Gebrande koffiebonen - Biologisch

Ben je op zoek naar overheerlijke biologische koffiebonen met een body en complexe smaken? Dan zijn de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café een echte aanbeveling. Al onze koffiebonen worden in de koffiebranderij in Deventer gebrand. Onze koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van twee verschillende soorten koffieplanten, namelijk de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. En Ethopië is het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.

Filter je resultaten
Er zijn 6 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Honduras Bio 500 gram

wfo1 Bio

Peru Premium Bio 500 gram

wfo1 Bio

Ethiopie Sidamo Arabica Bio 500 gram

wfo1 Bio

Mexico Bio 500 gram

wfo1 Bio

Gayo Bio 1 kg

wfo1 Bio

Casa del Pueblo Bio 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Biologische koffiebonen

Biologische koffie is meer dan de verbouw van koffie zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is extra aandacht voor het milieu en voor de mensen die bij het koffieproces betrokken zijn. Bij biologische teelt gebruiken de boeren organische compost van koemest, boombladeren en snoeisel. Ziekten en insecten bestrijden de koffieboeren op natuurlijke wijze. Als koffiebranderij maken en leveren wij biologische producten aan consumenten, horeca maar ook aan winkels. Volgens de regels van de Skal is het product, dus de koffie of thee biologisch wanneer het bij Fleur de Café verpakt is en er een groen bio stickertje inclusief skalnummer op zit.

Skal logo

SKAL-certificaat

Wij hebben beide soorten, zowel biologische als conventionele ongebrande bonen in ons assortiment. Het onderscheid tussen deze koffiebonen zien wij doordat er ‘Organic’ bij binnenkomst op de jutezak en op de factuur staat. De leverancier van de ongebrande koffiebonen heeft op zijn beurt een officieel certificaat waaruit blijkt dat hij biologische bonen mag verkopen. Ook wij als koffiebranderij hebben zo’n officieel certificaat. In Europa worden biologische producten gecontroleerd door de SKAL.  Wanneer er dus een groene sticker op een artikel zit met een SKAL nummer dan kun je ervan uitgaan dat je een biologisch geteeld product in handen hebt.

Biologisch is geen fair trade

Biologische koffie is een vorm van duurzaam verbouwen, fairtrade productie streeft ook naar duurzaamheid. Maar toch werken biologisch en fairtrade niet vanuit hetzelfde uitgangspunt. Fair trade staat voor ‘eerlijke handel’, de focus ligt daarbij op een rechtvaardige prijs voor producenten in het land van herkomst. Bij fairtrade handel draait het om afspraken over prijs en afname van de thee en koffie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de productie van fairtrade producten. Maar fairtrade producten zijn niet automatisch biologisch. Toch zie je dat vooral kleine koffieboeren van nature ook liever biologisch verbouwen. Ze zijn namelijk zuinig op hun land en op de toekomst van dat land en daardoor op hun inkomen. Daardoor is voor hen biologisch verbouwen een logische manier, niet om aan de vraag van ons westerse consumenten te voldoen, maar een noodzaak voor henzelf en de toekomst en zo hoort het ook.