Gebrande koffiebonen - Midden-Amerika

Midden-Amerika is een van de belangrijkste regio's ter wereld voor de productie van koffie. Er wordt koffie verbouwd in verschillende landen, maar Honduras, Guatemala, Costa Rica en Nicaragua staan bekend als de belangrijkste producenten van hoge kwaliteit koffie. Deze landen hebben ideale klimaat- en geografische omstandigheden voor de teelt van koffiebonen, waardoor de smaken en aroma's van de koffie uniek zijn.

De smaak van koffie uit Midden-Amerika varieert per soort en per land, afhankelijk van factoren zoals de grondsoort, klimaat en hoogte. Bij Fleur de Café kun je genieten van de beste gebrande koffie uit Midden-Amerika. Onze bonen worden zorgvuldig geselecteerd en gebrand om de unieke smaken en aroma's te behouden. Ontdek ons assortiment van Midden-Amerikaanse koffie en proef de diversiteit van deze prachtige regio!

Filter je resultaten
Er zijn 6 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Mexico Bio 500 gram

Guatemala Antigua Pastoral 500 gram

wfo1 Bio

Casa del Pueblo Bio 1 kg

Honduras Finca El Misterio 500 gram

wfo1 Meest populair

Espresso Classic 1 kg

wfo1 Bio

Honduras Bio 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Koffie in de 17e eeuw

De geschiedenis van koffie uit Midden-Amerika

In de 16e eeuw kwam de koffiehandel op gang, koffie is ontdekt in Jemen. De havenstad Mokka in Jemen is dan de belangrijkste haven ter wereld voor de koffiehandel. Europeanen begonnen tijdens de scheepvaart reizen deze drank te ontdekken en mee te smokkelen. 

In de 17e eeuw plantten de Nederlanders met succes de eerste koffieplanten op het Eiland Java. Nederlanders hebben de koffie niet alleen naar Java gebracht maar ook naar Zuid-Amerika. Hierdoor is de koffiecultuur in Amerika in de 18e eeuw van start gegaan. De koffieproductie verspreidde zich al snel over de meest tropische gebieden.

Het verhaal gaat dat een Nederlander in de 17e eeuw een koffieplant cadeau heeft gedaan aan een koning in Frankrijk. Deze koffieplant werd meegenomen naar het eiland Martinique en zo groeide het eiland uit tot een grote koffieproducent. De vraag naar koffiebonen bleef toenemen en zo verspreidde de koffieplant zich van de Caraïbische eilanden naar Midden-Amerika.

Koffie uit midden-Amerika

In heel Midden-Amerika wordt er koffie geproduceerd, Midden-Amerika staat bekend om zijn karaktervolle koffiesoorten. Het gunstige klimaat en geografische liggen in deze landen zijn ideaal voor de teelt van koffie van hoge kwaliteit en talrijke variëteiten. Neem onze Costa Rica koffie. Costa Rica is een eiland wat ligt in Midden-Amerika en waar al eeuwenlang koffie verbouwd wordt. De vruchtbare vulkanische bodems en de gunstige klimaatomstandigheden maken Costa Rica een ideaal koffieland.

Koffie uit landen in midden-Amerika

Koffie uit Guatamala

Koffie uit Guatamala

Guatemala is een land dat bekend staat om zijn kwaliteitskoffie en is een van de grootste producenten van Midden-Amerika. Geografisch gezien bevindt het zich in de top van de regio, boven El Salvador, en zoals voor de meeste van de burenlanden is koffie een waardevol exportproduct. Binnen Guatemala zijn er veel koffieproducerende regio's, de bekendste regio is Antigua. De koffie uit Antigua heeft een typische smaak met een aangename zuurgraad.

Koffie uit Panama

Koffie uit Panama

Panama is waarschijnlijk het beste voorbeeld van een boetiekkoffieproducent. Landgoederen richten zich regelmatig op het scheiden van hun oogst in individuele percelen, waardoor de focus op smaakvariatie binnen één landgoed mogelijk is. Dit betekent dat je vaak individuele variëteiten kunt proeven die op verschillende manieren zijn verwerkt, allemaal van één stuk grond. De Boquete heeft een zoete en romige smaak.

Koffie uit Honduras

Koffie uit Honduras

De koffieproductie kwam relatief laat opgang in Honduras maar is nu de grootste producent van koffie in de regio. Koffiebonen kopers zijn vaak op hun hoede voor koffie van deze oorsprong, want hoewel de omstandigheden uitstekend zijn voor het verbouwen van koffie, zijn ze niet altijd zo goed om het te drogen als de koffie eenmaal is geoogst. Dit heeft simpelweg te maken met de hoeveelheid neerslag in het land. De koffie uit Honduras heeft een aanwezige body, een subtiele bitterheid en frisheid.

Koffie uit Nicaragua

Koffie uit Nicaragua

De arabica Typica en Bourbon hebben een subtiel en discreet aroma.

Koffie uit Mexico

Koffie uit Mexico

Mexico is in staat om een ​​scala aan indrukwekkende smaakprofielen van hoge kwaliteit te produceren, van licht en bloemig tot rijp, toffee-achtig en rond. De Mexicaanse koffie heeft veel temperament. De Mexicaanse arabica heeft een pittig en zacht aroma. Heeft een lichte zuurgraad aan het begin maar daarna harmonisch in de mond. 

Koffie uit El Salvador

Koffie uit El Salvador

Le Pancamara heeft een licht body met een aangename smaak.

Koffie uit de Dominicaanse Republiek

Koffie uit de Dominicaanse Republiek

De Santo Domingo Bani is een koffie van gemiddelde kwaliteit met een zachte smaak van chocola. Een sterkte branding verbetert de koffiesmaak.

Koffie uit Cuba

Koffie uit Cuba

De Turquino heeft een frisse smaak en een gemiddelde sterkte. Hij is minder zuur dan de andere koffiesoorten uit Centraal Amerika.