Andere zetwijze koffies

U kunt hier gemalen koffie, topping, vriesdroog etc. vinden.

Onze gemalen en vriesdroog koffie wordt gemaakt van de beste koffiebonen. Deze worden gebrand en vervolgens gemalen. Bij de vriesdroog koffie wordt er een extractie gemaakt. Doordat er een bepaalde hoeveelheid water op de juiste temperatuur door de gemalen koffie heen dringt. Vervolgens wordt de extractie gefilterd en door dehydratie wordt het overtollig vocht uit de extractie gehaald.

Filter je resultaten
Er zijn 5 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Topping poeder Latte 80 750 gram

Vriesdroog koffie regular 500 gram

Puro Colombia vriesdroog 500 gram

TBB vriesdroog Silver 500 gram

Espresso Magnifique Decaf gemalen 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijks levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722

Caffè, espresso, lungo of americano

Een espresso is een klein kopje koffie ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt. Het woord espresso komt van het Italiaanse ‘caffè-espresso’. Het houdt in dat deze manier van koffie bereiden niet zo zeer snel, maar vooral vers gebeurt. Bij het bereiden van koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen worden. De smaak van koffie met een espresso bereiding is daardoor vele malen intensiever dan van filterkoffie. De lekkerste koffie maak je dus met een espressobereiding in een espressomachine vinden wij.

In Italië bestelt men een caffè, dat wat wij in Nederland een espresso noemen. Daarnaast kennen wij als 'gewone' koffie de lungo of americano. Een espressomachine maakt bij een lungo eigenlijk een lange espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar met twee keer zoveel water. Een americano daarentegen is een espresso waar een gelijk deel heet water aan toegevoegd wordt. Daarnaast kunnen met een espresso ook melkvarianten gemaakt worden zoals cappuccino en latte machiatto. De espressobereiding van koffie is een Italiaanse ontdekking gedaan rond 1900. Hoewel dus een oude methode zijn nog steeds dezelfde factoren bepalend voor een goede espresso.