfs zelf serveren met de bijbehorende doseerlepel.
Welk theeplateau kies je in de horeca?
Alle theeplateaus van Fleur de Café zijn toegespitst op de horeca. De materialen zijn elegant, maar ook robuust. Je hoeft je geen zorgen te maken dat materialen snel slijten bij intensief gebruik. Er zijn plateaus in zwart of in hout. De zwarte plateaus geven een elegante look-and-feel, de houten zorgen voor een meer natuurlijke uitstraling. Aan jou de keuze welke stijl het beste past bij jouw horeca.
Je hebt de keuze uit een plateau voor zes of voor twaalf blikjes. Net genoeg keuze om je gasten diversiteit te bieden, maar ze niet te overrompelen met een overdaad aan keuzes. Voor cafés is een zestal blikjes afdoende. Bij een hotel of restaurant werkt een theeplateau met acht tot twaalf theekeuzes erg goed.
Bij Fleur de Café krijg je hulp bij het maken van je theekaart. Je krijgt als horecabedrijf gratis theekaarten. Ook wordt er meegedacht over welke theesmaken goed passen bij jouw horecazaak. Bel 0570-67 77 22 als je horeca-klant wil worden bij Fleur de Café.
Losse thee presenteren
Naast het kiezen van kwaliteit, is de juiste presentatie van belang. Het oog wil ook wat. Dus zoek jij de juiste manier om jouw thee te presenteren. Je wil klanten laten zien welke thee je hebt. En als het even kan jouw theeverkoop verhogen. Met deze items laat je jouw losse thee ‘shinen’:
- Theezeefje met tip: je vult het zeefje met losse thee en hangt het in het glas. Even trekken en je hebt heerlijke thee.
- Theeplateau: de plateaus zijn gevuld met losse thee. In de blikjes blijft de thee lang houdbaar en het aanbod is overzichtelijk.
- Theekaart: je krijgt als horecabedrijf gratis theekaarten bij de thee en plateaus waarmee jouw gast ziet welke theesoorten
- Opbergsysteem: om een rommeltje op jouw bar te voorkomen kies je jouw favoriete opbergsysteem.
Theeplateaus en thee voor de horeca bestellen
Met de theeplateaus van Fleur de Café schenk je aandacht aan thee. Je gast heeft de keuze uit de lekkerste theesoorten. Dankzij de theezeefjes en blikjes op de plateaus kan je gast de thee zien en ruiken. Het maakt thee serveren een ware belevenis. Fleur de Café is een koffiebranderij met passie voor koffie en thee. Van een kopje thee een belevenis maken is wat het bedrijf in Deventer wil. Daarom werken ze alleen de mooiste ingrediënten. Deze melangeren ze met passie en zorgvuldigheid om tot de lekkerste thee te komen. Kwaliteit is daarbij de maatstaaf.
Fleur de Café helpt je met het samenstellen van je theekaart. Je krijgt de theekaarten er gratis bij. Bovendien krijg je bij elk theeplateau de bijbehorende stickertjes erbij. Zo ziet jouw gast in één oogopslag wat de keuze is. Maak het jezelf makkelijk en bestel een horeca startpakket voor jouw café, hotel of restaurant.