Gebrande koffiebonen - Ethiopië

Fleur de Café staat bekend om hun expertise in het branden van koffiebonen uit verschillende delen van de wereld. Een van hun specialiteiten zijn de gebrande koffiebonen uit Ethiopië. Ethiopië staat bekend als de bakermat van koffie, en de bonen uit deze regio hebben een unieke smaak en aroma. De bonen worden zorgvuldig geselecteerd en met precisie gebrand om de smaken van bloemen, bessen en citrusvruchten naar voren te brengen. Geniet van een heerlijk kopje koffie met de rijke en authentieke smaak van Ethiopië, met de gebrande koffiebonen van Fleur de Café.

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Ethiopie Sidamo Arabica Bio 500 gram

Ethiopië Djimmah 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Ethiopische vlag

Koffie uit Ethiopië

Ongebrande koffiebonen uit Ethiopië zijn van zeer goede kwaliteit, de bonen hebben bovendien een unieke smaak. Om de fijne aroma tot zijn recht te laten komen, is een licht branding nodig bij deze bonen. De meest bekende soort uit Ethiopië is de Harrar, deze boon is droog, sterk en geurend. De Longberry Harrar is zacht en smaakvol, met een zachte zuurgraad, deze wordt gezien als de beste Ethiopische koffie. De Yirgacheffe met zijn kleine bonen is iets zuurder. De Sidamo heeft een delicate smaak, uniek en erg geurend. Tot slot de Limu heeft een delicaat aroma, maar is zachter dan de Sidamo.

Geit

De eerste koffie consument

Er bestaat echter een mooi verhaal over de geschiedenis van koffie. In de 8e eeuw werd een jonge herder geïntrigeerd door het gedrag van zijn geiten. Na het weiden blijven de geiten maar springen en springen. De herder ontdekt rode bessen op de grond en ziet de geiten er van eten. De herder komt op het idee om de bessen te koken en drinkt het drankje. De herder ervaart een bijzondere kracht en energie en noemt het 'Kawah' dat kracht en vitaliteit betekent. Vanaf die tijd begonnen ook de monniken het te consumeren. Zij konden daardoor beter wakker blijven tijdens de nachtelijke gebeden. Voor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud. Overigens groeit het daar nog steeds en heeft Fleur de Cafe verschillende soorten ongebrande koffiebonen uit Ethiopië in het assortiment.

Koffiesoorten uit Afrika

Koffiebonen komen uit verschillende werelddelen, voornamelijk uit landen rondom de evenaar. Het klimaat uit deze landen is ideaal voor het kweken van de koffieplant. Voor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud. Overigens groeit het daar nog steeds. Over het algemeen groeit koffie van goede kwaliteit op grote hoogte. Hetzelfde type koffie dat wordt verbouwd op dezelfde hoogte en in hetzelfde klimaat, maar op een ander soort grond, kan toch een andere smaak opleveren! Door de verschillen in grondsoort, klimaat en hoogte verschillen de smaken per soort en per land enorm. Hieronder hebben we de koffieproducerende landen per regio onderverdeeld met daarbij een gemiddelde smaakbeschrijving.

Ongebrande koffiebonen uit Ethiopië worden vaak gebruikt voor single origin koffies, die de unieke kenmerken van de regio weerspiegelen waarin ze zijn verbouwd. Ethiopische koffiebonen worden ook vaak gebruikt in melanges om hun karakteristieke smaak en aroma toe te voegen. Het ongebrande proces zorgt ervoor dat de delicate smaken en aroma's behouden blijven en dat de bonen hun maximale versheid behouden. Om de fijne aroma tot zijn recht te laten komen, is een licht branding nodig bij deze bonen.