Gebrande koffiebonen - Melange

en je op zoek naar overheerlijke koffiebonen met een body en complexe smaken? Dan is het zeker de moeite waard om de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café eens te proberen. Onze koffiebonen worden allemaal gebrand in onze koffiebranderij in Deventer. We bieden grofweg twee soorten koffiebonen aan: robusta en arabicabonen. Deze koffiebonen zijn afkomstig van de Coffea Arabica en de Coffea Robusta planten, die beide oorspronkelijk uit Ethiopië komen, het land van de koffie. Momenteel is Arabica koffie de meest gedronken koffie ter wereld. Ongeveer 70 procent van de koffiemarkt bestaat uit Arabica koffie, terwijl 30 procent bestaat uit Robusta koffie. Als je graag een combinatie van beide soorten koffiebonen wilt, dan is onze melange categorie zeker iets voor jou. Hierin zijn de Arabica en Robusta bonen namelijk met elkaar gemengd.

Filter je resultaten
Er zijn 15 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Meest populair

Espresso Classic 1 kg

Fleur de Café Espresso Grand Cru 1 kg

Fleur de Café AOC 1 kg

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Style Italien 1 kg

Kenya Bourbon 1 kg

Deventer koffie GEMALEN 250 gram

Deventer koffie 1 kg

wfo1 Bio

Casa del Pueblo Bio 1 kg

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Primero melange 1 kg

Deventer koffie GEMALEN 1 kg

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Style Italien 500 gram

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Espresso Grand Cru 500 gram

wfo1 Meest populair

Fleur de Café Primero melange 500 gram

wfo1 Meest populair

Fleur de Café AOC 500 gram

Deventer koffie 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Koffiemelange

Wat is een melange?

Uit onze grote hoeveelheid koffiesoorten kunnen verschillende melanges gemaakt worden. Een melange is een mix van 3 tot 5 verschillende koffiesoorten. Door deze bonen te mengen komen de beste eigenschappen van de koffiebonen samen. Zo ontstaat een melange die qua smaak, aroma en mondgevoel perfect aansluit bij jouw wensen en die van jouw klanten. Een groot voordeel van het kiezen voor het maken van een eigen koffiemelange is de constante kwaliteit. Koffie is een natuurproduct en kan door schommelingen in het klimaat per oogst verschillen in smaak. Door gebruik te maken van meerdere soorten bonen in een melange wordt de smaak constant gehouden. Onze koffie melangeur houdt per oogst goed in de gaten of er invloed is op de smaak van de melanges en past deze desgewenst ook aan. Zo kom je nooit voor een verassing te staan, maar kun je altijd genieten van jouw eigen koffie.

Blend of melange

Nu we weten dat er een onderscheidt is tussen single origin, single estate en specialty coffee is het nu nog tijd voor de blends of melanges. Niet heel verassend maar een blend of melange bestaat uit meer dan 1 soort koffiebonen.

  •  100% arabica blend: een melange van verschillende arabica koffiebonen.
  •  Arabica robusta blend: een melange van verschillende arabica en robusta koffiebonen.

Wanneer er blend of melange op jouw koffieverpakking staat, hoeft dit trouwens helemaal niet te betekenen dat de koffie van mindere kwaliteit is. Bij ons gaan in de melange namelijk verschillende single origins die ook los verkocht worden. Het voordeel van het maken en drinken van een melange is dat de smaak van de koffie afgestemd kan worden op de behoefte van de klant. Drink je graag een pittige espresso of juist een milde zachte koffie. Met een melange kan door de juiste samenstelling van bonen een koffiesmaak op maat gemaakt worden. Ook is een melange stabiel in smaak en prijs waar een single estate of specialty per oogst kan variëren. Hierin is een vergelijking te maken met wijn. Waarbij een Bordeaux  die samengesteld is uit druiven uit de gehele Bordeaux streek een stabiele smaak oplevert. In tegenstelling tot een Bordeaux van een specifieke wijnboerderij, bijvoorbeeld een Saint Emilion, waarbij de smaak veel exclusiever is maar van jaar tot jaar kan verschillen. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Wil je elke dag dezelfde smaak koffie, kies dan voor een melange, laat je zich graag een keer verrassen koop dan eens een single origin, single estate of speciality koffie.

Koffie categorie, mild/medium/sterk

Kies de lekkerste koffiemelange

Fleur de Café heeft een breed assortiment koffiemelanges. Want smaken verschillen, daarom bieden wij voor ieder koffieliefhebber wat wils. De Fleur de Cafe koffie blends zijn door ons zelf gemelangeerd en worden in onze eigen koffiebranderij in Deventer vers gebrand. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van toevoegingen of smaakversterkers. Dit maakt de koffie van Fleur de Café de beste en gezondste keuze. Laat uw gasten de ultieme koffiebeleving ervaren en maak uw keuze uit ons assortiment Fleur de Café koffiebonen. Aan de hand van het aantal boontjes bij de beschrijving kunt u zien hoe wij de koffiebonen beoordelen.