Gebrande koffiebonen - Indonesië

Fleur de Café biedt een breed assortiment van gebrande koffiebonen uit verschillende delen van de wereld, waaronder de unieke smaak van Indonesië. De koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste regio's van Indonesië, en met precisie gebrand om de smaken van kruiden en chocolade naar voren te brengen. De gebrande koffiebonen uit Indonesië bieden een onvergetelijke smaakervaring en een heerlijk kopje koffie, perfect voor degenen die op zoek zijn naar iets nieuws en unieks.

Filter je resultaten
Er zijn 3 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Gayo Bio 1 kg

Indonesia Sulawesi Kalossi 500 gram

wfo1 Op = Op

Op=Op Indonesia Sulawesi Kalossi 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Indonesië

Koffie uit Indonesië

Koffie uit Indonesië staat bekend om zijn unieke smaak en aroma. Indonesië is een van de grootste producenten van koffie ter wereld, met Sumatra en Java als belangrijke koffieregio's. De koffiebonen uit Indonesië worden met de hand geplukt en zorgvuldig verwerkt om de beste kwaliteit te garanderen. Het bijzondere aan Indonesische koffie is het verwerkingsproces, waarbij de bonen worden blootgesteld aan vochtige lucht en regen, wat resulteert in een diepe, aardse smaak met tonen van kruiden en chocolade. Indonesische koffie is een must-try voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke smaakervaring.

Het branden van koffiebonen uit Indonesië

Het branden van koffie uit Indonesië kan verschillen afhankelijk van de koffiebranderij en de gewenste smaakprofielen. Over het algemeen worden de koffiebonen uit Indonesië echter medium tot donker gebrand om hun unieke smaken naar voren te brengen. Tijdens het brandproces worden de bonen blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor de natuurlijke oliën in de bonen vrijkomen en de smaken zich ontwikkelen. Door de bonen langer te branden, krijgen ze een donkere kleur en een krachtiger smaakprofiel met tonen van chocolade en kruiden. Het branden van koffie uit Indonesië vereist precisie en expertise om de optimale smaak en aroma te bereiken.

Verschillende koffiesoorten uit Indonesië

Indonesië produceert verschillende soorten koffie, elk met hun eigen kenmerkende smaakprofielen en groeiregio's. Enkele van de meest populaire soorten koffie uit Indonesië zijn:

  • Sumatra Mandheling: Koffie uit Mandheling, een regio in Noord-Sumatra, heeft een diepe en aardse smaak met tonen van chocolade en kruiden, en staat bekend om zijn volle body. De koffiebonen worden zorgvuldig gebrand om de unieke smaken van Mandheling-koffie te benadrukken.

  • Java: Koffie uit Java staat bekend om zijn lage zuurgraad en zware body, met tonen van chocolade en kruiden. De koffiebonen worden zorgvuldig geteeld en gebrand om de kenmerkende smaken van Java-koffie naar voren te brengen.  

  • Gayo: Gayo koffie wordt beschouwd als een van de beste koffiesoorten uit Indonesië en heeft een kenmerkend smaakprofiel met tonen van donkere chocolade, noten en kruiden. De koffiebonen worden met de hand geplukt en zorgvuldig verwerkt om de beste kwaliteit te garanderen. 

Deze koffiesoorten uit Indonesië worden gewaardeerd om hun unieke smaken en aroma's en zijn populair bij koffieliefhebbers over de hele wereld.