Gebrande koffiebonen - Azië

Over de gehele wereld zijn er bepaalde gebieden waar koffie het beste groeit, dit is tussen de keer-kringen rondom de evenaar. Dit gebied wordt ook wel ‘the coffee belt’ genoemd. De landen in ‘the coffee belt’ uit Azië zijn goed voor in totaal bijna een kwart van de wereldproductie aan koffie. Koffiebonen groeien goed in de tropen waar het warm is met veel regen, op een vruchtbare grond.  Over de gehele wereld zijn er bepaalde gebieden waar koffie het beste groeit, dit is tussen de keer-kringen rondom de evenaar. Dit gebied wordt ook wel ‘the coffee belt’ genoemd. De landen in ‘the coffee belt’ uit Azië zijn goed voor in totaal bijna een kwart van de wereldproductie aan koffie. Koffiebonen groeien goed in de tropen waar het warm is met veel regen, op een vruchtbare grond.  

Filter je resultaten
Er zijn 8 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Yemen Mocha Matari Natural arabica Gr1 500 gram

wfo1 Direct trade

Oost-Timor Lacau Bio 500 gram

India Kaapi robusta 500 gram

wfo1 Meest populair

India Monsooned Malabar Arabica 500 gram

Indonesia Mandheling Grade 1 Arabica 500 gram

wfo1 Bio

Gayo Bio 1 kg

wfo1 Bio

Casa del Pueblo Bio 1 kg

Java Preanger 500 gram gebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
koffie geschiedenis

Geschiedenis van koffie uit Azië

Wist je dat Nederland een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van koffieproductie in Azië? De productie en groei van koffie in Azië begon namelijk bij de Nederlanders. In de 17e eeuw plantten de Nederlanders met succes de eerste koffieplanten op het eiland Java. Java was ooit een Nederlandse kolonie en is nu een deel van Indonesië.

Het duurde een aantal jaar maar in het begin van de 18e eeuw begon de export van koffie door de VOC. Uiteindelijk kwamen er koffieplantages in een groot deel van Azië. En nu zijn de koffielanden uit Azië niet meer weg te denken van de wereldmarkt.

Koffie uit Azië

Er zijn een aantal belangrijke koffieproducerende landen waaronder 3 uit Azië. Vietnam, Indonesië en India, deze 3 landen hebben een groot aandeel van de wereldmarkt als het om koffie gaat.

Het land Vietnam produceert Robusta koffie, ongeveer 95% van de totale koffieproductie is Robusta. Vietnam heeft een klimaat dat erg geschikt is voor het telen van de koffieplant. Robusta koffie uit Vietnam is bitter met weinig suikers, hierdoor kan de koffie vlak overkomen. Maar dit maakt de koffie wel goed geschikt voor melanges waar je net wat meer de bitterheid wil proeven.

Koffiesoorten uit Azië

Koffie uit India

Koffie uit India

De smaak van koffiesoorten uit India is zacht en smakelijk met een iets sterk body en zeer lichte zuurgraad. De Inda Malabar is een arabica koffie die zijn unieke volle smaak smaak en lage zuurgraad dankt aan het monsooned proces. Daarbij ondergaan de koffiebonen in de moessonwind een speciaal proces. Dit proces wordt tegenwoordig nagebootst door de koffie met open luiken in grote pakhuizen te laten "drogen" in de vochtige winden aan de westkust. Om schimmelvorming te voorkomen wordt de koffie dagelijks omgekeerd en wordt na het seizoen dat loopt van juni tot september met de hand geselecteerd op kwaliteit.

Koffie uit Indonesië

Koffie uit Indonesië

Koffie uit Indonesië is in het algemeen sterk en smakelijk en heeft een zachte zuurgraad. Het aroma van de Java is een beetje zuur en zacht van smaak. De Sumatra Mandheling is bijzonder zacht en licht zoet. De beroemde Kalossi bonen groeien naast een vulkaan. Dit geeft de bonen een bijzonder aroma met een stevige body en een prikkelende smaak.

Koffie uit Cambodja

Koffie uit Cambodja

Zoals in Vietnam, wordt in dit land hoofdzakelijk robusta geproduceerd.

Koffie uit de Philipijnen

Koffie uit de Philipijnen

Dit land produceert vooral robusta koffie.

Koffie uit Vietnam

Koffie uit Vietnam

Vietnam is de tweede meest koffieproducerende land ter wereld. De productie bestaat hoofdzakelijk uit robusta koffie. De Vietnamese koffie is sterk en kan een chocolade smaak hebben.