Gebrande koffiebonen - Decafé

Ben je op zoek naar overheerlijke en verse decafé koffiebonen? Dan zijn de decafe bonen van Fleur de Café een absolute aanrader. Al onze bonen worden namelijk met zorg gebrand in onze eigen koffiebranderij in Deventer. Bij Fleur de Café hebben we een ruim assortiment aan koffiebonen, waaronder decafé bonen van zowel robusta als arabica bonen.

Onze koffiebonen zijn afkomstig van twee verschillende koffieplanten, namelijk de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Beide soorten komen oorspronkelijk uit Ethiopië, het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest populaire koffiesoort ter wereld. Onze koffiemarkt bestaat voor zo'n 70 procent uit Arabica koffie en voor 30 procent uit Robusta koffie.

Met onze decafe bonen geniet je van de heerlijke smaak van koffie, maar dan zonder de cafeïne. Ideaal voor mensen die willen genieten van koffie zonder de bijwerkingen van cafeïne. Probeer onze decafe bonen van Fleur de Café vandaag nog en ontdek zelf waarom onze koffie zo populair is!

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Meest populair

Espresso Magnifique Decaf 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Koffiebonen

De voordelen van decafé koffie drinken

Mensen denken nog steeds dat decafé koffie van mindere kwaliteit is dan gewone koffie, maar niets is minder waar...

Koffie drinken in het algemeen heeft veel voordelen. Een koffiedrinker heeft namelijk volgens het voedingscentrum minder kan op hart- en vaatziekten en diabetes. En als je decafé koffie drinkt heb je deze voordelen dus in de pocket plus dat je geen last hebt van de cafeïne, zoals bij normale koffie. Het is daarnaast raadzaam om niet meer dan 400 milligram cafeïne per dag in te nemen. Drink je graag voor het slapen gaan een kopje koffie? Dan is decafé koffie ook de juiste oplossing!

Decafe logo op koffiezakken

Hoe wordt decafé koffie gemaakt?

Het proces begint al voordat de koffiebonen gebrand worden. Het is de truc om bijna alle cafeïne uit de koffiebonen te halen, zonder dat de smaak hierbij verloren gaat. Er zijn vier manieren om dit te doen. Wist je dat cafeïne in water oplosbaar is? Bij elke methode wordt daarom ook water gebruikt.

Met welke methode zijn de koffiebonen bij Fleur de Café decaf gemaakt? Met het Swiss Water Process. Deze speciale methode is vrijwel de bekendste en maakt geen gebruik van enige oplossingsmiddelen. Bij deze methode worden koffiebonen een paar uur geweekt, het water wordt dan gefilterd met een speciaal filter. Door dit filter komen alleen de smaak elementen en oliën, geen cafeïne moleculen. Wat gebeurt er nu met het water? Dit wordt nu niet aan de koffiebonen toegevoegd. De bonen worden namelijk weggegooid en het water wordt aan een nieuwe groep koffiebonen toegevoegd. Omdat dit water al vol zit met (smaak)elementen en oliën, kan alleen de cafeïne erin oplossen.

Tips om uw bonen vers te houden

Vers gebrande koffiebonen bestellen is één, de koffiebonen vers houden is een tweede. Wij snappen dat u uw koffiebonen niet binnen 2 dagen op heeft. Daarom is het belangrijk om uw vers gebrande koffiebonen zo goed mogelijk te conserveren. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat uw koffiebonen zo lang mogelijk zo vers mogelijk blijven:

  • Bewaar de koffiebonen op een koele, droge, luchtdichte en donkere plek.

  • Bewaar uw vers gebrande koffiebonen vooral niet in de koelkast of vriezer. Door condens wordt de koffiesmaak beïnvloed.

  • Vermijd sterk ruikende producten. Koffiebonen nemen geuren uit de omgeving op. Dit heeft effect op de geur en de smaak van de koffie.